Diş Sancısı, Diş Sızlaması, Dişeti Sancıları

dis-agrisi

Hepimizin başına gelen bir problem diş sancısı.. Diş sancıları başta diş çürümesi, çürüyen dişin apse yapması, iltihaplanan dişeti, diş arasına yemek kaçması, yirmilik diş çıkartılması yada bebeklerin ilk diş çıkartmalarında ağrılar kendisini sancılı olarak belli edecektir.

Diş iltihaplanması

Sancılı bir şekilde oluşan diş ağrıları çürük dişin öncelikli olarak iltihaplanması zamanla tedavisi gerçekleştirilmeyen dişte iltihaplanmanın sinirleri öldürmesi ve bakterilerin sonuç olarak diş ve çevresinde baskılı bir şekilde ağrılar oluşturması ile sonuçlanır. Bu durum özellikle gece yatarken sancılı şekilde kendisini belli eder.

Geceleri neden diş ağrıları daha fazla görülür ?

Bir çok kişiden “özellikle gece başlayan sancılı diş ağrıları çekiyorum” cümlesini duyabiliriz. Peki neden özellikle gece bu ağrılar duyulur ? Çünkü gece ilerleyen saatlerle beraber damarlarımız hormanel etki ile genişler ve dokulara daha fazla kan akışı olur. Akışkan kan diş bölgesinde iltihaplardan dolayı diş dokularanı yayılamaz ve dişin kök bölgesinde sıkışır. Kan bölgede bir sıkışmaya neden olacağından dolayı bir baskı oluşturur. Sinirlere etki eden bu durum kişide ağrı hissi uyandırır. Oluşan bu ağrılar sancılı bir şekilde zonklar.

Ağrıları nasıl hafifletebiliriz ?

Böyle durumlarda ağrı kesici ile kısa bir süreliğine de olsa ağrıları hafifletebiliriz. Ağrılardan dolayı fazla miktarda ağrı kesici almak ise midenize zarar verecektir. Bazı kişiler ise dişin üzerine alkollü pamuk, aspirin, kolonya vb. koymaktadır. Bu kesinlikle yanlış bir uygulamadır. Dişinize ve ağrılarınıza yarardan çok zararı olacak, bölgedeki dokuların tahriş olmasına neden olacaktır. Ağrıların azaltılması için ağrı kesicinin yanı sıra yanak bölgesinden uygulanmak koşulu ile yanak üzerinden soğuk kompres uygulaması yapılabilir. Bu durumda geçici bir çözüm olacaktır.

Hasta en kısa süerede diş hekimine gitmelidir

Diş sancısı çeken hastanın diş hekimi muayenesinden başka bir çaresi yoktur. Bu nedenle en kısa sürede bir diş hekimine giderek muayene olmalıdır. Diş hekimi dişi delerek oluşan iltihabın dışarıya akmasını sağlar. Anbiyotik tedavisi vererek iltihabın kurutulmasını ve diş sancısı çeken kişinin ağrılarını ağrı kesici ilaçla hafifletmiş olur. Daha sonra dişinizin durumuna göre kanal tedavisi ve dolgu uygulamaları yada son çare olan diş çekimi tedavisi ile tedaviyi sonlandırır..

Yirmilik diş sancısı

Yirmilik diş sancıları alınacak ağrı kesici ilaç ile hafifletilebilir.

Bebeklerde diş çıkartma sancısı

Bebeklerin ilk diş çıkartması oldukça sancılı geçer. Bu dönemde bebeğinizde ateşlenme ve aşırı derecede uysuzluk gözlenir.

Bebeklerde ilk dişler ne zaman çıkar ?

Bebeklerin ilk dişlerinin çıkmaya başlaması 6. aydan itibaren gözlenir. Bu önem 12 – 14 aya kadar devam eder. Bebeklerde ilk çıkan dişler ön damaklarda görülür. Bu dönem bebek 20 aylık olana kadar sürekli olarak dişlerin çıktığı bir dönem olarak gözlemlenir. Bebeklerde erken diş çıkartma genetiktir. Eğer anne yada babadan biri erken diş çıkartmış ise bebeklerde de bunun görülme olasılığı yüksektir. Erken çıkarılan dişlerin sağlıksız olduğu konusundaki bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Sağlıklı ve düzenli bakılan dişler sağlıklı kalacaktır. Bu sizin bebeğinizin dişlerine olan bakımınızla alakalıdır.

Bebekleri diş sancısına karşı nasıl rahatlatabiliriz ?

Soğuk birşeyler çiğneyebilmesini sağlamak bebeğinizin damak bölgesini rahatlatacaktır. Yiyeceği yada içeceği yiyecekleri soğuk veriniz, hasta olur diye vermekten korkmayınız. Soğuk su yada soğuk bir şekilde verilen taze soğan dişlerine çok iyi gelir. İçi su dolu eczanelerde satılan diş kaşıyıcıları buzdolabında soğutulmuş biçimde bebeğinize vermeniz damaklarının rahatlamasını sağlayacaktır.

Diğer kaynak siteler

http://www.dishekim.com.tr/dis-catlaklari-tedavisi-nasil-yapilir.html
http://www.distedavi.com.tr/dis-sancisi-dis-sizlamasi-diseti-sancilari.html
http://www.dishekimi.com.tr/dis-sizlamasi-nasil-gecer.html

8 Yorum

Yorum Yaz

barış

merhabalar.. kanal tedavisi için dişimi yaptırdım fakat diş zten sorunluydu öncedende apse yapıyordu ilaç kulanınca geçiyordu bu dişe kanal tedavisi yaptılar, fakat yine şişdi ve çok şiddetli ağrı yapıyor 1000 lik antibiyotik içiyorum geçirmedi halen şiş doktorun verdiği antibiyotiği içiyorum şimdide bakalım napıcaklar çekmelerimi lazım bu dişi ?

Uzman doktor

Evet durum buysa çekilmesi gerekebilir.

Büşra

Merhabalar benim alt dişlerim. Sagında bide solunda kanal tedavisi oluncak diş var ama ben korkutugum icin yaptıramadm şuanda dişimde agrı degil ama sancı var sod dişimde basıma vuruyo ne yapmam lazım yada biraz bana kanal tedavisini anlatasaniz nası cesaret etmem lazım cekilcek birsey degil

Uzman doktor

Büşra hanım zaman kaybetmeden tdavi olmalısınız. Eğer bu dişinizde apse oluşursa ağrılarınız dayanılmayacak kadar çoğalabilir. Daha fazla geç kalındığında da dişlerinizi kaybedebilirsiniz. Meraklanmayın ağrı veya sızı hissetmeden tedaviniz birmiş olacak.

cenk uran

slm ben yaklaşık 3 ay once 20 lik dişimi cektirdim. ilk 2 ay çekilen diş yerinde hiç bir sancı olmazken 3. aydan sonra sancılar yer yer olmaya başladı. son günlerde bu sancılar sıklaşmış durumda. bunun sebebi neyden kaynaklanmaktadır. bu konuda vereceginiz yardımlar için teşekür ederim.sayılar

Neslihan. Öztürk

Merhaba ben neslihan iki gün önce dişimden kanal tedavisi oldum ama zonklamalarım geçmiyo ne yapmam gerekiyor

Neslihan. Öztürk

Kanal tedavisinden sonra diş eti zonklaması olur mu

volkan

merhaba 7-8 yıl önce arka azı dişlerime sağlı sollu bırer tane dolgu yapıldı gecen sene hem birşey çiğnerken dişlerimi kapattığımda ağrı yapıyo hemde sıcak soğuktan etkilenip sızlama yapıyordu detaylı röntgen çekiminde dolgunun altında bir tarafta çürük olduğunu gördüler ve 7-8 yıl önce yapılmış dolguları yenilettim sonrasında birşeyler yerken ağrı yapması kesildi ama sıcak soguk birşeyler yedip içtiğimde sızlaması devam ediyo bu durumda ne yapmalıyım kanal tedavisi olumlu sonuç verir mi acaba ?

Sorunuzu Gönderin




EN ÇOK OKUNAN KONULAR

Diş implant Fiyatları
8078946 kez okundu
Diş eti çekilmesi nasıl durdurulur ?
5678946 kez okundu
Porselen Diş Kaplama Fiyatları
4859032 kez okundu
20 lik Dişler
4309836 kez okundu
Ağız ve diş sağlığının önemi nedir ?
3891269 kez okundu
Protez Diş Fiyatları
2698402 kez okundu
Diş Dolgusu Fiyatları
2457036 kez okundu
Dişlerde Köprü Fiyatları
2238602 kez okundu
Yaprak Porselen Diş Fiyatları
1894583 kez okundu
Lamina Diş Kaplama Fiyatları
1579302 kez okundu
Diş Zirkonyum Fiyatları
1043865 kez okundu
Diş Beyazlatma Fiyatları
936201 kez okundu
Estetik Diş Hekimi
738596 kez okundu
Görünmeyen Diş Teli Fiyatları
573805 kez okundu
Çapraşık Dişlerin Tedavisi
346902 kez okundu
Diş eti çekilmesi nedir ?
246693 kez okundu
Diş Kırılması, Diş Kırığı
164976 kez okundu

SON YORUMLAR

Hamilelikte diş çekimi nasıl yapılır ?
Handan tarafından 1 gün önce
Diş Sallanması
Halide tarafından 1 gün önce
Dilde Çıkan Uçuklar, Dil Yaraları, Ağız Yaraları
Filiz yıldız tarafından 1 gün önce
Diş apsesi, Diş iltihabı, Apseli diş
Mahsun tarafından 1 gün önce
Diş Çürükleri, Diş Çürümesi ve Dişim Çürüdü Tedavisi
Nur Banu tarafından 1 gün önce