Periodontoloji İlerleyen Diş Eti Hastalıkları

Periodontoloji

Periodontal hastalıklar diş ve diş etini çevreleyen dokuların iltihablanması ile ortaya çıkan tedavi edilmediğinde diş kayıpları ile sonuçlanan bir hastalıktır. Periodontal hastalıkların ilerlmesi ve bu hastalıklara önlem alınmaması kemik erimesini ve beraberinde dişlerin sallanarak çekilmesini getirmektedir. Erişkin insanlarda diş kayıplarının çoğu diş eti hastalıklarından kaynaklanmaktadır. Bu hastalıkların en iyi tedavisi bu hastalığa yakalanmadan önce gerekli tedbirleri almak günlük olarak diş bakımına özen göstermektir. Yine erken teşhis tedavinin daha kolay ve kısa süre içerisinde herhangi bir zarar görmeden bu hastalıktan kurtulmamamızı sağlamaktadır. Erken teşhis ise diş hekimi kontrollerini 6 ayda bir tekrarlamakla mümkündür.

Doğal dişlerin korunması neden bu kadar önemlidir ?

Periodontal hastalıklar için önlemlerin alınması, bu hastalıkların erken teşhisi ve diş bakımı doğal dişlerin sağlıklı kalmalarını sağlayaktır. Doğal dişlerin sağlıklı olmaları vücut sağlığı bakımından çok önemlidir. Doğal dişler daha rahat bir çiğnemeyi ve dolayısı ile daha rahat bir sindirimi sağlamaktadır.

Gingivitis nedir ?

Gingivitis diş eti hastalığının başlama evresidir. Başlama evresinde teşhis ve tedavi eilen diş eti iltihapları dişlere ve diş etlerine zarar vermeden önlenebilmektedir. Gingivitis evresi tedavi edilmezse ve faredilmezse bu durum dişetlerinde ilerleyerek periodontitise dönüşecektir. Bu evre ilerlemiş diş eti iltihabları anlamına gelir. Bu evrede kemik yıkımı başlamış ve geri dönülemeyen bir aşamaya gelinmiştir.

Gingivitis evresinin belirtileri nelerdir ?

Diş eti kanamaları özellikle dişleri fırçaladığımızda kendini oldukça fazla belli eder. Bu dönemi ihmal edilmemesi ve diş hekimi kontrollerine gidilmesi gerekmektedir. Bu dönem diş eti kanamaları dışında hastaya başka bir rahatsızlık vermemektedir. Daha ileriki dönemlerde ise diş etleri çok daha fazla hassaslaşmaya sıcak ve soğuk dengesinde sızlamaya başlayacaktır.

Gingivitis döneminde dişeti tedavisi

Gingivitis evresinde yapılacak tedavi uygulamaları ile kolay ve hızlı bir şekilde geri dönüşüm sağlanacaktır. Doktorunuz oluşan ödemleri, diş taşlarını ve tartarları tamileyecek diş ve diş etlerinizin daha sağlıklı konuma gelmesini sağlayacaktır. Sizde bu dönem içerisinde diş ve dişeti bakımınıza özen göstereceksiniz ve gerekli olan ağız bakımını günlük olarak yapacaksınız.

Periodontitis Nedir ?

Periodontitis günlük olarak bakımı gerçekleştirilmeyen ve zaman içerisinde dişeti kanamaları ile beraber ilerleyerek diş eti hastalıklarına dönüşen alveol kemiğinde yıkıma başlayan durumdur.
Periodontitis ileti seviyedeki dişeti hastalıklarından periodontal cep oluşmasına neden olmaktadır. Oluşan u cep içerisinde biriken bakteriler hasta tarafından temizlenememekte ve bu bakteriler kemik yıkımını beraberinde getirmektedir.

Periodontitis belirileri nelerdir ?

Diş eti kanamalarında fazlalaşma, dişlerde kemik yıkımından dolayı sallanmaların gözlenmesi, Dişlerin zamanla birbirinden ayrılması, çiğnerken ağrı hissetme, diş etlerinde aşırı derecede hassasiyetin oluşması ve ağız kokusunun artması başlıca belirtileridir.

Periodontitis nasıl fark edilir ?

Yukarıda saymış olduğumuz etkenler durumunda diş hekimi kontrolüne giderek diş hekiminiz tarafından teşhis edilecektir. Bu dönem öncesinde yapılacak 6 aylık diş hekimi kontrollerinde de far edilecek ve tedavi dönemine geçilecektir. Ayrıca çekilecek panaromik röntgenlerle hastalığın derecesi belirlenecektir.

Periodontal hastalıklarda diş eti kanamalarının ardında yatan gerçek nedir ?

Hastalar tarafından özellikle diş bakımını gerçekleştirmeyen ve düzenli olarak diş hekimi kontrollerine gitmeyen hastalar diş ve dişetini çevreleyen dokularda oluşabilecek iltihablanmalar fark edilmezler. Bu iltihaplanmalar sessiz bir şekilde kendini çok belli etmeden ağrısız bir şekilde ilerleme gösterirler. Hastaya bu teşhis konulduğundan özellikle bu hasta diş hekimi kontrollerini düzenli olarak gerçekleştirmiyorsa çok geç olabilmektedir. Periodontal hastalıkların en önemli belirtisi diş kanamalarıdır. Eğer dişleriniz sabah kalktığınızda kanamış ise yada diş fırçalarken kanama oluyorsa muhakkak bir diş hekimine gözükmenizde fayda vardır.

Periodontal hastalıklar geç fark edildiğinde yada fark edilemediklerinde hasta tüm dişlerini erken yaşta kaybetme telikesi ile karşılaşacak demektir.

Sağlıklı ve sağlıksız diş eti nasıl ayırt edilmektedir ?

Sağlıklı diş etleri pembe renklidir. Dişi sıkı bir şekilde sarar ve düzenli hatlara sahiptirler. İltihablanma evresindeki diş etleri ise parlak, şiş ve kırmızıdır. Düzensiz bir şekilde dişleri sarmaya devam ederler. Diş eti kanamaları gözlemlenir.

Sağlıksız diş etleri ve diş eti iltihabı olan dişetlerinin belirtileri ?

– Diş etleri çok kolay bir şekilde kanamaya başlar ve fırçalama esnasında çok fazla kırmızılık gözlemlenir.

– Diş etleri şiş, kızarık ve parlak gözükür.

– Diş etleri iltihaplanmadan dolayı ve diş taşı etkisi ile çekilir. Aşırı derecede diş hassasiyetleri başlar.

– Diş ve diş etlerinin birleştikleri noktalarda diş taşları gözükmeye başlar. Bu diş taşları bazen siyah olabilir.

– Diş etlerinde kaşıntı oluşabilir.

– Dişlerde ağrılar, yemek yerken ağrı ve batma hissi, kemiklerin güçsüzleşmesi ve dişlerde sallanmalar

– Dişlerin diş etlerinin çekilmesi ile beraber uzaması ve dişlerin aralarında açılmaların gözlenmesi

– Ağızda koku ve acımsı tat hissi

Yukarıdaki etkiler dişeti hastalıklarının ilerlediğini gösteren etkilerdir. Bu etkilerinde ihmal edilmesi ve diş hekimine başvurmama ilerleyen hastalıkla beraber dişlerin tamamen kaybedilmesi ile sonuçlanacaktır.

Çocuklarda diş eti hastalığı olur mu ?

Diş eti hastalıkları yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda da görülmektedir. Bu tıpkı yetişkenlerde ki gibi dişeti kanamaları, diş etlerinde şişme ve dişetlerine kızarıklık şeklinde görülmektedir. Genelde diş bakımının yeteri kadar yaptırılmaması, dişlerde oluşan çürükler ve çarpık dişlerin aralarının yeteri kadar temizlenmemesinden kaynaklı olarak dişetlerinde problemler gözükebilmektedir.

Diş eti hastalıkları nasıl önlenir ?

Diş eti iltihablarının önüne geçmek tabiki de mümkündür. Bu çok kolay ve günde en fazla 10 – 15 dakikakınızı ayırabileceğiniz bir olaydır. Günlük olarak ağız bakımınızı yaparak ve belirli aralıklarla diş hekimi kontrollerinizi ihmal etmeden dişeti iltihablarına engel olabilirsiniz. Ayrıca dikkat etmeniz gereken hususlar;

– Düzenli ve yeterli seviyede diş fırçalamalarına özen gösteriniz

– Özellikle akşamları yatmadan önce dişlerinizi fırçalayınız

– Diş ipi ve gargara ile dişlerinizi temizleyiniz

– Diş fırçalarken dil fırçası ile dilinizi de fırçalayınız.

Diş eti çekilmesi hakkında diğer bilgiler

Diş eti çekilmesi nedir ?
Diş eti çekilmesi nasıl durdurulur ? Dişeti çekilmesi nasıl önlenir ?
Diş eti çekilmesi nasıl tadavi edilir ? Diş eti çekilmesi tedavileri
Diş eti çekilmesi neden oluşur ?
Diş eti çekilmelerinde diş bakımı nasıl olmalıdır ?
Diş eti çekilmeleri tedavi edilmediği durumlarda ne olur ?
Diş eti çekilmelerinin görüntüsü
Periodontoloji İlerleyen Diş Eti Hastalıkları
Diş Eti Apsesi Nedir ?
Porselen Kaplama Diş Etine Baskı ve Renk Değişimi
Diş eti iltihabı neden oluşur
Diş eti hastalıklarının nedenleri nelerdir ?

52 Yorum

Yorum Yaz

merhaba

Diş hekimi ile ilgili çok geniş ve bilgi verici bir site sizlere çok teşekkür ediyorum.

Uzman doktor

Amaç sizin daha sağlıklı ve estetik dişlere kavuşmanızı sağlamak..

gulcan

Hocam merhaba benim azı dişim çürüdü ve daha sonra yemek yerken azı dişimin yarısı kırıldı. Doktora gittim dişimin köktende kırıldığını söyledi. Ama dişimi çekmedi ve iğne verdi. Dişimin o bölümüyle yemek yiyemiyorum ve dişimde ağrı var ne yapmalıyım beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Uzman doktor

Diş hekiminizin iğne vermesinin nedeni azı dişinizde iltihaplanma olduğunu düşündüğü içindir. Bu durum iğnelerle kurutulduktan sonra azı dişiniz çekilecektir. Azı dişinizde köktede kırık olduğu için dişiniz kurtarılamayacak bir yöne doğru gitmiş. Yerine diş implant uygulaması ile yeni bir yapılabilir.

dursun

Hocam merhabalar bir sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim. 20 lik diş çıkarıyorum üst çene bölgesinde çıkan 20 lik diş çok inanılmaz ağrılar yapıyor. Sanki damaklarım yırtılıcakmış gibi hissediyorum. Aynı zamanda bu ağrılar kulaklarımada vuruyor. Yanındaki dişte ağrıyor neden acaba ? çektirsem iyi olur mu ?

Uzman doktor

20 lik dişler kendilerine çenede yeterli alan bulamadıklarında yan dişleri sıkıştırırlar ve onlara baskı yaparlar. Yan dişinizin ağrısı bu nedenle olabilir. Eğer ağrılarınız çok aşırı ise 20 lik dişiniz iltihaplanma yapmışta olabilir. Ayrıca bir başka bilgide 20 lik dişler diğer dişlere baskı yaparak dişlerinizin dizilişinde de bozukluklar yapabilirler. Bir diş hekimine gözükmeniz ve daha fazla vakit kaybetmemeniz gerekir. Çekilmesinde bir sakınca yoktur.

ilkay nur

Merhaba hocam çocuğumun daimi dişleri çıkmaya başladı ve sür dişleride yavaş yavaş dökülüyorlar. Çocuğumu hiç dişçiye götürmedim. Ön bir kaç dişi kendiliğinden düştü. Şimdi arkadaki azı dişi sallanıyor. Bunu ben kendim çeksem zararı olur mu ? Durumumuz olmadığından dolayı dişçiye gidemedik.

Uzman doktor

Evet anladım. Diş hekimi kontrolünde süt dişlerinin çekilmesi ve çene gelişiminin bir diş hekimi tarafından kontrol edilmesi çocuğunuzun daimi dişleri açısından son derece önemlidir. Bu daimi dişlerin çarpışık olmasını da engelleyecektir. Sorunuza gelicek olursak meraklanmayın çaktiğiniz dişler süt dişleri ve zararı olmayacaktır.

kenan

Selam hocam kolay gelsin ben 3 ay önce diş hekimine gittim dişimde apse vardı. Sürekli bu nedenden dolayı ağrılarım oldu dişimde çürükte var. Diş hekimi bana apse önleyici bazı ilaçlar verdi. Dişim ağrısı geçti bir daha da gitmedim diş hekimine çok ihmal ettiğimi biliyorum ama korkuda var dişimi çekicek diye. Dişimde şu anda şişlik devam ediyor. Siz bu konuda bana ne tavsiyede bulunabilirsiniz.

Uzman doktor

Dişinizde şişlik devam ediyorsa burada önemli bir sorun var demektir. Diş ağrınızın geçmesi sizin mevcut sorunlardan kurtulduğunuz anlamına gelmez. Bu durum fırtınadan önceki sessizlik gibidir. Bu dişiniz çürümüş ve dişinizin belkide acil bir şekilde çekilmesi gerekiyordur. Bu durumu korkularınızdan dolayı daha fazla ertelemeyin ve çok hızlı bir şekilde yeniden diş hekiminize gözükün.. Diğer dişlerinizi de kaybedebilirsiniz.

harun

merhaba ön dişlerime lamina kaplama yaptırmak istiyorum. Fakat fiyatlarını tam olarak bilmiyorum. Tedavi olduktan sonra mı fiyat veriyorsunuz.

Uzman doktor

Lamina kaplama uygulamaları kali orantılı olarak değişmektedir. Fiyatlarda buna bağlı olarak yine değişkenlik göstermektedir. Yapılacak muayene ve doktorun karşılıklı konuşmalar neticesi ile uygulanacak olan tedaviye karar verilmektedir.

göksel

Merhaba hocam ben 8. sınıfa gidiyorum. Geçenlerde düştüm ve dişim kırıldı top oynarken kırılan diş ön tarafta ve yarısı kırılmış şekilde, kırılan parçayı bulamadım acaba eski şekline getirebilirmiyiz ?

Uzman doktor

Merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Diş hekimliği alanı çok ileride her türlü tedavi uygulaması yapılabilir ve dişiniz eski şekline getirilebilir meraklanmayın.

yaramaz diş

Hocam merhabalar dolgu dişimin yarısı kırıldı yanındaki dişiminde içi oyuk bir şekilde sürekli yemek artıkları içine kaçıyor. Acaba bu dişlerim tedavi edilebilir mi ?

Uzman doktor

Merhaba öncelikle geçmiş olsun kırılan dişinize pos uygulanarak dişiniz kurtarılabilir. Gerekli müdahaleler diş hekiminiz tarafından yapılacaktır. Bu dişleriniz tedavi edilebilir.

Gulden

Merhaba,doktor bey benim sorunum dış eti çekilmesi dişlerim sallanıyor dış Et’im hem dış hemde intapli bu arada Belçika’dan yazıyorum burda kökten bir çözüm bulamadılar ve teknoloji burda fazla ilerlemedi çok mutsuzum bu durumum için on dişlerim iyice yamulup one doğru gidiyor yasım 27 belki on senedir bu problem var lütfen yardımcı olun artık saglikli dişlere kavuşmak istiyorum 🙁

Uzman doktor

Mutlaka bir çözüm yolu olmalıdır. Gerekli kontrol yapıldıktan sonra diş ve diş etleriniz ile ilgili geniş bir bilgi verilebilir. Diş etleriniz eskisine döndürülemeyebilir. Fakat mevcut sorunlar ve ilerlemesi durdurulacaktır.

Yildiz

Selamlar oncelikle . Dis etlerimden rahatsizim ve su anda Periodontal dis eti hastaligi teshisi konuldu. Tedaviye basliyacagim ama bilmek istedigim tedavi sonunda estetikle guzel gorunumlu dislere kavusa bilirmiyim ,bu surec ne kadar sure bilir ve nasil bir estetikle guzel gorunumlu dislere kavusa bilirim?
Saygilarimla.

Uzman doktor

Periodontal hastalığın ilerleme seviyesi ve yaygınlık durumuna göre tedavinin boyutlarıda değişmektedir. Öncelikli olarak geçilmesi gereken aşama dişetlerinin tekrardan eski sağığına kavuşmasıdır. Estetik görünüm şu aşamada ikinci planda kalmaktadır. Tedavi sonrasında gelinecek sonuca göre estetik tedaviler uygulanabilmektedir.

Gulden

Slm hocam dün yazmıştım cevap verdiginiz için TSK ederim,söylediğim gibi ben Belçika’da ikamet ediyorum size gelmiş olsam muayene için ve tedavi için ne kadar sürer. Bir arkadasın yazdığı gibi ne kadar bir süre sonra gereklidir saglıgına kavusmasi muhtemelen bir dış estetiği de gerecek çünkü dişlerimin görünümünden çok rahatsizim. Size güvenmek istiyorum çünkü burda belirli bir çözüm sunmadılar sizden mutlu bir sekilde geri dönmek istiyorum ve fiyat yönünden aşağı yukarı bir fiyat söyleye bilirmisiniz TSK ederim şimdiden.

akasya

Merhaba doktor bey diş etlerimde aşırı bir çekilme var. aynı zamanda hamileyim diş fırçalarken midem bulanıyor çünkü dişlerim çok kanıyor. Nasıl bir tedavi yolu izlemeliyim ?

Uzman doktor

Gebelik döneminde dişetlerinde kanamanın artması sıklıkla görülen bir durum olmakla beraber muayene etmeden yorumda bulunmak doğru olmaz. Size tavsiyem çevrenizdeki bir periodontoloji uzmanına muayene olmanızdır.

aysun

Merhaba doktor bey ben diş ve dişetlerim açısından çok kötü bir hamilelik dönemi geçirdim. Hamilelik döneminden sonra dişetlerim oldukça bozuldular. Diş etlerim bozuldular şiştiler vs. ben yeniden eski diş etlerime nasıl kavuşabilirim ?

Uzman doktor

Hamilelik döneminde ağız asidi ve hormonal denge değiştiği için dişlerin yapısı bozulabilir. Dişlerinizin açılması ve diş etlerinizin bozulması periodontal Dişeti hastalığınızdan olabilir. Dişlerinizin yer değiştirmesi kemik yıkımından kaynaklanabildiği gibi , kaybedilmiş dişleriniz varsa oralara göç olabilir.

nadide

Merhaba hamilelik döneminde diş etlerim çekilmeye başladı ve bu çekilme devam ediyor. Aynı zamanda bende diş sıkma problemide var. yeterli derecede diş temizliği yapmama karşı yinede düzelmiyorm nasıl bir tedavi uygulamamı önerirsiniz?

Uzman doktor

Muayene etmeden size her hangi bir yorumda bulunmam mümkün değil. Çevrenizdeki bir periodontoloji uzmanına yada diş hekimine görünmenizi öneririm.

ela

meraba doktor bey bnde diş eti çekilmesi vr 18 yşındym ve doktorum tedviy bşlattı ve bn çok kokuyorum bu kötü bir hastlıkmı lütfen söyleyin iyileşme ihtimalim vrmı:(?

Uzman doktor

İyileşme ihtimali var umarım diş eti çekilmeniz erken teşhis edilmiştir. Diş bakımı ve doktorunuz yapacağı tedavi uygulamaları ile mutlaka sonuç alacaksınız. Diş bakımı konusunda doktorunuzun önerilerine kulak vermelisiniz. eçmiş olsun.

leyla

merhabalr öncelikle, diş eti çekilmesi bende de var. diş hekimine gittim ancak diş eti hastalığıyla ilgilenmediğini söyleyip gönderdi beni bir diş hekimi nasıl olur da ilgilenmez anlamış değilim. böyle doktorlar yüzünden hastaneye gitmeye çekiniyorum nasıl olsa ilgilenmiyorlar yapacak bir şeyleri yok diyorum ve ilerledi iki dişim arasında görünür boşluk oluştu çok muzdaribim bu konuda 🙁

Uzman doktor

Yanlızca bir doktora giderek kendi sağlığınıza küsmemelisiniz. Bu konuda başka bir diş hekimine gitmelisiniz. Ayrıca diş bakımınıza bu süre içerisinde çok özen göstermelisiniz. Mutlaka başka bir diş hekiminden randevu alınız.

fethi

Merhaba;
Diş eti çekilmesi 4 yldır benimle birlikte yavas yavaş çekiliyor diş kökü görünüyor. Ama doktora gittiğimde ilgilenmediği sordu ve uzun süreli randavu vermeye devam ediyor (6 aylik 3 aylik gibi) . bu uzun süreli randavu dişi etim eritmeye devam ediyor ne yapabilirim yardımcı olun

Uzman doktor

Başka bir diş hekiminize gidebilirsiniz. Fakat bu durum sizin elinizde diş bakımınızı çok iyi yapmalısınız. Kesinlikle günlük olarak dişlerinizi fırçalamalı, diş ipi kullanımı ve gargara kullanımını gerçekleştirmelisiniz.

NURAY

Selam bendede diş eti çekilmesi var 5 aydır devlet hastanesindem randevu alamıyorum maddi durumum iyi değil tedavidinin uzun ve pahalı olduğunu duydum ben emekliyim dişlerim dahada kötü oluyor bu arada 1 senedir sigarayı bıRaktım bunun etkisi varmıdır bana yardımcı olursanız sevinirim.

METİN

Sayın Hocam lütfen bir yardım, sağ üst kısımda diş kökünde bazen tüm yanağımı saran bir ağrı oluyor . Bu bazen baş ağrısına çeviriyor.KBB uzmanı ile diş dokturu arasında gidip geliyorum. Panaromik rötgenden en az 5 kez çektirdim bir şey görünmüyor diyor diş hekimi…KBB uzmanı bzimle ilgili değil diyor …Ne yapacağıomı şaşırdım. Enson KBB uzmanı kortizon içeren bir iğne verdi ama yaptırmadım.Oradaki yoğunluğun dağılmasına yardımcı olur dedi…Ne yapmalıyım….Selamlar.Metin TATU

Yavuz

Merhaba Doktor Bey, Ben Bugün Muayene Oldum Ve Diş Taşları Temizlenirken Doktorum Bitirdikten Sonra Fakülteye Yönlendirdi Diş Eti Hastalığı Var Dedi Dişlerimde Koku Oluşuyor Az Da Olsa Ama Diş Eti Çekmesi De Az Da Olsa Var Ben Az Da Olsa Korkuyorum Dişçiden Herkes Korkar Çünkü, Bunun Tedavisi Nasıl Yapılıyor Merak Ediyorum Normal İğneyle Uyuşturulup Mu Yapılıyor Yoksa Bayıltıp Mı Diş Etlerinde Açılma Falan Yok, Tedavi Sırasında Acı Hisseder Miyim?

pinar

Merhaba doktor bey ben skleroderma hastayim bu yuzden derimde gerginlik vae bu yuzumede yansidigi icin agiz içinde de oldu ve alt on disimin bi tanesinde cekilme var onun sebebo ise alt dudagimda ince bi serit halinde olan dis eti ve dudagi birlestiren kismin yemek yerken fircalarken surekli asagi dogru cekiyo koku neredeyse gorunuyo agrisi yok fakat beni gorunus olarak rahatsiz ediyo universite hastanesine gitmistim fakat yapilabilecek birsey yok agiz darligi dis tedavilerinde sikinti yaratiyormus ve bida beni korkuttu o yuzden artik doktora gitmek istemiyorum ne yapmam gerekiyo yardimci olur musunuz

Nezihe Eryılmaz

Dişeti ameliyatı için Ankara’da alanında uzman deneyimli doktor yada doktorların ismini verebilir misiniz,lütfen çok acil ihtiyacım var,teşekkür…

Nezihe Eryılmaz

Merhaba, dişeti ameliyatı için Ankara’da alanında uzman deneyimli doktor yada doktorların ismini verebilir misiniz, lütfen çok acil ihtiyacım var, teşekkür. ..

Saba

Iyi aksamlar Dr bey, bende dis eti cekilmesi tedavisi goruyorum..Bugun hijyenist dislerimi igne yaparak kokten temizledi. Disle dis eti arasinda bir siyahliklar goruyorum..bir kac seans dsha yapilacak..Bu islemlerden sonra damaklari o siyahliklari kapatirmi?..birde damak kemigi erimesi oldugunu xray de gosterdi..bu islemlerden sonra griff dolgulusu yapilacak..sonuc iyi giderse ameliyata gerek kalmayacak…Bu verdigim bilgilere ne diyorsunuz..Londra da yasiyorum bosuna parami ziyan etmek istemiyorum Sevgiler

canan

Merhaba ben dentisyene gittim komple disimin filmi cekildi ve sonuc cok kotu cikti dis eti cekilmesi ve kemik erimesi cikti bir an once tedaviye baslamaliyim ama 8 tane disimi kaybedecem ve bu arada implantda yapmam imkansizmis ne yaomaliyim dissiz nasil olur ve tedavisi cok agrilimidir hocam cok korkuyorum beni bilgilendirirmisiniz hocam tesekur ederim

Uzman doktor

Canan hanım öncelikli olarak geçmiş olsun. Kemik erimesinden dolayı maalesef ki bu tür durumlarla karşı karşıya kalınabiliyor. Erimeden dolayı implant yapılmasında mümkün olamayabiliyor. Hareketli protez uygulaması ile tedaviniz gerçekleştirilecektir. Geçmiş olsun.

mehmet

Hocam iki gündür ön uc dis etimde inanilmaz bi kaşıntı var adorex ve paradontax kullanmam solenildi dis hekimie ggittiğimde dış tasi vs olmadığı söylendi ama kaşıntı hala devam ediyo ne yapmam lazim

Uzman doktor

diş etlerinizde bir iltihaplanma olabilir yada diş eti iltihabı başlangıcı olabilir. Bir dermotolağa görünebilirsiniz. Dişlerinizi mutlaka günlük bakımını gerçekleştirin fırçalayın ve ağız gargarası kullanın.

yılmaz

hocam merhaba benım dıslerımde kemık erımesı olusmus doktora gıttım dıslerımı temızledıler.baska bırsey yapmadan proteze sevk ett.sıze sorum kemık erımesının tedavısı varmı?tesekkurler.

yasemin

Merhabalar. Ben 18 yaşımdayım. Dişlerimde diş eti çekilmesi var. Bikaç ay önce cerrahi bir işlem uygulandı. Diş eti eklemesi yapıldı fakat dişlerimde hala bi çekilme var kanamalar devam ediyor. Gömük köpek dişim var bu sebep oluyor mudur , bir de dişlerimi kaybetmekten çok korkuyorum bunun başka tedavisi yok mu ?
Teşekkürler.

Nuray

Merhaba ön alt iki dişimde diş eti çekilmesi var ve çok ilerledi diş Dr taşkarı temizledi ama ameliyetlık sizin dedi bende korkuyorum nasıl bir tedavi yolu uygulamalıyım tavsiye edermisiniz teşekkür ederim

Uzman doktor

Nuray hanım doktorunuzun önerilerini mutlaka dikkate alınız ve cerrahi bir işlem gerekiyorsa mutlaka gerçekleştiriniz.

Ceren

Merhaba. Benim dişimde carpiklik var ve tel takmasi icin doktora gittim. Doktor üst cenem dar olduğu için aparey taktı. Ben yemek yerken yumuşak zannedip ön iki dişimle ısırdım çat diye ses geldi. Bitişik olan ön iki disim birbirinden ayrıldı. Arada boşluk var. Cok ağrım vardı ve sanki ön iki dişim dokununca sallanıyordu. Doktora gittim filmini cekti kırık yok dedi. Şu an ağzımda hala aparey var. Apareyi çevirmeye 2 hafta ara ver dedi. 2 hafta gecti. Ön iki disim dokununca acıyor ve sallaniyor gibi geliyor bu geçer mi? Diş teli ayrılan dislerimi düzeltir mi?

ayçe

Merhaba ön dislerim yapistirma birinde et cekilmesi oldu alttaki metal gözüküyor gulumseyemiyorum antibiyotik kullaniyorum dis etim duzelirmi iltihap var dediler cvp bekliyorum

ayçe

Sorumu ne olur cevaplayin ön dislerim yapistirma birinde et cekildi enfeksiyon var dediler antibiyotik kullaniyorum kullanmam bitince eski halini alirmi yardimci olur musunuz

Nalan

Merhaba,
3 ay önce tek diş implant yaptırdım, şimdi kapak açma ve üst protez yapım aşamasında.
Farklı bir doktor vidalı kaplama yaptırmamı önerdi. Bego marka implant yaptırmıştım. Yaparken vidalı veya yapıştırma bilgisi verilmemişti.
Şu an yapılana vidalı kron uygulanabilir ? bide sabit mi, vidalı mı önerirsiniz?

Sorunuzu Gönderin




EN ÇOK OKUNAN KONULAR

Diş implant Fiyatları
8078946 kez okundu
Diş eti çekilmesi nasıl durdurulur ?
5678946 kez okundu
Porselen Diş Kaplama Fiyatları
4859032 kez okundu
20 lik Dişler
4309836 kez okundu
Ağız ve diş sağlığının önemi nedir ?
3891269 kez okundu
Protez Diş Fiyatları
2698402 kez okundu
Diş Dolgusu Fiyatları
2457036 kez okundu
Dişlerde Köprü Fiyatları
2238602 kez okundu
Yaprak Porselen Diş Fiyatları
1894583 kez okundu
Lamina Diş Kaplama Fiyatları
1579302 kez okundu
Diş Zirkonyum Fiyatları
1043865 kez okundu
Diş Beyazlatma Fiyatları
936201 kez okundu
Estetik Diş Hekimi
738596 kez okundu
Görünmeyen Diş Teli Fiyatları
573805 kez okundu
Çapraşık Dişlerin Tedavisi
346902 kez okundu
Diş eti çekilmesi nedir ?
246693 kez okundu
Diş Kırılması, Diş Kırığı
164976 kez okundu

SON YORUMLAR

Diş Sallanması
Halide tarafından 1 gün önce
Dilde Çıkan Uçuklar, Dil Yaraları, Ağız Yaraları
Filiz yıldız tarafından 1 gün önce
Diş apsesi, Diş iltihabı, Apseli diş
Mahsun tarafından 1 gün önce
Diş Çürükleri, Diş Çürümesi ve Dişim Çürüdü Tedavisi
Nur Banu tarafından 1 gün önce
Diş apsesi olanların dikkat etmesi gerekenler
Gns tarafından 1 gün önce