Takma Diş Mide Bulantısı

protez-mide-bulantisi

Takma dişlerin mide bulantısına sebep olduğunu dile getiren ve bu konudan şikayetçi olan hasta sayısı oldukça fazla.. Ağız boşluğu meydana gelen değişimleri en kısa zamanda hisseden ve bu konuda midenin bulanmasına sebep olan fakat aynı zamanda bu değişimlere en kısa zamanda uyum sağlayan bölgedir. Yeni kullanacağınız protezlerin ağıza takıldıklarında ister isyemez belli bir alışma süreci geçmesi şarttır. Bu yeni alınmış bir ayakkabıya benzetilmelidir. İlk başlarda vurur ama daha sonra ayak, ayakkabıya alışır.

Diş hekiminiz protezinizi ilk gün hiç çıkartmadan kullanmanızı isteyecektir. Bu durum proteze alışmanız için şarttır. Protezin kullanıldığı ertesi gün doktorunuz size bir randevu yazacak ve şikayetlerinizi size soracaktır. Sizde doktorunuza şikayetleri dile getirecek düzeltilmesini istediğiniz yerleri doktorunuzla beraber düzelteceksiniz. Protezinizi bir kaç gün kullanmayıp tekrardan kullanmaya kalktığınızda yeniden proteziniz size yabancı gelecek ve mide bulantısına neden olacaktır. Bu sebeple protezlerinizi gece yatarken çıkarıp sabahleyin hemen takmalısınız.

Protezlerinizi ilk defa kullanmaya başladığınızda ağzınızda sanki yabancı bir madde varmış gibi hissedersiniz. Nasıl bir maddeyi uzun süre ağzınızda tuttuğunuzda mide bulantısına sebep olursa protezlerde ilk başlarda bu bulantılara neden olacaklardır. Konuşurken sanki protezleriniz ağzınızdan fırlayacak ve karşıdaki kişinin suratına yapışacakmış gibi gelir. Diliniz ise bu protezlerle sürekli oynar onları yerinden çıkartmak istercesine uysuz hareketler gösterir. Ağzınız bu yeni cisme çok kısa bir süre içerisinde alışacak fakat yanaklarla ve dilinizle oynuyarak bu protezleri çıkarma isteğine alışmak için biraz daha zaman vardır.

Sürekli olarak bu protezlerde dilinizi gezdirmeniz, yanaklarınızla ve damaklarınızla oynuyarak bunlardan kurtulmaya çalışmanız takma dişlerinizi alışmanızı zorlaştırırken istenmeyen bir şekilde mide bulantılarına da sebebiyet verecektir. Mide bulantınızın olmamasını istiyosanız ve ağzınızdaki bu cisme hızlı bir şekilde alışmak istiyorsanız onunla oynamayın ve onu düşünmeyin.. Ağzınızda yokmuş gibi hareket etmeye çalışın..

Diş protezlerine alışmak için ilk günlerde sakız çiğnememeye, kuru yemiş yada sert cisimler yememeye özen gösterin. Daha sonraki günlerde alışkanlık süresi geçtikten sonra istediğinizi yiyebilirsiniz. Dişleri çıkarıp takarkende zorluk çekmeniz, elinizi ağzınıza sokmanız vb. durumlarda mide bulantılarına neden olabilir. Bu sebeple kuru havlu veya peçete kullanılarak bu protezleri takıp çıkarın..

Bulantıya neden olabilecek durumlardan biriside protezlerin yeteri kadar bakımının yapılmamış olmasıdır. Protezler doğal dişlerin bakımından daha zordur. Her yemekten sonra özel protez fırçaları ile temizlenmeleri gerekmektedir. Eğer bu temizliği yapmassanız ve haftada bir kaç kez kendi suyunda protezlerinizi bekletmezseniz hijyen açısından son derece zarar verici konumlara gelebilirler.

Bazı hastaların kendi dişleri ile beraber takılan takma diş protezlerinde hem kendi dişlerine hemde protez dişlerine hastalar çok özenli yaklaşmalı ve günlük olarak bakımlarını yapmaları gerekmektedir. Doğal diş kayıplarında yada dişlerin çürümesinde doğal dişler takma dişler destek görevi göremeyecekler ve protezlerin yeniden değiştirilmesi gerekecektir.

Ayrıca haftada bir kaç kez su içinde bekletilmeyen protezler kurumaya ve büyümeye başladığından dolayı damaklarla uyum içerisinde olamaz,  bu durum özellikle mide bulantılarını beraberinde getirir. Günlük olarak özellikle gece yatarken çıkarılması gereken protezlerin altında kalan damakalarında nefes almaya ihtiyacı vardır. Sürekli olarak baskı gören damaklarda kemiklerin erimesi daha fazla olur. Sonucunda ise protezlerle damaklar uyumsuz bir süreç içerisine girerlerki bu süreç mide bulantılarını beraberinde getirir. Eğer alışmış olduğunuz protezler mide bulantılarına sebep oluyorsa mutlaka protez ile damaklarınızda sorunlar oluşmaya başlamıştır.

Protezlerin günlük olarak bakımına, suda bekletilmelerine vb. etkilere ne kadar uyarsanız uyun zamanla yine de değişimler görülecektir. Bu durum yaşa ve dışarıdan gelen etkilere göre değişkenlik gösterir. Zamanla protez ile damaklar arasında boşluklar oluşacak, dişler eskisi gibi kesmemeye başlayacak, bulantılar çoğalacak, dişlerin yüzeylerindeki aşınmala çoğalacaktır. Belli zaman sonra yeniden kontrol edilmeye hatta değiştirilmeye ihtiyaçları vardır.

Protezinizde meydana gelebilecek problemler, diş kırılması, düşmesi, çatlama gibi durumlarında diş doktorunuza bildirin.. Evde bulacağınız yapıştırıcılarla bu dişleri yapıştırmaya çalışmayınız. Protez üzerinde yapılacak işlemler, protezlerinize ve sağlığınıza geri dönülemez zararlar verecektir.

Protez Bulantıları

Protezleri ilk taktığınızda bulantı konusunda hassas olmasınız bile bulantı hissi oluşturabilir. Bu bulantılar çok kısa süre içerisinde geçecektir. Bulantılar hastadan hastaya farklılık göstersede en hassas hastalarda bile bir hafta sonra bulantılar durulur. Bulantılar oluyor diye protezinizi kullanmaktan vazgeçmeyiniz ve sanırlı olunuz.

Diş hekimi ile ilgili en sık sorulan sorular

Diş Macunu Markaları
Apseli Dişin Tedavisi Klorür
Diş Sallanması
İçten Tel Fiyatları
20 lik diş 30 yaşında çıkar mı ?
Oruçluyken Damak Ölçüsü
Takma Diş Mide Bulantısı
Cerrahi Yöntemle Diş Çekimi
Görünmez Braketler
Dişin İçinde Boşluk
Şiddetli Diş Ağrısı

4 Yorum

Yorum Yaz

dilara

Ben. Takma. Dış. Nasıl. Yapıldığını. Sordum. Ama

Uzman doktor

http://www.distedavi.com.tr/protez-dis-fiyatlari.html

bu konumuzdan içerik ve fiyatları ile ilgili bilgileri alabilirsiniz.

İlker

İki tane takma diş yuttum sorun yaşar mıyım

İlker

İki tane takma diş yuttum sorun yaşar mıyım

Sorunuzu Gönderin




EN ÇOK OKUNAN KONULAR

Diş implant Fiyatları
8078946 kez okundu
Diş eti çekilmesi nasıl durdurulur ?
5678946 kez okundu
Porselen Diş Kaplama Fiyatları
4859032 kez okundu
20 lik Dişler
4309836 kez okundu
Ağız ve diş sağlığının önemi nedir ?
3891269 kez okundu
Protez Diş Fiyatları
2698402 kez okundu
Diş Dolgusu Fiyatları
2457036 kez okundu
Dişlerde Köprü Fiyatları
2238602 kez okundu
Yaprak Porselen Diş Fiyatları
1894583 kez okundu
Lamina Diş Kaplama Fiyatları
1579302 kez okundu
Diş Zirkonyum Fiyatları
1043865 kez okundu
Diş Beyazlatma Fiyatları
936201 kez okundu
Estetik Diş Hekimi
738596 kez okundu
Görünmeyen Diş Teli Fiyatları
573805 kez okundu
Çapraşık Dişlerin Tedavisi
346902 kez okundu
Diş eti çekilmesi nedir ?
246693 kez okundu
Diş Kırılması, Diş Kırığı
164976 kez okundu

SON YORUMLAR

Diş Sallanması
Halide tarafından 1 gün önce
Dilde Çıkan Uçuklar, Dil Yaraları, Ağız Yaraları
Filiz yıldız tarafından 1 gün önce
Diş apsesi, Diş iltihabı, Apseli diş
Mahsun tarafından 1 gün önce
Diş Çürükleri, Diş Çürümesi ve Dişim Çürüdü Tedavisi
Nur Banu tarafından 1 gün önce
Diş apsesi olanların dikkat etmesi gerekenler
Gns tarafından 1 gün önce