Ankara Diş Hekimleri Önerileri, Tavsiyeleri

ankara-dis-hekimi

Daha önce Ankara bölgesinde tedavi olduğunuz ve memnun kaldığınız diş hekimlerini yorum bölümümüzden mesaj atabilirsiniz. Bu konuda bir çok hasta bizlere Ankara bölgesinde tedavi olabileceği hekim sorgulamaktadır.

Diş Hekimliğinde Sık Sorulan Sorular

Diş taşlarını temizletmek dişlere zarar verir mi ?

Diş taşlarını temizletmek kesinlikle zararlı değildir. Hatta diş taşları için yılda en az iki defa genel kontrollerle beraber diş hekimine başvurmanız gerekmektedir. Diş taşlarının temizlenmemesi diş eti çekilmelerine sonunda da dişlerin kaybedilmesine sebebiyet verebilir. Diş bakımının günlük olarak yapılmaması zamanla diş taşlarının oluşmasına neden olmaktadır.

Diş taşları ne kadar süreyle temizlenmelidir ?

Bunun için tam olarak belirlenen bir süreç yoktur. Bilinmesi ve uygulanması gereken ise 6 aylık periyodlarla diş hekimi kontrollerini gerçekleştirmektir.

Hangi diş fırçasını ve diş macununu tercih etmeliyim ?

Burada bir diş macunu markası verilmesi etik bir durum değildir. Diş bakımında hangi diş macununun kullanıldığı değil bakım periyodlarının ve diş bakımının doğru yapılması ile alakası vardır. Diş hekiminiz size diş macunu markası vermese de bilinen bir diş macunu markası da diş bakımında yeterlidir. Genelde florür içeren diş macunu tercih edilebilir. Yanlızca su ile yapılan diş fırlama işlemleri de yeterli olabilir. Diş fırçası ise yumuşak uçlu olmalı ve 3 aylık periyodlarla diş fırçanızı değiştirmeniz yeterlidir.

Diş ipi kullanmak faydalı olur mu ?

Kesinlikle diş fırçası kullanmalısınız. Diş ipi kullanımının diş bakımında çok özel bir yeri vardır. Diş fırçası ile ulaşılamayan bölgelerdeki yemek artıklarının temizlenmesinde önemli bir görev üstlenmektedir. Özellikle tel tedavisi gören ve çarpık dişleri olan kişilerde diş aralarında çürümeler çok fazla görülmektedir. Diş ipi kullanımı ile diş çürkleri %90 önlenmektedir. Hangi diş ipinin size uygun olup olmadığını diş hekiminizden öğrenebilirsiniz.

Dişleri tuzla yada karbonatla fırçalamak doğru mudur ?

Dişlerin bakımı için tuzla ile yada karbonat ile dişlerin fırşalanması dişleri daha temiz yada daha beyaz yapmaz. Bu tür maddelerle dişlerin fırçalanması dişlerin aşınmasına neden olur. Uzun zamanda dişlerin sararmasına, kırılmasına veya çatlamasına neden olabilir.

Diş eti hastalıklarının ilk belirtileri nelerdir ?

Dişeti hastalıkları dişi çevreleyen dokuların iltihaplanması anlamına gelmektedir. İlk başlangıçlarında ağru vermezler ve sinsice ilerlerler. Fakat belirtileri dişeti programlerinin başlamış olduğunu gösterir. Sağlıklı diş etleri gül kurusu renginde dişi çepeçevre saran ve diş fırçalarken kanama görünmeyenlerdir. Dişeti problemlerinin başlamasıyla birlikte diş etleri kızarıklaşmaya, diş etleri şişmeye ve dişi tam olarak sarmamaya başlar. En önemli belirtisi sabah kalktığınızda, sert cisimler ısırdığınızda yada dişleri fırçalarken kanamasıdır. Bu durum göründüğünde hemen kişi bir diş hekimi ile yada dişeti uzmanı ile iletişime geçmelidir. İhmal edildiğinde ise dişlerin kaybedilmesi ile sonuçlanabilmektedir.

Diş beyazlatma uygulamaları dişlere zarar verir mi ?

Diş hekimi kontrolünde gerçekleştirilen diş beyazlatma işlemleri son derece başarılı sonuçlar veren ve dişlere kesinlikle zarar vermeyen uygulamalardır. Fakat kendi başına etrafta satılan diş beyazlatma ürünleri ile uygulanmaya çalışılan ve doktor gözetiminden uzak olan beyazlatma uygulamaları kesinlikle dişlere zarar veren uygulamalardır. Bu tür uygulamalar sonrasında dişlerini kaybeden ve dişlerinde geri dönülmz2e zararlar oluşan kişiler diş beyazlatma uygulamalarının zararlı olduğunu dilden dile yaymışlardır. Bir çok kişinin aklında oluşan “Diş beyazlatma işlemleri dişlere zarar vermektedir” bu nedenden dolayıdır.

Diş beyazlatma uygulamalarında dişlerin rengi bir kaç ton açılabilmektedir. Hasta gerçek dışı beklentiler içerisinde olmamalıdır.

Beyaz dolgu mu iyidir yoksa metal dolgular mı ?

Diş hekimi hastaya yapılacak olan diş dolgusunda arka dişler ve ön dişler olarak ayırım yapar. Ön dişlerde estetik önemli iken arka dişlerde basınç kuvveti önemlidir. Metal dolgular arka dişlerde yani çiğnneme dişlerinde basınca dayanıklı, uzun ömürlü ve sızdırmazlıklarından dolayı avantajdırlar. Siyah dolgular olarakta bilinen bu dolguların dezavantajları ise estetikten yoksun, kimyasal sertleşmesi olan ve kişilerin civaya olan alerjileridir. Beyaz renkli dolguların avantajları ise estetik oluşu, dışarıdan fark edilmemesidir. Dezavatajları ise basınçlara dayanıklı olmamasıi ömrünün daha kısa olması ve daha pahalı olan diş dolgu işlemi olmasıdır.

Dişlerimin uçları neden aşınıyor ?

Diş aşınmasına neden olan en büyük etken bruksizmdir. Bruksizm gece diş sıkması veya diş gıcırdatması anlamına gelir. Genellikle uyku sırasında istem dışı olarak genellikle strese bağlı dişlerin birbirine sürtülmesi ve dişlerin sıkılması ile oluşmaktadır.

Dişlerin uyurken sıkılması ve dişlerin gıcırdatılması;

– Baş ağrısına

– Kas ve çene ağrılarına

– Diş etlerinin kanamasına ve diş etlerinin çekilmesine

– Dişlerin aşınmasına ve zamanla dişlerde kırılmaların görülmesine

– Dişlerin çiğneyici yüzüylerinin aşınmasına dişlerin daha kısa gözükmesine ve estetik anlamda dişlerin kötü görünmesine

– Dişlerde zamanla sallanmaya

neden olabilmektedir. Tedavisi ise diş hekiminizin sizin için özel olarak hazırlayacağı gece plağı dişlerinin gıcırdatılmasına ve sıkılmasına engel olacak sizi zamanla iyileşmenizi sağlayacaktır.

Aileden kaynaklı ısrı diş problemlerinde nasıl hareket edilmelidir ?

Diş çürümlerinde, diş eti problemlerinde, diş çarpışıklıklarında ve diğer diş problemlerindeki araştırmalara göre %30 luk bir genetik faktör söz konusudur. Genetik yatkınlıkta diş çürümesi, diş bakımının eksik yapılması ile beraber 6 kat daha hızlı olmaktadır. Eğer böyle bir durumun farkındaysanız mutlaka diş bakımınızı ve diş hekimi kontrollerinizi ihmal etmemelisiniz.

Dişetlerim sürekli kanıyor neden ?

Dişeti hastalıklarının en önemli belirtisi dişetlerinin kanamasıdır. Bu kanama öncelikli olarak diş fırçalama sırasında, sabah uyandığınızda yada sert birşeyler yediğinizde hemen kendisini belli edecektir. İleri düzeylerdeki dişeti prblemlerinde dişetlerinde renk değişimleri, koku oluşması yada oluşan şekil bozuklukları iltihaplanmalarla beraber kendisini bir hayli belli eder. Dişeti hastalıklarının en büyü nedenlerinden birisi bakteri plağı oluşumudur. Bu plaklar dişlerin yeterli düzeyde temizlenmemesi ile oluşurlar. Oluşan plakları dişlerinizin üzerni kaşıyarak kolayca fark edebilirsiniz. Dişlerinizin üzerinde biriken bu plaklar zamanla sertleşir ve diş taşları oluşarak diş etlerini aşağıya doğru itmeye başlarlar. Tedavi olmayan dişetleri ileri seviyede kemik dokusuna etki ederek dişlerin sallanmasına ve dökülmesine neden olurlar.

Kahve ve çay içmek dişlere zarar verir mi ?

Çay ve kahvenin fazla miktarda tüketilmesi dişlerin sararmasına neden olur. Bu durum diş estetiğinde kaygıların oluşmasını ve zaman içerisinde de diş eti problemlerinin açığa çıkmasına neden olmaktadır. Bu konuda çay kahve tüketimi azaltılmalı ve günde en iki kez dişler fırçalanmalıdır.

Şekerli gıdaların tüketilmesi dişlere zarar verir mi ?

Çokça tüketilen şekerli gıdalar diş üzerinde biriken bakterilerin ait oluşturarak diş ve diş etlerinin zarar görümesine neden olmaktadır. Diş asitleri diş minesinin eriterek dişlerin çürümesine neden olmaktadır. Şekerli gıddalar ara öğünlerde değil ana öğünlerle birlikte alınmalıdır.

Süt dişlerinin bakımı ve süt dişlerine yapılan dolguların önemi nedir ?

Süt dişleri nasıl olsa dökülecekler neden bu dişlere dolgu yapılmalıdır ? Düşüncesi çok yanlıştır. Süt dişleri yerine gelicek olan asıl dişlerin rehberidir. Süt dişlere neden özen gösteririlir ve bakımı yapılırsa yerine gelecek olaan dişlerde o kadar sağlıklı ve düzenli olurlar. Süt dişlerinin bakılmaması ve tedavilerinin yapılmaması ileride yerine gelecek olan diğer dişlerde diş bozukluklarına, diş çarpışıklıklarına, dişlerde genel sağlık görüntüsünün bozulmasına neden olabilmektedir.

Çocuklar ilk dişçiye ne zaman götürülmelidir ?

Çocuklar 6. aydan sonra diş çıkartmaya başlarlar. İlk dişlerin çıkması ile beraber anne diş bakımına başlamalıdır. Süt dişlerin çıkmaya başlamasından itibaren çocuk diş hekimi ile tanıştıılmalı ve düzenli olarak diş hekimi kontrolleri gerçekleştirilmelidir.

23 Yorum

Yorum Yaz

emine

Doktor bey merhabalar Ankarada yaşıyoruz. kızıma diş teli taktıracağız fiyatlar bize inanılmaz derecede pahalı geliyor maddi anlamda bu kadar parayı ödememizin imkanı yok ankara üniversitesi diş hekimliği fakültesinde bize çok yüksek fiyatlar çıkarttılar. devlet bu işlemleri karşılamıyor mu ? Ne yapabiliriz

Uzman doktor

Eğer Ankara üniversitesinden o fiyatı çıkardılarsa daha ucuza yapan bi yer zor bulursunuz. Normalde devlet belli bir mikatarını karşılıyor eğer sağlık güvenceniz varsa. Özelde yapan diş hekimlerine de fiyat sorabilirsiniz. Ortodontik tedavi olduğu için muayene etmeden bir fiyat çıkarmak mümkün değil. Çünkü yaılacak tedaviye, süresine, yapaılacak işlemlere fiyatlar değişmekte.

Sercan

Doktor bey merhabalar ankaradan yazıyorum. Bende süekli olarak diş ağrıları var bir şey yiyemiyorum, İçemiyorum, çiğnediğim zaman ağrılarım çok şiddetleniyor neden acaba ve ne yapılabilir ? Acaba 20 lik dişlerimi mi çıkıyor.

Uzman doktor

Büyük olasılıkla, tahmin ettiğiniz şey doğru.Yani, yirmi yaş dişi problemi sözkonusu.Fakat beraberinde şiddetli bir üşütme ve boğaz enfeksiyonu da var gibi görünüyor.Öncelikle panoramik xray denilen, bütün çeneyi kapsayan,bir film çektirip diş doktorunuza gitmenizi öneririm.O size gerekenleri anlatacaktır.Geçmiş olsun.

Ankara

Doktor bey yaşım 58 ankaradayım 2 dişime çekim işlemi yapılacak ve bir dişimde de köprü işlemi yapılacak fakat ben coumadin kullanıyorum. Uygulamalar nasıl yapılacak bana bu konu hakkında bilgi verirmisiniz

Uzman doktor

Merhabalar.. Kumadın ayarlamasını ve antıbıyotık profılaksısınızı kardıyolojı uzmanı doktorunuzun degerlendırmesı gerekmektedir. eger cok zor cekımler degıl ıse aynı seansta cekılebılır. eskı kopru sokumunuz esnasında bazen protezler cok eskı ıse dişlerde de luksasyon ( sallanma) var ıse bu durumda oldukça kanamalı bır durum ortaya cıkabılecegı ıcın .. bu durumunuzun dıs hekımınız tarafından degerlnedırılerek..kardıyolgunuzun tavsıyesıne gore kumadını tekrar kesmesı gerekebılır.

Rüya

Ben daha önce bir diş hekimine köprü porselen işlemi yaptırdım. Doktorum en son baktığında bunun yenilenmesi gerektiğini söyledi ben dişimi başka doktorlarada gösterdim onlarda sakın dokunma dedi başka bir doktor ise hareketli protez yapılması gerektiğini söyledi. Sizce ne yapılması gerekiyor birde ankarada bu işlemi nerede yaptırıcam sizin yeriniz var mı ?
sevinirim.saygılarımla

Uzman doktor

İstanbuldayız.. Ankarada yerimiz yok.. Konu için ise aslında rutin muayene sırasında köprü ve kaplamaların kenarları kontrol edilir. Bazen Kaplamalar veya Köprüler 15-20 sene veya daha fazla kullanılır. Kenarlarda bir açıklık veya hassasiyet yok ise ve röntgende de çürük veya iltihap gözükmüyor ise, ve sizde estetiği yönünden memnun sanız o zaman köprü durup dururken çıkartılmamalı. Köprünün metali gözükmesi dişinizi daha az koruyor anlamına gelmez.

Nermin

Doktor bey merhabalar ankaradanım bende bir sorum olacaktı cevaplarsanız çok sevinirim benim diş etlerimde son zamanlarda çok problemler olmaya başladı dokunduğumda bile kanıyorlar. Sürekli kırmızı renkteler. Aynı zamanda şişiyorlar. Doktora gittim küretaj olmam gerektiğini söyledi. Ne yapmalıyım. Ankarada nereye gidebilirim ?

Uzman doktor

Dişeti kanaması dişeti iltihabının bir göstergesi olabilir. Dişeti iltihabının başlıca nedeni ise dişlerin üzerinde biriken bakteri plağının doğru ve yeterli temizlenemiyor olmasıdır. Dişeti enfeksiyonun dişlerin etrafını saran kemikte bir harabiyet yaratıp yaratmadığını anlayabilmek radyografik muayene ile mümkündür. Ancak ilerlemiş bir durum olmasa bile hastalığa neden olan bakteri birikintisinin ortamdan uzaklaştırılması gerekmektedir. Bu amaçla diştaşı temizliği, hekim tarafından gerekli görülmesi durumunda küretaj işleminin yapılması ve bu işlemler sırasında da doğru diş fırçalama tekniğinin hastaya öğretilmesi önem taşımaktadır. Bu bilgiler genel bilgi olma niteliği taşımakla birlikte, hastalığa doğru teşhisin koyulabilmesi ve doğru tedavi planının yapılabilmesi için klinik ve radyografik muayene esastır. Düzenli olarak bir Dişeti Hastalıkları Uzmanının takibinde olmak bu anlamda önem taşımaktadır.

güler

hocam merhaba benim sorum şu bir hafta önce 20lik dişimin yanında et şişti sonra
vucudumda titreme baş ağrısı ve kulak ağrısı kulak çınlaması oldu dişten olurmu başka doktorlara ğittim hiç birşey bulunmadı lütfen yardımcı olun

Uzman doktor

20 lik diş bölgesinde apse oluşmuş olabilir. Pnoromik röntgen filmi ile bu daha iyi görülebilir.

Leyla

Merhaba doktor benim dislerim hepsi guzel ama 1 disim cocukluktan beri dislerimden yukarida cikib yani cok kotu gorunuyo dislerimin uzerinde cikti onun tedavisi varmi

Uzman doktor

Tabiki leyla hanım bu durum ortodonti tedavisini gerektirir. Yapılacak ortodonti tel tedavisi ile dişleriniz istediğiniz dizaynla getirilebilir. Yada diş estetiği uygulamaları ile dişlerinizin düzeni yeniden sağlanabilir. Facebook hesabımıza göz atabilirsiniz.

Leyla

yani disimin 1 tanesi caprasik

Uzman doktor

Anladım leyla hanım dediğim gibi durumunuz ortodontiktir.

esin

Doktor bey merhaba ankaradan yazıyorum yardımcı olursanız çok memnun olurum.Dişlerimi düzenli fırçalıyorum,gargara ve diş ipi kullanmayı da ihmal etmemeye çalışıyorum.Dişlerimde ciddi bir çürüme problemi var.Özellikle ön dişlerimin uç ve ara kısımlarında.Ön dişlerimden birine dolgu yaptırdım ama dolgu etrafında çürüme tekrarladı.Dolgu haricinde başka bir tedavi yöntemi var mı?

Uzman doktor

Var. Esin bey sizin dişlerinize kaplama uygulaması yaptırmanız gerekiyor. Detaylı bir şekilde okuyunuz.. Lamina Diş Kaplama Fiyatları

muhammed

Ankarada ikamet etmekteyim kliginiz Ankarada ise adres ögrenmek isterim lamina dis tedavisi için

Uzman doktor

ankarada bu işlemi oldukça iyi gerçekleştirebilecek merkezler mevcuttur.

selami bakırcı

sağ çene alt üst doktora gittim.mpilant yapmasını söyledim fakat doktör alt üst çene ikişer kesi yapılmış ana dişi sökeceğini 6 implan uygulayacağını söyledi.ust çene dişlerim sallanıyor.porselen protez boşluğundan dır diye düşünüyordum.sorum şu doktora sallanan dişim iyi olabileceğini söyledim oda senin dişlerde kemik erimesi var sallantı bundan dedi.ama ağrı ve kuvvet kaybı yok.birde birer imlant koydursam ve bunlar ana dişe kesik dişlere köprü olurmu bir doktör haricinde çoğu doktor sakın yaptırma dedi.en az zzararla böyle kurtulur diyorum.birde sallan diş kemik erimesinden ise yanına yapılan impilanta bu sıçrarmı.bir dürlü işin içinen çıkamıyorum.yalvarırım doğru çözücü fikre ihtiyacım var yardım edin.teşekkürler

hasan yılmaz

ankara bahcelievlerde 7.caddede 69.sokak 8/2 de Hacettepe mezunu ve ankara unıversıtesınden protez ımplant uzmanlığı almış hakan unsal süper bır dıs hekımı herkese onerıyorum.ısını tıtızlıkle yapan ve cok temız calısan bır doktor.numarası 0505 885 17 12

Bekir

Fiat öğrenmek istiyorum sizlere raporu göndersem biz yurt dışında yaşayan
Ankaraya sadece dişleri yaptırmak için gelmek istiyoruz

Sorunuzu Gönderin




EN ÇOK OKUNAN KONULAR

Diş implant Fiyatları
8078946 kez okundu
Diş eti çekilmesi nasıl durdurulur ?
5678946 kez okundu
Porselen Diş Kaplama Fiyatları
4859032 kez okundu
20 lik Dişler
4309836 kez okundu
Ağız ve diş sağlığının önemi nedir ?
3891269 kez okundu
Protez Diş Fiyatları
2698402 kez okundu
Diş Dolgusu Fiyatları
2457036 kez okundu
Dişlerde Köprü Fiyatları
2238602 kez okundu
Yaprak Porselen Diş Fiyatları
1894583 kez okundu
Lamina Diş Kaplama Fiyatları
1579302 kez okundu
Diş Zirkonyum Fiyatları
1043865 kez okundu
Diş Beyazlatma Fiyatları
936201 kez okundu
Estetik Diş Hekimi
738596 kez okundu
Görünmeyen Diş Teli Fiyatları
573805 kez okundu
Çapraşık Dişlerin Tedavisi
346902 kez okundu
Diş eti çekilmesi nedir ?
246693 kez okundu
Diş Kırılması, Diş Kırığı
164976 kez okundu

SON YORUMLAR

Diş Sallanması
Halide tarafından 1 gün önce
Dilde Çıkan Uçuklar, Dil Yaraları, Ağız Yaraları
Filiz yıldız tarafından 1 gün önce
Diş apsesi, Diş iltihabı, Apseli diş
Mahsun tarafından 1 gün önce
Diş Çürükleri, Diş Çürümesi ve Dişim Çürüdü Tedavisi
Nur Banu tarafından 1 gün önce
Diş apsesi olanların dikkat etmesi gerekenler
Gns tarafından 1 gün önce