Ağız Kokusuna Son Veren Yöntemler

agiz-kokusu

Sosyal yaşamda insanı zor duruma sokan ve psikolojik olarak insanı etkeleyen ağız kokusundan pratik yollarla kurtulabilirsiniz. Eğer ağız kokusu yaşıyorsanız bu önerileri mutlaka yerine getirmelisiniz. Kısa vadeli olarak çözüm yolları sunan bu yöntemler aynı zamanda diş bakımınıza da yardımcı olacaktır. Fakat söylediğimiz gibi kısa süreli etkili olan bu yöntemlerin yanı sıra sorunun özüne inmeli bir uzman yardımı alarak ağzı kokusundan tamamen kurtulmak için çaba göstermelisiniz.

Ağız kokuları fizyolojik olabileceği gibi aynı zamanda tehlikeli hastalıklarında sinyalcisi olabilir. Sorunu kabul etmelisiniz ve mutlaka destek almalısınız. Sorunun ne olduğunu anlama için öncelikli olarak bir diş hekiminden yardım alabilirsiniz.

Günlük olarak ağız kokusu ile nasıl savaşabilirim ? Neler yapmam gereklidir ?

Gün içerisinde ağız kokusu konusunda etkili olan bu yöntemleri mutlaka gerçekleştirin. Sorunu kökten çözmeyebilir fakat ağzı kokusunu önlemede oldukça önemli bir adım atmış olacaksınız.

– Gün içerisinde ağız kokusundan şüphelendiğiniz durumlarda ağzınıza bir karanfil atın bu sorunu bir kaç saatlikte olsa çözecektir.

– Günlük olarak ağız bakımınıza özen gösterin. Günde en az iki kez olmak şartı ile ve özellikle gece yatmadan önce dişlerinizi fırçalayın. Yine yemek sonrası diş ipi kullanın.. Ağız gargarası ağız kokusu giderilmesinde oldukça etkili bir yöntemdir. Dil üzerinde biriken bakterilerin temizlenmesi için ise özel dil fırçaları ile diş temizliği sırasında dilinizi de fırçalayın.

– Beslenmenizi oldukaç özen gösterin.. Ağızda kötü koku yapacak besinlerden uzak durun özellikle sarımsak, soğan yada baharatlı olan yiyecekleri tüketmemeye özen gösterin. Bolca yoğurt tüketin hemen hemen her öğünde başucunuzda olsun kokuların giderilmesinde çok etkilidir.

– Gün içerisinde bolca su tüketin. Su tükürük akışını ve bakterilerin ağız ortamından uzaklaştırılmasını sağlayacaktır. Ağızda kötü koku oluşturan bakteriler aynı zamanda çürüklerin oluşumuna da neden olduklarından su tüketimi diş ve ağız sağlığınızı koruyan bir etkendir.

– Şekersiz sakız çiğnemek yine su tüketimi gibi tükürük akışını sağlamakta, dişleri temizlemekte ve ağız kokusunu azaltmaktadır.

– Günlük olarak beslenme düzeninize çok dikkat edin.. Sabah kahvaltınızı çok iyi bir şekilde yapın. Aç kalmamaya özen gösterin.. Eskilerin deyişi olan açlıktan nefesi kokuyor deyimi gerçek olan bir deyimdir.

– Sindirim sistemi bölgelerinde bir hastalık olabileceğinden dolayı kulak burun boğaz uzmanına tedavi olmanızda fayda vardır. Diş hekimi ve kbb uzmanına ağız kokusu şikayeti ile gidin ve tedavi olun..

– Yatmadan önce ağız bakımı ve gargara işlemlerini yapmayı unutmayın.. Uyku sırasında ağıza tükürük hareketi sıfırlandığından bakterilerin gece uyurken çoğalmak için kendilerine uygun ortam buldukları aşikardır. Bu biriken bakteriler sabah kötü ağız kokusuna neden olurlar. Bu nedenle gece ağız bakımı ve gargara oldukça önemlidir.

– Mide sorunlarınızdan dolayı ağzınızda kötü kokular olabilir. Gastriti ve reflü sorunu olanlarda kötü ağız kokusundan şikayetçi olabiliyor. Bu nedenle yine bu sorunlar için bir uzmana başvurmayı unutmayın..

Ağız kokusu hakkında diğer bilgiler

Ağız Kokusu Nedir?
Ağız Kokusu Tedavisi Nasıl Yapılır ?
Ağız Kokusuna Son Veren Yöntemler
Mide Ağız Kokusu Yaparmı ?
Nefes Kokusu
Bademcik Ağız Kokusu Yaparmı ?
Ağız Kokusunda Kanser Riski Var Mı ?
Sabah Oluşan Ağız Kokusu Nasıl Engellenir ?
Ağız Kokusundan Kurtulabilirmiyim ?
Ağız Kokusu için Bitkisel Çözüm
Ağız Kokusu Psikolojik Sorunlara Neden Oluyor

Sorunuzu Gönderin




EN ÇOK OKUNAN KONULAR

Diş implant Fiyatları
8078946 kez okundu
Diş eti çekilmesi nasıl durdurulur ?
5678946 kez okundu
Porselen Diş Kaplama Fiyatları
4859032 kez okundu
20 lik Dişler
4309836 kez okundu
Ağız ve diş sağlığının önemi nedir ?
3891269 kez okundu
Protez Diş Fiyatları
2698402 kez okundu
Diş Dolgusu Fiyatları
2457036 kez okundu
Dişlerde Köprü Fiyatları
2238602 kez okundu
Yaprak Porselen Diş Fiyatları
1894583 kez okundu
Lamina Diş Kaplama Fiyatları
1579302 kez okundu
Diş Zirkonyum Fiyatları
1043865 kez okundu
Diş Beyazlatma Fiyatları
936201 kez okundu
Estetik Diş Hekimi
738596 kez okundu
Görünmeyen Diş Teli Fiyatları
573805 kez okundu
Çapraşık Dişlerin Tedavisi
346902 kez okundu
Diş eti çekilmesi nedir ?
246693 kez okundu
Diş Kırılması, Diş Kırığı
164976 kez okundu

SON YORUMLAR

Diş Sallanması
Halide tarafından 1 gün önce
Dilde Çıkan Uçuklar, Dil Yaraları, Ağız Yaraları
Filiz yıldız tarafından 1 gün önce
Diş apsesi, Diş iltihabı, Apseli diş
Mahsun tarafından 1 gün önce
Diş Çürükleri, Diş Çürümesi ve Dişim Çürüdü Tedavisi
Nur Banu tarafından 1 gün önce
Diş apsesi olanların dikkat etmesi gerekenler
Gns tarafından 1 gün önce