Evde Diş Beyazlatma

dis_beyazlatma_bleaching5

Dişlerin rengi insandan insana farklılıklar gösterir.. Bu birazda insanın genleri ile alakalıdır. Kimisi doğuştan beyaz dişlere sahipken diğerleri ise renk skalasındaki farklı daha koyu renklere sahiptirler.

Bazı kişilerde de diş renkleri yiyecek ve içeceklere bağlı olarak sararır ve koyulaşırlar. Yiyecek ve içecekler özellikle kişilerde sigara kullanımı dişlerde yoğun bir sararma ve koyulaşmaya neden olmaktadır. Diş beyazlatma işlemleri bir diş hekimi kontrolünde olduğu gibi yine diş hekiminizin kontrolleri dahilinde evde de kendiniz diş beyazlatma uygulamaları yaparak dişlerinizi rengini bir kaç ton açabilirsiniz.

Evde kişiye özel olarak diş beyazlatma işlemleri

Eğer dişlerinizin renginden memnun değilseniz ve diş hekimine düzenli olarak gitmek için vaktiniz yoksa evde diş hekiminizin kontrolleri dahilinde kendinizde dişlerinizi beyazlatabilirsiniz. Beyazlatma işlemi kimyasal ajanlarla düzenli olarak uygulanmaktadır.

Evde diş beyazlatma nasıl olur ?

Evde yine hekim kontrolünde beyazlatma işlemi gayet basit yapılabilen bir uygulamadır. Diş hekiminize öncelikli olarak dişlerinizin renginden memnun olmadığınızı dile getireceksiniz ve evde diş beyazlatma işlemi uygulanmasını isteyeceksiniz. Doktorunuz sizi belirli kontrollerden geçirecek ve sizin evde beyazlatma işlemine uygun olup olmadığınızı kontrol edecek.. Daha sona sizin için özel olarak bir diş kalıbı çıkaracak beyazlatma işlemide bu kalıbın içerisinden gerçekleştirilecektir. Belli saatlerde doktorunuz size verdiği özel ajan (kimyasal bir madde) hazırlanan bu kalıbın içerisine uygulanarak günün belli saatlarinde bu siz gece uyurkende olabilir, sizden uygulamanızı isteyecektir. Uygulama saatleri ve hangi oranlarda uygulanacağı ise yine doktor kontrolü altında belirlenmeli ve miktarların üzerine çıkılmadan beyazlatma işlemi uygulanmalıdır.

Evde diş beyazlatma işlemlerinin doktor kontrolü altında olması oldukça önemlidir. Burada sizin diş sağlığınız, diş renginin kaç ton açılacağı, diş etlerinizin durumu vb. ölçüler çok önemlidir. Yanlış kullanım dişlerde problemlere neden olabilmektedir. Ayrıca diş hekimi kontrolleriyle yapılan diş beyazlatma işlemleri kişiye özel olarak uygulandığı için hızlı ve kalıcı sonuçlar elde edilmektedir. Bu uygulama ile diş ve diş etlerinde herhangi bir zarar asla görülmemektedir. Evde uygulanan beyazlatma işlemlerinde kiiye özel apareyler kullanılmakta ve bu apareyler sayesinde gece siz uyurken beyazlatma işlmeleri ağız içerisinde devam etmektedir. Evde diş beyazlatma işlemlerinin diş hekimi kontrolünde yapılması gerektiğinin bir diğer kanıtı ise ağız için kişiye özel olarak hazırlanan apareyler sayesinde, diş beyazlatma işlemi için kullanılan kimyasal ajanlar dil, dudak, ağızdaki yumuşak bölgelerle temas etmeyecek ve ağız içerisinde herhangi bir zarara yol açacak durum oluşmayacaktır.

Diş Beyazlatma Ürünleri

Dışarıda büyük marketlerde vb. alışveriş içerikli sektörlerde satılan ve içeriğinde beyazlatma sözcüğünün geçtiği bir çok ürünle karşılaşıyoruz. Bu ürünleri alıp kullanmak sizlerin elinde fakat doğabilecek sorunlar ve ağız problemleri ile karşılaşmak son derece olası; Doktor kontrolü altında olmadığı sürece kullandığınız bir takım beyazlatma ilaçlarını kullanmanız sakıncalı sonuçlar doğurabilmektedirler.

Diş beyazlatma işlemleri hakkında en sık rastladığımız sorulardan biriside kozmetik bir ürün olarak satılan diş ojeleri.. Bu ojeler özellikle genç kızlar tarafından oldukça fazla satın alınmakta ve günlük olarak dişlere uygulanmaktadırlar. Kesinlikle geçici bir etkiye sahip olan diş ojeleri dişler için son derece zararlı ve dişlerin yapılarında kalıcı bozukluklara neden olabilmektedirler. Bu diş ojelerini kullanan hastalarda diş çürüklerinin hızlanması ve diş yapısının bozulmasının yanı sıra aşırı derecede hassasiyette görülmektedir.

Peki diş beyazlatıcı macunlar hakkında ne söyleyebiliriz ? Bu diş macunları dişleri aşındırma yöntemini kullanırlar. Bazı macunlar yine dişlere zarar verirken bazılarıda zarar vermeseler dahi yeterli derecede beyazlatmaya asla ulaşamazlar.

Stripe bantlarla dişlerde bir iki ton kadar beyazlatma sağlanabilmektedir. Stripe bantlar dişlere bir takım kimyasal maddeler salarak dişlerin renginde açılmalara yapabilir. Fakat bu bantlarında dişlerde hassasiyetlere yol açtığını kesinlikle söyleyebiliriz. Herhangi soğuk yada sıcak yiyecekler tükettiğinizde dişlerde sızlamalar son derece olasıdır.

Diş beyazlama kalıpları olarak marketlerde satılan diş beyazlatma ürünleride en sık başvurulan beyazlatma uygulamalarından bu ürünleri kullanıp daha sonra bizlere gelerek diş etlerinin sürekli olarak kanadığını ve hassasiyetlerinin artığını sıcak ve soğuk yiyeceklerde diş ve diş etlerinin acıdığını belirtenler olmaktadır. Bir ürünü kullanırken o ürünün yan etkilerini çok iyi bilmelisiniz. Bu ürünlerin yan etkilerini bilemeyebilirsiniz. Bu durumda da kendinize yakın hissettiğiniz bir diş hekimine derdinizi açabilirsiniz. Ayrıca diş beyazlatma kalıplarının kullanımıda çok zordur ve kullanırken diş etlerinize zarar verebilirsiniz. Bu diş kalıpları kişiye özel değil geneler hitap ettiklerinden sizin ağzınıza uyması ve bunları kullanmanızda muhakkak zordur.

Tuz ve karbonotlarla diş beyazlatma işlemleri

Halk arasında en sık uygulanan diş beyazlatma işlemlerinin başında tuz ve karbonotla diş beyazlatma işlemleri gelmektedir. Bilinenin aksine bu geçici ve yeterli bir beyazlatma işlemi değildir. Sürekli bir beyazlık içinse dişleri karbonat ve sofra tuzu ile sürekli olarak fırçalamak gerektiğidir. Bu fırçalama sonucunda da dişlerde aşırı derece mineye zarar ve dişlerin yapısında kalıcı hasarların oluşmasına yol açmış olacaksınızdır. Dişlerde oluşabilecek hasarlarda geri dönülmesi imkansız olan hasarlar olacaktır. Diğer diş tedavi yöntemlerine başvurulmak zorunda kalanıcaktır.

Eğer diş sağlığınızı düşünüyorsanız ve dişleriniz inci gibi parlasın istiyorsanız bunu muhakkak diş hekimi kontrolünde yapın..

Diğer Diş Beyazlatma Konuları

Diş Beyazlatma Yöntemleri
Diş Beyazlatma Fiyatları
Diş Beyazlatma
Beyaz dişlerin sosyal hayattaki yeri nedir?
Diş beyazlatmanın yan etkileri nelerdir ?
Tel Tedavisi Varken Diş Beyazlatma
Dişlerinizin renginden şikayetçi misiniz?
Diş Beyazlatma Ürünleri
Evde Diş Beyazlatma
Yaz Aylarına Bembeyaz Dişlerle Merhaba Diyelim
İnci Gibi Dişler Bleaching (Diş Beyazlatma)
Beyaz Dişlere Sahip Olmak İçin Yapılması Gerekenler

15 Yorum

Yorum Yaz

evde beyazlatma

Merhaba doktora gittim ve doktor tavsiyesi ile evde diş beyazlatmaya başladım. Bir kaç gün oldu ve dişlerimde sızlama yapıyor. Acab bu normalmidir. Yoksa ben mi yanlış yaptım lütfen bilginize ihtiyacım var.

Uzman doktor

Sızlama yapması normaldir. Diş yapısına göre herkesin dişi farklıdır ve sızlamalar yapması olağan bir durumdur. Gerekirse beyazlatmaya ara verilebilir. Ayrıca kullandığınız miktar ve süre de diş beyazlatma işlemlerinde önemlidir. Doktorunuza danışabilirsiniz.

hadise

Dişlerim öyle çok fazla sarı değil ama yinede bembeyaz gözüksünler istiyorum. Ev tipi beyazlatma uygulamalarında istenilen sonuç alınabilir mi ? Bu uygulama kaç gün sürer ? Zirkonyum diş uygulaması yapılmadan önce beyazlatma işlemi yapılabilir mi ?

Uzman doktor

Zirkonyum diş uygulaması yapılmadan önce dişlerinizi evet beyazlatabilirsiniz. Ev tipi beyazlatma uygulamalarında istenilen sonuçlar alınabilir.

leyla

Evde diş hekimi kontrolünde olmak üzere diş beyazlatma uyguluyordum ve hamile olduğumu öğrendim bu uygulamanın çocuk için bir zararı varmıdır ?

Uzman doktor

Beyazlatmada kullandığınız preparatın adını yazarsanız bu konuda daha kapsamlı bir cevap alacaksınız.

Sezen

Doktor bey merhabalar ben diş beyazlatma yaptırmak istiyorum. Evde diş beyazlatma uygulaması olsun istiyorum. Acaba diş beyazlatma dişlere bir zarar veriyor mu ? Eğer veriyorsa ben beyazlattırma yaptırmak istemiyorum bu nedenden dolayı da doktora gidemiyorum

Uzman doktor

Beyazlatma kimyasal kullanılarak yapılan bir işlemdir.
Bu kimyasallar diş minesindeki gozeneklerinizi genişleterek dişe rengini veren dentin tabakasına ulaşır ve buraya oksijen yoğunlaşmasını sağlayarak dişinizi beyazlatır.
Bu genişleme esnasında diş minesi dış uyaranlara karşı herzamankinden daha fazla hassalaşır.
Beyazlazma işleminin bilenen en büyük yan etkisi geçici süre ile gelişen bu hassasiyettir.
Diş minelerine içtiğiniz coladan daha fazla zarar vermez bleaching.
Öyle olsaydı diş doktorları kendine bu işlemi uygulmazdi.
Önemli olan uygun preparat ve uzman olan hekimdir

Gülcan

Doktor bey merhabalar ben 15 yaşındayım ve diş beyazlatma yaptırmak istiyorum. Dişlerim sarımsı renkteler. Ne tür bir diş beyazlatma uygulaması önerirsiniz.

Uzman doktor

Diş beyazlatma için 2-3 sene daha beklemeniz daha uygun olur.

Sarışın kız

Doktor bey ev tipi diş beyazlatma fiyatlarını öğrenebilirmiyim ?

Uzman doktor

Merhaba diş beyazlatma fiyatları değişkenlik gösterir ve muayene olmadan fiyat öğrenmeniz mümkün olmaz.Ancak ortalama bir fiyat öğrenmek için telefon numaralarımızı arayabilirsiniz.

ömer

ben 16 yaşındayım ama dişlerim çok sarardı ve diş beyatlam yöntemini kullanmak istiorum kullanabilirmiyim

Deniz

Diş eti çekilmesi var doktor bey ben bu uygulamayı yaptirabilirmiyim

Meryem

Merhabalar, ben 15 yaşındayım. Dişlerimi her ne kadar düzenli olarak fırçalasamda kesin sonuç göremiyorum. Bu nedenle beyazlatma işlemi uygulamak istiyorum. Yaşımın büyük bir problemi olur mu? Beklemek gibi bir durumumun olmamasını istiyorum, herkes gibi tabi, eğer yardımcı olursanız gerekli randevuyu almak isterim. Şimdiden teşekkürler, iyi günler..

Sorunuzu Gönderin




EN ÇOK OKUNAN KONULAR

Diş implant Fiyatları
8078946 kez okundu
Diş eti çekilmesi nasıl durdurulur ?
5678946 kez okundu
Porselen Diş Kaplama Fiyatları
4859032 kez okundu
20 lik Dişler
4309836 kez okundu
Ağız ve diş sağlığının önemi nedir ?
3891269 kez okundu
Protez Diş Fiyatları
2698402 kez okundu
Diş Dolgusu Fiyatları
2457036 kez okundu
Dişlerde Köprü Fiyatları
2238602 kez okundu
Yaprak Porselen Diş Fiyatları
1894583 kez okundu
Lamina Diş Kaplama Fiyatları
1579302 kez okundu
Diş Zirkonyum Fiyatları
1043865 kez okundu
Diş Beyazlatma Fiyatları
936201 kez okundu
Estetik Diş Hekimi
738596 kez okundu
Görünmeyen Diş Teli Fiyatları
573805 kez okundu
Çapraşık Dişlerin Tedavisi
346902 kez okundu
Diş eti çekilmesi nedir ?
246693 kez okundu
Diş Kırılması, Diş Kırığı
164976 kez okundu

SON YORUMLAR

Diş Sallanması
Halide tarafından 1 gün önce
Dilde Çıkan Uçuklar, Dil Yaraları, Ağız Yaraları
Filiz yıldız tarafından 1 gün önce
Diş apsesi, Diş iltihabı, Apseli diş
Mahsun tarafından 1 gün önce
Diş Çürükleri, Diş Çürümesi ve Dişim Çürüdü Tedavisi
Nur Banu tarafından 1 gün önce
Diş apsesi olanların dikkat etmesi gerekenler
Gns tarafından 1 gün önce