Diş Beyazlatma

Hızlı gelişen teknoloji hayatımızın her alanında kullanılmaya devam ediyor. Bu alanların içinde sağlık ve estetik ise en çok kullanılanlardan. Özellikle diş estetiği ve diş beyazlatma alanları ise son yılların yükselen değerlerinden. Bu konu her ne kadar insanların odağında olsa da son derece hassas işlem gerektiren bir işlem olduğunu hatırlatmakta yarar var. Özellikle diş beyazlatma işleminin uzman bir hekim tarafından yapılması şart. Yoksa dişlerde ve diş etlerinde onarılması son derece güç hasarlara yol açabilir.

Diş beyazlatma İhtiyacı kimlerde görülür?

Kalıcı dişleri çıkmış olan bireylerin hemen hemen hepsinde bu ihtiyaç zamanla belirir.

Hangi yöntemin doğru olacağına kim karar veriyor?

Diş hekimi genel ağız durumunuzu gözden geçirdikten sonra sizin için uygun olan beyazlatma sistemini ya da dişteki renklenme durumuna göre farklı tedavi yöntemleri önerir.

Dişlerin beyazlığı neden zamanla kaybolur?

Yapısal olarak bazı dişler diğerlerinden daha sarı olabilir. Bazen de yaş ilerledikçe dişler sararır. Bunun haricinde ise tütün kullanımı, kahve, çay, kola veya kırmızı şarap içmek ya da kiraz ve böğürtlen gibi yüksek pigmentli gıdalar zamanla dişlerin rengini sarartır. Ayrıca plak ve tartar tortularının birikmesi de yol açar. Diş sararmasının onlarca farklı sebebi vardır. Bunlar sadece en sık görülen sebepler

DOKTORA GİTMEK ŞART

İhtiyaç olup olmadığı nasıl anlaşılıyor?

Diş beyazlatma ihtiyacı sadece estetik kaygılarla yapılmaz. Bunun için bir doktoruna gidilmesi gerekiyor. Yani dişinizin beyazlatılmaya ihtiyacı olup olmadığını size sadece uzman diş hekimi kesin olarak söyleyebilir.

Diş beyazlatma nasıl yapılır?

Beyazlatma işlemi doğal diş renginizi ortalama beş yedi ton kadar değiştirir. Diş hekiminin muayenehanesinde uygulanan ışıklı beyazlatma işleminin seansı en sık uygulanan yöntemlerin başında gelir. Bir diğer yol ise diş yüzey lekelerinin giderilmesine yardımcı olmak için, fiziksel ve/veya kimyasal uygulamalar yapılarak izlenir. Diş hekimleri tarafından yapılan temizlikle aşındırma veya cilalama yöntemi kullanılır. Bunun yanı sıra evde beyazlatma için diş hekiminiz tarafından hazırlanan özel ağız bulunur. Genellikle iki hafta boyunca günde birkaç saat veya gece boyunca plak takılır.

PSİKOLOJİNİZE DE FAYDALI

Bu işlemin genel sağlığa zararı var mı?

Diş beyazlatma işleminin genel sağlığa zararı olmadığı gibi onlarca faydası var. Bunların tamamını saymak uzun olacağı için; Öncelikli gördüğüm birkaç tanesini belirtmek istiyorum. Her şeyden önce beyaz dişler sağlıklı bir ağız demektir. Ayrıca kişide kendine güven duygusu yaratır. Zira kişi özetle gülerken ve konuşurken karşısındakini daha iyi etkiler ve bu durum onu genel anlamda hayata karşı motive eder

Diş beyazlatmanın bir sınırı var mı?

Dişler ortalama beş ile yedi ton arasında değişir. Ancak sadece iki veya üç ton renk değişikliği bile herkesin gülüşünde gözle görülür bir farklılık yaratabilir. Buradaki amaç, doğal bir görünüşün yanı sıra kişisel olarak en uygun beyazlığı elde etmek olmalıdır. Aşırı beyaz ya da düşük beyazlık amaca uygun sonuç vermez ve ağızda sırıtır. Burada diş doktorunun danışmanlığı çok önemlidir.

BEYAZ DİŞİN DÜŞMANI KAHVE

Beyazlık nasıl korunur?

Özellikle kahve, çay, kola ve kırmızı şarap ile sigara yeni beyazlatılmış dişlerinizi gittikçe kararmasına ve matlaşmasına yol açar. Bu nedenle bazı önlemler olmakta fayda var. Yüzey lekelerini çıkarmak ve sararmayı önlemek için beyazlatıcı diş macunu kullanılmalı. Kahve, çay, kola ve kırmızı şarap gibi leke bırakan içecekler pipetle içilmeli. Bunun haricinde altı ayda bir diş hekimine giderek dişlerinizi kontrol ettirmenizde fayda var. Zira diş beyazlatmanın kalıcılığı kişiden kişiye değişir. Bu sebeple belirli aralıklarla tekrar diş beyazlatma işlemi yaptırmakta fayda var.

Diğer Diş Beyazlatma Konuları

Diş Beyazlatma Yöntemleri
Diş Beyazlatma Fiyatları
Diş Beyazlatma
Beyaz dişlerin sosyal hayattaki yeri nedir?
Diş beyazlatmanın yan etkileri nelerdir ?
Tel Tedavisi Varken Diş Beyazlatma
Dişlerinizin renginden şikayetçi misiniz?
Diş Beyazlatma Ürünleri
Evde Diş Beyazlatma
Yaz Aylarına Bembeyaz Dişlerle Merhaba Diyelim
İnci Gibi Dişler Bleaching (Diş Beyazlatma)
Beyaz Dişlere Sahip Olmak İçin Yapılması Gerekenler

Sorunuzu Gönderin




EN ÇOK OKUNAN KONULAR

Diş implant Fiyatları
8078946 kez okundu
Diş eti çekilmesi nasıl durdurulur ?
5678946 kez okundu
Porselen Diş Kaplama Fiyatları
4859032 kez okundu
20 lik Dişler
4309836 kez okundu
Ağız ve diş sağlığının önemi nedir ?
3891269 kez okundu
Protez Diş Fiyatları
2698402 kez okundu
Diş Dolgusu Fiyatları
2457036 kez okundu
Dişlerde Köprü Fiyatları
2238602 kez okundu
Yaprak Porselen Diş Fiyatları
1894583 kez okundu
Lamina Diş Kaplama Fiyatları
1579302 kez okundu
Diş Zirkonyum Fiyatları
1043865 kez okundu
Diş Beyazlatma Fiyatları
936201 kez okundu
Estetik Diş Hekimi
738596 kez okundu
Görünmeyen Diş Teli Fiyatları
573805 kez okundu
Çapraşık Dişlerin Tedavisi
346902 kez okundu
Diş eti çekilmesi nedir ?
246693 kez okundu
Diş Kırılması, Diş Kırığı
164976 kez okundu

SON YORUMLAR

Hamilelikte diş çekimi nasıl yapılır ?
Handan tarafından 1 gün önce
Diş Sallanması
Halide tarafından 1 gün önce
Dilde Çıkan Uçuklar, Dil Yaraları, Ağız Yaraları
Filiz yıldız tarafından 1 gün önce
Diş apsesi, Diş iltihabı, Apseli diş
Mahsun tarafından 1 gün önce
Diş Çürükleri, Diş Çürümesi ve Dişim Çürüdü Tedavisi
Nur Banu tarafından 1 gün önce