Nefes kokusuna neden olan etkenler nelerdir ?
Genelde ağızda meydana gelen nedenlerden dolayı oluşan nefes kokusu; çürükler, kötü ağız hijyeni, hazımsızlık, koku yapan besinlerin tüketilmesi, sigara ve alkol alışkanlıkları, bir takım ilaçların kullanılması gibi çeşitli nedenler olabildiği gibi burun ve sinüz hastalıkları, mide ve sindirim sistemi rahatsızlıkları, uzun süre açlık ve yapılan dietler de kötü nefes kokusuna neden olan etkenlerdir.
Nefes kokusunu önlemek için neler yapılması gerekir ?
Şeker hastaları sıklıkla ağız kokusundan şikayetçi olurlar. Şeker hastalarının kullannmış oldukları ilaçlar ve kişide kansızlık oluşması da son yıllarda en sık duyduğumuz nefes kokusu şikayetleri arasına girmiştir. Nefes kokusu sorunlarında herşeyden önce ağız hijyenine ve dişlerin temizliğine çok fazla özen gösterilmesi gerekmektedir.Eğer ağızda diş çürükleriniz varsa ilk olarak bunların tedavi ettirilmesi gerekir. Günlük olarak beslenme alışkanlıklarımıza dikkat etmeli ve soğan, sarmısak yada baharatlı yiyecekleri tüketmemeye çalışmalıyız. Su tüketimi ve temiz havada spor yapmak nefes kokusunu giderici etkenlerdendir. Eğer nefes kokusu kısa süreli değil ise ve ağız hijyeninden kaynaklanmadığını düşünüyorsanız mutlaka bir uzmana danışmalısınız.
Kolestrol yükselmesi nefes kokusuna neden olur mu ?
kolestrolün vücudumuzdaki su dengisi korumakta, alyuvarları temizlemekte ve deri altında dışarıdan gelen mikroplara karşı vücudun savunmasını üstkenmektedir. 100 gram kanda 180-203 miligram kadar kolestrol bulunması gerekmektedir. Kolestrol miktarı 230 miligram üzerine çıktığında ise kandaki kolestrol miktarının arttığı saplanmaktadır. Artan kolestrol miktarı tedavi edilmediğinde ise damar sertliğine ve ince damarlarda tıkanıklığa neden olmaktadır. Kolestrol yükselmesi iştahsızlık, baş dönmesi, hazımsızlık, ağızda acılık, nefes kokusu ve ter kokusuna neden olmaktadır.
Şeker hastalığı nefes kokusuna neden olur mu ?
Tıp dilinde diabet olarak adlandırılan bu hastalık, kötü nefes kokusuna neden olmaktadır. Şeker hastaları olanlar ağız hijyenine son derece özen göstermeleri gerekir. Bol bol su içmeyi ve açık havada yürüyüş yapmayı ihmal etmemeleri gerekmektedir.
Ağız kokusu hakkında diğer bilgiler
Ağız Kokusu Nedir?
Ağız Kokusu Tedavisi Nasıl Yapılır ?
Ağız Kokusuna Son Veren Yöntemler
Mide Ağız Kokusu Yaparmı ?
Nefes Kokusu
Bademcik Ağız Kokusu Yaparmı ?
Ağız Kokusunda Kanser Riski Var Mı ?
Sabah Oluşan Ağız Kokusu Nasıl Engellenir ?
Ağız Kokusundan Kurtulabilirmiyim ?
Ağız Kokusu için Bitkisel Çözüm
Ağız Kokusu Psikolojik Sorunlara Neden Oluyor