Ağız kokusundan kurtulabilmenin bir takım formülleri vardır. Eğer sizlerde bu önerileri yerine getirirseniz ağız kokusundan kurtulabilirsiniz.
1- Dişlerinizi günlük olarak gargara yapmalısınız. Eczanelerde satılan bu gargaralar doğal madde içeriklidir. Günlük yapılan gargaralar ve gece yatmadan önce yapılan gargaralar ağız kokusunu gidermede biberidir.
2- Günlük olarak bol bol su tüketmelisiniz. Uzmanlar kişinin günlük yaşamında en az 2 litre su içmesi gerektiği bilgisini vermektedir. Su tükürük akışını harekete geçirdiğinden dolayı ağızda bakteriler birikemez ve bakterilerden kaynaklı olan kötü kokular giderilebilir.
3- Dil temizliğine özen gösermelisiniz. Diş fırçalama işlemi sırasında özel dil fırçası ile dilinizin üzerini temizleniz dil üzerinde biriken bakterileri önleyecek ve kötü ağız kokusu oluşumunu yok edecektir.
4- Hastalıklar ve buna bağlı olarak kullanmış olduğunuz ilaçlarda ağız kokusuna neden olabilmektedir. Bu nedenle tedavi öncesi varsa hastalıklarınızı ve kullanmış olduğunuz ilaçları diş hekiminize bildirmelisiniz.
5- Günlük olarak yeterli düzeyden fazla tüketilen çay ve kahve ağızda bakterilerin oluşmasına neden olur. Aynı şekilde sigara ve alkol gibi alışkanlıklarında gerçekleştirilmesi bu bakterilerin çoğalmasını ve ağızda kötü koku yapmasına neden olur.
6- Beslenme alışkanlıklarına dikkat etmemek ağızda kötü kokuya neden olabilecek soğan, sarımsak yada baharatlı yiyecekleri tüketmek ağızda 72 saat sürecek bir kokunun oluşmasına neden olacaktır.
7- Sigara ağızdaki bakterilerin çoğalmasına, dişlerin sararmasına, diş aralarında bakterilerin oluşmasına, ağızdaki yaraların geç iyileşmesine, ağız kuruluğuna ve kişiye zarar verici daha bir çok etkenin ortaya çıkmasına neden olmaktaddır. Bu nedenle sigara tüketimi bırakılmalıdır.
8- Günlük alınan şekerli gıdalar ağızda şeker bakterileri tarafından bozunarak kötü koku oluşmasına, dişlerin üzerinde biriken bakterilerin diş çürüklerine neden olmasına yol açar. Genellikle şekerli besin maddelerini ara öğünlerde değilde ana öğünlerde almak daha doğrudur.
9- Ağızda bulunan çürükler kötü kokuya sebep olmaktadır. Bu nedenle çürüklerin mutlaka tedavi edilmesi gerekir.
10- Diş eti hastalıkları ve iltihaplanmaları da aynı şekilde kötü kokuya neden olan hastalıklardır.
11- Gömük olan yirmilik dişler bölgede bir diş cebi oluşmasına ve yiyecek kalıntılarının burada birikmesine neden olurlar. Burada bulunan kalıntılar bakterilerin oluşmasına ve kötü kokuya neden olmaktadır. Bu tür yirmilik dişleri çektirilmelidir.
12- Gece yatmadan önce ve sabah dişlerin muhakkak fırçalanması gerekmekte ve diş ipi kullanımını alışkanlık haline getirmelisiniz.
13- Diş fırçanızı 3 ayda bir olmak şartı ile değiştirin… Fırçanızı kuru ve temiz bir yerde saklayın..
Yukarıda vermiş olduğumuz önerilerin yanı sıra diş hekimi kontrollerinizi yılda en az iki kez olacak şekilde gerçekleştirmeye özen gösteriniz. Eğer tüm bu önerileri yerine getirmenize rağmen yinede ağız kokusu şikayetiniz devam ediyorsa mutlaka bir uzmana görünmenizde fayda vardır.
Ağız kokusu hakkında diğer bilgiler
Ağız Kokusu Nedir?
Ağız Kokusu Tedavisi Nasıl Yapılır ?
Ağız Kokusuna Son Veren Yöntemler
Mide Ağız Kokusu Yaparmı ?
Nefes Kokusu
Bademcik Ağız Kokusu Yaparmı ?
Ağız Kokusunda Kanser Riski Var Mı ?
Sabah Oluşan Ağız Kokusu Nasıl Engellenir ?
Ağız Kokusundan Kurtulabilirmiyim ?
Ağız Kokusu için Bitkisel Çözüm
Ağız Kokusu Psikolojik Sorunlara Neden Oluyor