Yalnızca Diş Fırçalamak Yetmiyor

Yalnızca Diş Fırçalamak Yetmiyor

Hemen hemen tüm konularımızda ağız ve diş sağlığı bakımından yetersiz kaldığımızı dile getirmekteyim. Çoğu birey yanlızca diş fırçalamanın diş sağlığı ve temizliği için yeterli olduğunu düşünür. Fakat durum ne yazık ki bu kadar kolay değil.. Ağızda çürükleri olduğundan dolayı, yada diş etlerinde sorun yaşayan hastaların büyük çoğunluğu “Ama ben dişlerimi düzenli olarak fırçalıyordum ! Neden böyle oldu ? ” sorusunu sormaktadır. Bu tür hastalara diş köklerinizde ciddi oranda diş taşı birikimi var dediğimizde ise yüzlerindeki şaşkınlığı tahmin edebilirsiniz.

Ağız ve diş sağlığı yanlızca günlük olarak dişlerin fırçalanması ile yeterli düzeye getirilemiyor. Bu yazımızı yanlızca diş fırçalayarak diş sağlığının korunduğunu düşünenleri bilgilebndirmek için ayırdık..

Ağız ve diş sağlığı hakkında bilinmesi gerekenler

Diş fırçası nasıl olmalı, nasıl kullanılmalı ve hangi sıklıkla değiştirilmelidir ?

Diş bakımının en temel ilkesi dişlerin fırçalanmasıdır. Bunun için ise en etkili aracımız diş fırçalarıdır. Dişlerinin görünen ön yüzeylerini temizlemek ve yemek artıklarını diş aralarından uzaklaştırmak için kullanmış olduğumuz diş fırçaları bilinen yada bilinmeyen bir çok marka tarafından üretilmektedir. Burada önemli olan marka değil diş fırçasının özellikleri olmalıdır. İyi bir diş fırçası kılları yumuşak, açılı, kıllarının uç kısımları yuvarlatılmış, fırça üst yüzeyi ise düz olmalıdır.

Dişlerinizi nasıl fırçalayacağınızı diş hekiminizden öğrenin ?

Dişlerini nasıl fırçalayacağı konusunda bilgi sahibi olmayanlar bu iş için diş hekiminizden 10 dakikalık bir eğitim alabilirsiniz. Dişlerinizin doğru fırçalanması ve doğru fırçalama tekniklerinin kullanılması son derece önemlidir.

Diş ipi kullanımını alışkanlık haline getirin

Diş fırçaları diş aralarını temizlemede yetersiz kalırlar. Özellikle sık dişlere sahip olan bireylerde bu durum imkansızdır. Diş ipleri diş fırçalarının tamamlayıcısı konumundadırlar. Eğer yazlızca dişlerinizi fırçalıyor fakat diş araları için diş ipi kullanmıyorsanız ağız bakımınız eksik yapılmış demektedir. Dişlere en çok zarar veren etkenler ve dişlerin çürümesinin neden olan en önemli sebepler diş aralarında kalan yemek artıklarıdır.

Diş macunu seçimi nasıl yapılmalıdır ?

Diş macunları içeriğinde dişler üzerinde oluşan plakları daha rahat temizleyen partikül ve dişleri güçlerici etkisi olan flor içerirler. Diş fırçalamaya yardımcı olan bir elemandır. Eğer hangi diş macununu kullanacağınızı bilmiyorsanız size yine en iyi desteği diş hekiminiz verecektir.

Gargara yapmıyorum gerek duymuyorum diyenlerdenmisiniz ?

Bir diğer tamamlayıcı unsur olan ağız gargaraları diş hekiminizin önerisi ile kullanılması gereken ağız içerisinde hijyeni sağlayan ve ağız sağlığını bakterilere karşı daha uzun saatler koruma altına alan önemli bir ağız bakım unsurudur.

Diş fırçalarken dil temizliğini de ihmal etmiyoruz

Diş fırçalama sırasında özel dil fırçası ile dilimizin üzerini temizleyerek dil üzerinde biriken yemek artıklarını bölgeden uzaklaştırıyoruz.

Ağız ve diş sağlığında en önemli unsur diş hekimi ziyaretleri

Konumuzun başında da belirttiğimiz gibi yanlızca diş fırçalamak ağız ve diş sağlığımız için yeterli değildir. Buradaki en önemli unsur olan diş hekimi kontrolleri de çürüklerden ve diğer ağız problemlerinde korunmak için son derece gereklidir. En az yılda iki defa yapılması gereken diş hekimi kontrollerinde önceden alınacak önlemlerle diş çürükleri tamamen önlenecektir. Sizin fark edemeyeceğiniz diş taşı sorunu ile diş eti çekilmesi, diş eti hastalıkları ve diğer ağız (diş) problemleri de kontrol altına alınacaktır.

Burada unutulmaması gereken en önemli konu dişlerinizi ne kadar fırçalarsanız fırçalayın ağızda diş taşı oluşacaktır. Gerekli diş hekimi kontrolleri ile oluşan diş taşları temizlenecek ağız ve diş sağlığınızda koruma altına alınmış olacaktır.

5 Yorum

Yorum Yaz

kadir

üst dialerimin arasinda çürük oluşmuş tur , sadece aralarinda nasil gecebilir tedavisi var ise tahmini fiyat i kac tl araligindadir . lutfen yardimci olun.simdiden teşekkürler..

ömer

dilimde uçuk çıkmış 1haftadır ve durum gitgide kötüye gidiyo ne yapmalıyım şimdiden teşekürler

özkan

Hocam dişlerimi fırcalamama rağmen beyazlamiyor ne yapmam gerekir.

Uzman doktor

Diş yapınıza bağlı olarak bazı kişilerin dişleri sarı olabilir Bu durumda diş beyazlatma uygulaması ile dişlerinizin bir kaç ton açılması sağlanıyor.

songul

mrb ben üst 6 dişimi zirkonyum kaplama yaptırdım ancak diş etimde morarma ve ağrı var ne yapmam gerekiyor

Sorunuzu Gönderin




EN ÇOK OKUNAN KONULAR

Diş implant Fiyatları
8078946 kez okundu
Diş eti çekilmesi nasıl durdurulur ?
5678946 kez okundu
Porselen Diş Kaplama Fiyatları
4859032 kez okundu
20 lik Dişler
4309836 kez okundu
Ağız ve diş sağlığının önemi nedir ?
3891269 kez okundu
Protez Diş Fiyatları
2698402 kez okundu
Diş Dolgusu Fiyatları
2457036 kez okundu
Dişlerde Köprü Fiyatları
2238602 kez okundu
Yaprak Porselen Diş Fiyatları
1894583 kez okundu
Lamina Diş Kaplama Fiyatları
1579302 kez okundu
Diş Zirkonyum Fiyatları
1043865 kez okundu
Diş Beyazlatma Fiyatları
936201 kez okundu
Estetik Diş Hekimi
738596 kez okundu
Görünmeyen Diş Teli Fiyatları
573805 kez okundu
Çapraşık Dişlerin Tedavisi
346902 kez okundu
Diş eti çekilmesi nedir ?
246693 kez okundu
Diş Kırılması, Diş Kırığı
164976 kez okundu

SON YORUMLAR

Diş Sallanması
Halide tarafından 1 gün önce
Dilde Çıkan Uçuklar, Dil Yaraları, Ağız Yaraları
Filiz yıldız tarafından 1 gün önce
Diş apsesi, Diş iltihabı, Apseli diş
Mahsun tarafından 1 gün önce
Diş Çürükleri, Diş Çürümesi ve Dişim Çürüdü Tedavisi
Nur Banu tarafından 1 gün önce
Diş apsesi olanların dikkat etmesi gerekenler
Gns tarafından 1 gün önce