Diş beyazlatmanın yan etkileri nelerdir ?

disbeyazlatma

Dişler neden renklenir ?

Günlük yaşantımızda kullandığımız bir takım maddeler ve alınan besin maddeleri mine yüzeyinde renklenmelere neden olurlar. Bunlardan başlıcaları; sigara, alkol, kahve, çay, puro, kola vb. içecekler dişlerde sararmaya, kahverengi ve siyah lekeler oluşturmaya başlarlar. Bu tip maddelerin oluşturmuş oldukları renklenmeler diş beyazlatma işlemleri ile giderilebilmektedir. Bazı renklenmeler ise çocukların gelişim çağında olabilmektedir. Çocukken geçirilen ateşli bir hastalık ve çocukluk döneminde alınan tetrasiklin, fluorür vb. ilaçların etkileri veya genetik hastalıklardan dolayı dişlerde bir takım renklenmeler gözlemlenebilmektedir.

Hastalıklardan dolayı dişlerde oluşan renklenmeler nelerdir ?

Bebeklik döneminde çocuklarda geçirilecek ateşli bir hastalık yada ağır geçirilecek sarılık hastalıkları bebeklerin dişlerinde gri ve kahverengi renk değişimleri oluşmasına neden olmaktadır. Yine bebeklik dönemlerinde bir takım kalsiyum, fosfor gibi protein ve minarel eksiklikleri de çocukların dişlerinde renklenmelere neden olabilmektedir.

Renklenmeler tedavi edilebilir mi ?

Ne şekilde olursa olsun dişlerdeki renklenmeler tedavi edilebilmektedir. Günümüzde uygulanan diş beyazlatma yöntemleri cansız dişlerde beyazlatma ve canlı dişlerde beyazlatma olarak ikiye ayrılmaktadır. Bu yöntemlerin içerisinde de kullanılacak uygulamaya ve beyazlatma işleminde kullanılacak maddelere göre hidrojen peroksit beyazlatması ve aşındırma beyazlatması olarak isimlendilmektedirler. Yapılacak beyazlatma işlemlerinde de bir takım sakıncalar ve yan etkiler olabilir.

Beyazlatma işlemi hangi durumlarda yapılmaz ?

beyazlatma işlemleri bazı hastalarda ve yan etki gösterecek durumlarda yapılmaz bu durumları sıralayacak olursa;

– Diş eti çekilmesi durumunda diş beyazlatma yapılamaz

– Hamilelik ve emzirme dönemlerinde diş beyazlatma işlemleri yapılmamalıdır

– Beyazlatma metaryallerine alerjisi olan kişilerde işlem yapılmamalıdır.

– Ağır mine kayıplarında beyazlatma işlemi yapılmamalıdır

– Ortodonti tedavileri sırasında yapılmamalıdır.

– Geniş pulpalı dişlerde yapılmamalıdır

ve yapılacak tedavilerle diş beyazlatma işlemine uygun olmayan hastalarda beyazlatma işlmeleri yan etkiler gösterecektir.

Beyazlatma uygulamalarında en çok hissedilen yan etkiler nelerdir ?

Diş beyazlatma uygulamalarında en sık rastlanan yan etkiler soğuk ve sıcağakarşı oluşan hassasiyettir. Bu normal kabul edilebilen bir yan etkidir ve zamanla geçmesi beklenir. Beyazlatma işlemi sonrasında doktorunuzun önereceği bir takım maddeler , diş macunu veya kremler oluşan hassasiyetleri en aza indiricektir.

Diğer Diş Beyazlatma Konuları

Diş Beyazlatma Yöntemleri
Diş Beyazlatma Fiyatları
Diş Beyazlatma
Beyaz dişlerin sosyal hayattaki yeri nedir?
Diş beyazlatmanın yan etkileri nelerdir ?
Tel Tedavisi Varken Diş Beyazlatma
Dişlerinizin renginden şikayetçi misiniz?
Diş Beyazlatma Ürünleri
Evde Diş Beyazlatma
Yaz Aylarına Bembeyaz Dişlerle Merhaba Diyelim
İnci Gibi Dişler Bleaching (Diş Beyazlatma)
Beyaz Dişlere Sahip Olmak İçin Yapılması Gerekenler

10 Yorum

Yorum Yaz

talya

Merhaba doktor bey ben evde diş beyazlatma yapıyorum doktor kontrolünde gerçekleştirdiğim bu işlemi kullanalı bir hafta kadar oldu ve hamile olduğumu öğrendim acaba bebeğe bir zararı olmuşmudur ?

Uzman doktor

Kullanmış olduğunuz diş beyazlatma ürününün markasını yazarsanız bu konu hakkında sizlere daha ayrıntılı bilgi verebilirim.

lara

Merhaba doktor bey dişlerimi fırçalıyorum ama hala sarılar bleaching d,iş beyazlatma uygulamasını yaptırmak istiyorum. Bu tedaviyi yaptırsam dişlerime herhangi bir zararı olur mu ? bleaching yöntemini kullanmak işe yarar mı ?

Uzman doktor

Merhabalar bleaching yöntemi ile istediğiniz diş rengine kavuşabilirsiniz. Bu tedavi ev tipi ve ofis tipi olmak üzere uygulanabilmektedir. Yapılmasında hiç bir mahruz yoktur.

fırat

Doktor bey merhabalar detertraj diş beyazlatmada etkili bir yöntem midir ? Diş beyazlatma uygulamalarının fiyatları hakkında bilgi verirmisiniz ?

Uzman doktor

Opalescence beyazlatma yöntemi senelerdir beyazlatmada önü çekmektedir. Opalescence, ışıkla etkileşime geçme geleneğini de bozmuştur çünkü ilaç şırıngada aktivatörü ile birleştirildikten sonra dişlere sürüldüğünde hiçbir ışığa gereksinim duyulmadan etkisini çok daha iyi göstermektedri. Diğer sistemlerde 3 sefer ilaç uygulanırken Opalescence sisteminde ilaç 20 şer dk dan 2 sefer uygulanması yetmektedir. Ben de kliniğimde Opalescence in hidrojenperoksit beyazlatma jelini kullanmaktayım ve çok iyi sonuçlar almaktayım, vakasına göre 2-5 ton renk açılımı elde etmekteyim. Diş Beyazlatma kozmetik bir tedavidir, yani bir süre sonra ilaç yavaş yavaş dişten uzaklaştırılır ve diş eski rengine gelir aynı saç boyama gibi. Sigara içmiyorsanız ve çay, kahve, kola alışkanlıklarınız aşırı değilse, dişlerinizi düzenli fırçalıyorsanız renk 2-2.5 sene kadar kalıcılığını korumaktadır ama sigara tüketiyorsanız renk 7-8 ayda eski haline gelir. 2 seans arası minimum 1 seneyi korursanız dişlerde bir zarar olmaz ama 2-3 ayda bir bu ilaçlarla dişlere kimyasal tepkime verirseniz mine tabakasını bozarsınız, diş hassaslaşır ve sorunlar yaşanmaya başlar. Biz dişetlerini, dudağı, dili özel bariyerlerle ekarte edip ilacın sadece dişin ön yüzündeki mineye deymesini sağlıyoruz çünkü beyazlayacak kısım burasıdır, ilaç alttaki dentine de etki ederek ilk 48 saatte maksimum etkiye ulaşır. Diş taşları tükrük yapısına da bağlı olarak kişiden kişiye az ya da çok birikebilir. Tabiki de dişleri fırçalamayan ve sigara içenlerde çok çok daha fazla görülmesi doğaldır. Çok sık diştaşınız oluşuyorsa normalde 6 ayda bir olan diştaşı temizliğini 3 ayda bir yaptırmanızı öneririm. Dişleri düzenli fırçalamanın yanında gece yatarken Listerine marka ağız gargarasıyla da ağzı çalkalayıp yatmanız taş oluşumunu azaltacaktır. Diştaşı temizliğinden sonra yapılan fırçayla cilalamada dişin sigara ve kahve lekeleri gider, dişin kendi orjinal rengi geri gelir, herhangi bir beyazlama olmaz sadece renk kir tabakasından arınıp orjinal haline döner. Biz diş beyazlatmadan önce mecburen diştaşı temizliği ile mevcut bakteri plağını ve renkleşmeyi kaldırıyoruz, sonra beyazlatmaya geçiyoruz.

adsız

Merhaba doktor bey ben tel kullandım ve diş fırçalamayla çıkmayacak kalıcı lekeler oluştu bu lekeler diş beyazlatma tedavisiyle çıkar mı? Bilgi verebilirmisiniz?

Uzman doktor

Evet sorun olmaz çıkarlar. Doktorunuzla görüşünüz.

Aydın

Merhaba hocam. Ben 17 yaşındayım. Hikayem uzun ama en kısa ifadelerle yazıyorum. Benim süt dişim var ve iki dişim olması gerektiği yerde değil. 3 yıl evvel doktora gittiğimde, süt dişime bir işlem uygulamıştı ve 18’ine geldiğinde onu çekip yerine implant diş takacagiz demişti.

Sorum ise şu: Diş beyazlatma macunlarının, ilaçlarının süt dişine zararı var mıdır? Çürüyüp kopmasına sebep olur mu?

Teşekkürler şimdiden

Uzman doktor

Süt dişleri asıl dişlere oranla daha hassas ve daha zayıf dişlerdir. Bu tür beyazlatıcı ürünler dişlerde aşınmalara neden olular. Asıl dişlerde de zararı olduğu gibi süt dişlerinde etkisi çok daha büyük olacaktır.

Sorunuzu Gönderin




EN ÇOK OKUNAN KONULAR

Diş implant Fiyatları
8078946 kez okundu
Diş eti çekilmesi nasıl durdurulur ?
5678946 kez okundu
Porselen Diş Kaplama Fiyatları
4859032 kez okundu
20 lik Dişler
4309836 kez okundu
Ağız ve diş sağlığının önemi nedir ?
3891269 kez okundu
Protez Diş Fiyatları
2698402 kez okundu
Diş Dolgusu Fiyatları
2457036 kez okundu
Dişlerde Köprü Fiyatları
2238602 kez okundu
Yaprak Porselen Diş Fiyatları
1894583 kez okundu
Lamina Diş Kaplama Fiyatları
1579302 kez okundu
Diş Zirkonyum Fiyatları
1043865 kez okundu
Diş Beyazlatma Fiyatları
936201 kez okundu
Estetik Diş Hekimi
738596 kez okundu
Görünmeyen Diş Teli Fiyatları
573805 kez okundu
Çapraşık Dişlerin Tedavisi
346902 kez okundu
Diş eti çekilmesi nedir ?
246693 kez okundu
Diş Kırılması, Diş Kırığı
164976 kez okundu

SON YORUMLAR

Diş Sallanması
Halide tarafından 1 gün önce
Dilde Çıkan Uçuklar, Dil Yaraları, Ağız Yaraları
Filiz yıldız tarafından 1 gün önce
Diş apsesi, Diş iltihabı, Apseli diş
Mahsun tarafından 1 gün önce
Diş Çürükleri, Diş Çürümesi ve Dişim Çürüdü Tedavisi
Nur Banu tarafından 1 gün önce
Diş apsesi olanların dikkat etmesi gerekenler
Gns tarafından 1 gün önce