Apseli Dişin Tedavisi Klorür

apse

Diş Apseleri

Diş çürükleri zamanında müdahale edilmediklerinde ileride daha da büyük sorunlara neden olacaktır. Genellikle basit ağrı kesici ve bitkisel ilaçlarla ağrıları dindirilmeye çalışılan ve geçiştirilen diş çürükleri diş kemiğine ve çevresine nüfus ettiğinde son derece sakıncaları durumlar bir zincirin alkası gibi işler. Eğer zamanında müdahale edilmezse kemiğe işleyen enfeksiyonlar dişin kaybedilmesi ile sonuçlanır. Apseli dişte ağrılar enfeksiyonlu diş kökü ve şişmiş olan damaklarla etkisini arttıracaktır. Diş ölürse ve kaybedilirse ağrılar bitecektir. Fakat enfeksiyon diğer diş köklerine doğru ilerleyecek ve onlarıda öldürmeye başlayacaktır.

Diş apseleri ne gibi belirtiler gösterir ?

– Dişte ağrılar ve zonklamalar

– Sıcak ve soğuk yiyeceklerde aşırı derece hassasiyetler

– Yemek yerken ve ısırırken dişte ağrılar

– Ateşlenmeler

– Kulaklarda, yüz, burun ve göz çevresinde ağrılar

– Boyunda şişlikler

Yukarıda saymış olduğumuz tüm etkiler apseli bir dişinizin olduğunu göstermektedir. Bu etkilerden herhangi birini hissediyorsanız mutlaka diş hekiminize kontrole gitmelisiniz. Unutmayın erken yapılan her müdahale kurtarılan bir diş demektir.

Diş apsesi nasıl tedavi edilir ?

Eğer ağrılarınız çok fazla ise diş hekimine gitmeden önce basit ağrı kesici ilaçlarla acınızı bir miktar dindirmeyi deneyebilirsiniz. Dişinize yada etinize herhangi bir şeyle karıştırmayı yada birşey sokmayı denemeyin bu ağrılarınızı arttıracak ve dişinizi daha fazla zarar vermesine neden olacaktır. Dişlerinizi fırçalamayı deneyebilirsiniz yada dişinizi tuzlu su ile gargara yapabilisiniz. Diş hekiminde gelinen son noktada bu tür tedaviler diş hekimleri tarafından oldukça basite indirilimiştir. Apseli diş diş hekimi tarafından tedavi edilebilmektedir. İlk olarak apsenin bölgeden uzaklaştırılması için ilça tedavisi uygulanacaktır. Diş hekiminiz dişinizi kurtarmak için elinden geleni mutlaka yapacaktır. Apseli bölüm ve çürümüş bölümler diş ve diş özünden uzaklaştırılacak burası bir madde ile yeniden doldurulacaktır. Yapılan geçici dolgunun ardından bir süre sonra diş hekiminiz sizi yeniden kontrollere çağıracaktır. Daha sonraki tedavilerde dişin yeniden röntgeni çekilir apseli alan sağlıklı ise tedavi sonlanır.Enfeksiyonlar bölgede devam ederse ek tedavi uygulamaları yapılır.

Apseler yanlızca ilaçlarla tedavi edilebilir mi ?

Diş apseleri yanlızcca antibiyotik ilaçlarla tedavi edilemezler. Bu bir süre dişi rahatlatır fakat bakteriler yeniden üremeye ve dişi çürütmeye devam edecektir. Diş apselerinde kullanılan ilaçlar ağrıları hafifletmek, apseyi kontrol altına almak için uygulanmaktadırlar. Apse tedavileri dişin temizlenmesi (doldurulması) ve dişin çekilmesi ile tedavi edilebilirler.

Çene Apsesi Tedavisi

Çene apsesi tedavisi operasyonla olmaktadır. Yapılacak ameliyat genel yada lokal anestezi altında uygulanır. Ameliyatta bir kesik yardımı ile iltihaplanmalar vücuttan atılırlar. Ameliyat sonrası bir hafta yada on gün kadar hasta ağrı kesici ilaçlar ve antibiotik ilaçlar kullanmaya devam eder.

Apse tedavisi sonrasında neler yapılmalıdır ?

Tedavi sonrasında diş ve dişetlerinizin temizliği çok önemlidir. Doktorunuzun önereceği hijyen şartlarını mutlaka sağlamalısınız. Sabah, yemek sonraları ve gece yatmadan önce mutlaka dişlerinizin temizliğini gerçekleştirmeli, diş ipi ve gargara yapmaya özen göstermelisiniz. Tedavi sonrasında sigara ve alkol kullanımı yapmamalısınız. Bu durum yan etkilere neden olabilir ve tedavi süresini yavaşlatacaktır. Tedavi süresince çok sıcak ve çok soğuk yiyeceklerden içeceklerden uzak durulması gerekir. Çiğnemeleri yavaş ve sakin adımlarla yapmalısınız.

Diş hekimi ile ilgili en sık sorulan sorular

Diş Macunu Markaları
Apseli Dişin Tedavisi Klorür
Diş Sallanması
İçten Tel Fiyatları
20 lik diş 30 yaşında çıkar mı ?
Oruçluyken Damak Ölçüsü
Takma Diş Mide Bulantısı
Cerrahi Yöntemle Diş Çekimi
Görünmez Braketler
Dişin İçinde Boşluk
Şiddetli Diş Ağrısı

1 Yorum

Yorum Yaz

Songül

iyi Akşamlar,

Bende Diş apses var,tedavi fiyatı ne kadar bunu öğrenmek istiyorum.

Sorunuzu Gönderin




EN ÇOK OKUNAN KONULAR

Diş implant Fiyatları
8078946 kez okundu
Diş eti çekilmesi nasıl durdurulur ?
5678946 kez okundu
Porselen Diş Kaplama Fiyatları
4859032 kez okundu
20 lik Dişler
4309836 kez okundu
Ağız ve diş sağlığının önemi nedir ?
3891269 kez okundu
Protez Diş Fiyatları
2698402 kez okundu
Diş Dolgusu Fiyatları
2457036 kez okundu
Dişlerde Köprü Fiyatları
2238602 kez okundu
Yaprak Porselen Diş Fiyatları
1894583 kez okundu
Lamina Diş Kaplama Fiyatları
1579302 kez okundu
Diş Zirkonyum Fiyatları
1043865 kez okundu
Diş Beyazlatma Fiyatları
936201 kez okundu
Estetik Diş Hekimi
738596 kez okundu
Görünmeyen Diş Teli Fiyatları
573805 kez okundu
Çapraşık Dişlerin Tedavisi
346902 kez okundu
Diş eti çekilmesi nedir ?
246693 kez okundu
Diş Kırılması, Diş Kırığı
164976 kez okundu

SON YORUMLAR

Diş Sallanması
Halide tarafından 1 gün önce
Dilde Çıkan Uçuklar, Dil Yaraları, Ağız Yaraları
Filiz yıldız tarafından 1 gün önce
Diş apsesi, Diş iltihabı, Apseli diş
Mahsun tarafından 1 gün önce
Diş Çürükleri, Diş Çürümesi ve Dişim Çürüdü Tedavisi
Nur Banu tarafından 1 gün önce
Diş apsesi olanların dikkat etmesi gerekenler
Gns tarafından 1 gün önce