Diş Hekimi Randevularını Ertelemeyin

dis-hekimi-randevu

Sağlık; kişinin bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olmasını ifade eder Bedene bütünsel açıdan baktığımızda büyüklerimiz, tırnağımızdan dişimize, saçımızdan cildimize kadar, “Neren acırsa canın oradadır”derken, bedenin bir yerindeki rahatsızlığın kişinin her açıdan konforunu bozabileceğini anlatmaya çalışmışlardır.

Bedenimizde bir yerlerde bir şeylerin ters gittiğini biliriz ama hep erteleriz. Bugün de şu var bir bitsin, yarın da şu var bir geçsin, deyip dururuz. Tatile de gidip döneyim. Şu iş toplantım biter bitmez…

Bazen ne o toplantı bekler diş ağrısını, ne o ağrı izin verir tatilinizin bitmesine, ne de siz o iş seyahatinden dönene kadar ağrılarınız diner…

Hayatın bütün olduğunu, sosyal yaşamın ve iş hayatının dengelenmesi gerektiğini, ibre bir tarafa kaydığında, öbür taraftan seslerin geleceğini hepimiz biliriz. Biliriz ama ne kadar uygulayabiliriz? Bana ağrı ve yüzünde şişlikle gelen insanlardan duyduğum cümleler genelde, “Aslında bir süredir şikayetim vardı, tam gelecektim ama bu sabah bir kalktım ki yüzüm şiş!!! Aslında bu hafta sonu da geçsin randevu alacaktım ama gece uyutmadı bu diş!… Bir süredir randevularına düzenli gelen, programlı ve sistemli insanları inceliyorum kliniğimde. Gördüğüm ortak nokta şu; Çağrıldıklarında kontrollerine düzenli geliyorlar ve çağırılmadıklarında bile kendileri randevu alıp geliyorlar. Gereken bir tedavi varsa ertelemiyorlar ve ağız bakımlarını ihmal etmiyorlar. Diş tedavileri sırasında sohbet ettiğimizde bu insanların kendilerine hayatın her alanında saygı gösterdikleri ortaya çıkıyor

Beden kendisinde ortaya çıkacak bir problemi ne kadar küçükse o kadar çabuk bir şekilde tamir edebiliyor. Ertelemek, görmezden gelmek, sorunların büyümesine ve tedavinin güçleşmesine sebep olabiliyor. Örneğin dişte oluşacak bir çürük, o haldeyken küçük bir dolgu ile kolayca halledilebilecekken, gecikmiş tedavi ya daha büyük bir dolguya, ya da bazen kanal tedavisine, bazen çürük sebebiyle dişin kırılmasına, dişte kırık kaplama yapmaya, hatta bazen de dişin çekimine neden olabiliyor. Çekilen diş yerine köprü ya da implant yapılması gerekebiliyor. Çünkü çekilen dişin boş bırakılması diğer dişlerin de düzenini bozup başka çürüklerin oluşmasına neden olabiliyor. Çekilen dişlerin yapılması gecikirse, dişlerde konum bozukluktan oluşuyor ve orayı tedavi edemeden, dişlerin kayması ile o haliyle bırakmak zorunda kalabiliyor hekimler.
Çürük dişlerin kök uçlarında oluşabilecek ve bütün bedeni etkileyebilecek enfeksiyon odakları, fokal enfeksiyon odağı olarak isimlendirilir ve bütün beden sağlığını da etkileyebilir.

Minik bir dolgu ile dişi kurtarmak mümkünken, çok daha karışık tablolara ve maliyetlere gidebilecek bir durumu yaşamayı kim ister?

Aynı şekilde diş etleri tedavisini takiben, kontrollere aksatmadan gitmek, implant, protez ve benzeri tedavilerin ardından düzenli takipler büyük önem taşımaktadır. Koruyucu hekimlik bireylerde herhangi bir problem oluşmadan önlem alıp gereğini yapmaktr. Sadece 6 ayda bir ayrılacak yarım saatlik kontrol, size çok şey kazandırabilir.

Sevgiyle, gülümseyerek, kontrolleri aksatmadan sağlıklı günlere…

4 Yorum

Yorum Yaz

Ayfer

Doktor bey merhabalar ben dişlerimi bir hekim kontrolünde beyazlatmıştım.. Tabi bir miktar beyazladı fakat tam olarak istediğim sonucu alamadım üzerine sigarada içince yine dişlerim sarı kaldılar. Dişlerimi sürekli olarak fırçalıyorum ve diş beyazlatma etkisi olan diş macunları ile beyazlatıyorum. Dişlerimi beyazlatacak bir ürün önerebilirmisiniz ?

Uzman doktor

Diş macunu önemli değil.Beyazlatma özelliği olan diş macunlarını tercih etmeyin.Beyazlatma sonrası bir hafta sıgara ve renklendirici besinlerden uzak durmak gerekir.

Kısmet

Doktor bey bir insanın durup dururken diş etleri kanar mı benim durup dururken yada sabah kalktığımda özelliklede dişlerimi fırçalarken inanılmaz kanıyor anlmadım sebebi ne olabilir acaba ?

Uzman doktor

Dişeti kanaması dişeti iltihabının ilk aşaması ve belirtisidir. Genellikle eksik ağız hijyeni ve oluşan diştaşları bu kanamaya neden olabilir.

Eğer diştaşlarınızı temizletmiş ama hala kanamanız devam ediyorsa bunun için başka tetkiklerinizin yapılması gerekir.

Bence ilk yapmanız gereken diş hekimizden bir randevu almanızdır. Diştaşı temizliği fayda vermez ise ileri sistemik incelemeleriniz için diş hekiminiz sizi yönlendirecektir.

Sorunuzu Gönderin




EN ÇOK OKUNAN KONULAR

Diş implant Fiyatları
8078946 kez okundu
Diş eti çekilmesi nasıl durdurulur ?
5678946 kez okundu
Porselen Diş Kaplama Fiyatları
4859032 kez okundu
20 lik Dişler
4309836 kez okundu
Ağız ve diş sağlığının önemi nedir ?
3891269 kez okundu
Protez Diş Fiyatları
2698402 kez okundu
Diş Dolgusu Fiyatları
2457036 kez okundu
Dişlerde Köprü Fiyatları
2238602 kez okundu
Yaprak Porselen Diş Fiyatları
1894583 kez okundu
Lamina Diş Kaplama Fiyatları
1579302 kez okundu
Diş Zirkonyum Fiyatları
1043865 kez okundu
Diş Beyazlatma Fiyatları
936201 kez okundu
Estetik Diş Hekimi
738596 kez okundu
Görünmeyen Diş Teli Fiyatları
573805 kez okundu
Çapraşık Dişlerin Tedavisi
346902 kez okundu
Diş eti çekilmesi nedir ?
246693 kez okundu
Diş Kırılması, Diş Kırığı
164976 kez okundu

SON YORUMLAR

Diş Sallanması
Halide tarafından 1 gün önce
Dilde Çıkan Uçuklar, Dil Yaraları, Ağız Yaraları
Filiz yıldız tarafından 1 gün önce
Diş apsesi, Diş iltihabı, Apseli diş
Mahsun tarafından 1 gün önce
Diş Çürükleri, Diş Çürümesi ve Dişim Çürüdü Tedavisi
Nur Banu tarafından 1 gün önce
Diş apsesi olanların dikkat etmesi gerekenler
Gns tarafından 1 gün önce