Acısız, Ağrısız, Kanamasız Diş Tedavisi

dis-tedavisi-agrisiz

Acısız diş tedavisi olabilir mi ?

Günümüz teknolojileri tıp alanında en fazla diş hekimliği konusunda gelişme gösteriyor. Modern diş hekimliği olarak bilinen yeni yöntemlerde ise acısız ve ağrısız diş hekimi tedavileri gerçekleştiriliyor. Tedavi sırasında oluşan ağrılar kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Bu genel anlamda psikolojik bir durumdur. Bilinç altında oluşan acıyacak korkusu diş hekimi aleti ağzına götürmeden duyulan ağrılardır. Tedavi öncesinde diş hekimi ile konuşmanız ve duymuş olduğunuz rahatsızlıkları açık bir dille hekiminize anlatmanız huzursuzluğunuzu bir nebze olsun ortadan kaldıracaktır. Acı duymamanızı sağlayacak pek çok metod ve yöntem diş hekimliğinde mevcuttur. Tedavi öncesi yapılan anestezi sizi işlem süresince rahat ettirecektir.

Diş hekimi muayene öncesinde korkularınızı ve endişlerinizi doktorunuzla paylaşmanız çok önemlidir. Onun bu konu hakkındaki görüşlerinizi almanız ve doktorunuza güvenmeniz bir diğer önemli husustur. Güven çok önemlidir. Bilirsiniz ki doktorunuz sizin canınızı acıtmamat için elinden gelenin en iyisini yapacaktır. Eğer doktorunuza güven duymuyorsanız muayene olmamayı tercih ediniz. Muayene öncesinde mutlaka aklınıza takılan tüm soruları doktorunuza sorunuz. Bu sorulardan en önemlileri ise şunlar olmalıdır;

– Diş tedavisi sırasında canım acırsa ne yapmalıyım ?

– Canımı acıtmamak için siz ne yapacaksınız ?

– İğne kullanacakmısınız ?

– Diş tedaivisi sırasında canımın acıması için ne tür metodlar gerekiyor ?

– Acı yada ağrıları duymamak için bir ilaç var mı ?

Bu tür sorular sizin doktorunuza güvenmeniz ve işlem sırasındaki endişelerinizi ortadan kaldıracaktır. Ayrıca doktorunuzun tavırları da sizi muayeneye yönlendirecek yada sizi itecektir sezgisel olarak bunu anlayacaksınızdır. Eğer tedavi olmak içinizden gelmiyorsa olmayın. Doktorunuz sizi anlamak için gayret sarfetmiyorsa yada işlemlerin yapılması için hızlı hareket ediyorsa tam olarak hazır olmadığınızı belirtmekte sizin en doğal hakkınızdır.

Tedavi öncesinde acısız bir uygulama için yapılan hazırlıklar

Diş tedavisine başlamadan önce doktorunuz bölgeyi kurutacak ve lokal anestezi için bölgeye hissizleştirici (acıyı duymayacağınız) anestejik jel uygulayacaktır. Bölgeye sürelen jelin etkisini göstermesi ve bölgenin hissizleşmesi için bir kaç dakika beklenecektir. Bölge uyuştuktan sonra anestezi iğnenin bir miktarı enjekte edilecek daha sonra tam bir uyuşma sağlandığında diğer kalanı enjekte edilecektir. Bu uygulama biraz zaman alsada knforlu bir anestezi işleminden geçmiş olursunuz. Bir müddet sonra yapılan anestezi kendisini iyice belli eder ve bölgede hissizlik çok yüksek olur yapılan anestezi acının sinirlere gitmesini engelleyecektir. Sizin hissiyatınız ise ağzınızın işlem yapılacağı bölüm tamamen hissiz olacaktır ve dudağınızı şiş hissedeceksiniz. Doktorunuz bölgeyi test edecek ve size bu bölgeyi hissedip hissetmediğinizi soracak eğer en ufak bir rahatsızlık hissediyorsanız bunu mutlaka doktorunuza söyleyin ve bölgeye daha fazla anestezi uygulamasını isteyiniz.

Tedavi sırasında vücut dilinizi kullanın

Tedavi öncesinde doktorunuz bir ağrınız yada bir rahatsızlığınız olduğunda elinizi kaldırın, parmağınızı kaldırın yada ses çıkartın gibi bir işaretler vermenizi isteyecektir. Genellikle diş hekimi acı issettiğiniz zamanda duracaktır. Eğer bu tür tepkimeler verirseniz doktorunuz yapmış olduğu işlemi bıracak ve size bir miktar daha anestezi uygulayacaktır. İleri düzeydeki işlemlerde diş hekimliğinde genel anestezi uygulanabilir. Bu tür uygulamalar bir anestezi uzmanı kontrolünde gerçekleştirilir. Nadirende olsa bir takım işlemler dediğimiz gibi genel anestezi alında uygulansa da bu durumu gerekiren hastalar çok ciddi endişelere sahip olanlar yada hareketlerini kontrol edemeyen hastalarda yapılabilmektedir. Genel anestezi ile yapılan tedaviler klinikte değil hastane ortamında gerçekleştirilmelidir.

Sakin olun !

Diş hekiminiz çok fazla heycanlandığınızda yada hareketlerinizi kontrol edemediğiniz durumlarda sizi sakinleştirmek ve gevşemenizi sağlamak için bir takım ilaç takviyelerinde bulunabilir. Daha önce yapılacak konuşmalar ve işlemler bir gece öncesinde doktorunuzun vereceği sakinleştirici ilaçla yatışmanızı sağlayabilir. Doktorunuzun önereceği ve almanızı isteyeceği bu sakinleştirici ilaçların bir yan etkisi bulunmamakta ve uzun vadede bir etkisi olmamaktadır.

Hiçbir şey görmek yada duymak istemiyorum

Bazı kişiler tedavi sırasında çıkan seslerden yada tedavi sırasında kullanılan aletlerden korku duyabilirler. Ben hiç bir şey görmek yada duymak istemiyorum diyebilirsiniz. Bu durumda doktorunuz size görsel yada işitsel olarak bir takım elemanlar önerecektir ve onları kullanmanızı isteyecektir. Diş hekimliğinde müzik dinleyebileceğiniz kulaklıklar giderek yaygınlaşmaktadır. İşelm sırasında müzik dinleyebilirsiniz.

Tedavi sonrasında acı duymak istemiyorum

Tedavi sonrasında anestezinin etkisi geçmesi ile beraber bir miktar ağrı hissedebilirsiniz. Bu ağrıları doktorunuzun vereceği ağrı kesici ilaçlarla rahatlatabilirsiniz. Daha şiddetli ağrılarda ise eczanelerde bulunan analjezik reçete ile alınabilmektedir.

Ağrıları azaltmak için yapılması gerekenler

Diş tedavisi sonrasında hafif derecede ağrı olabilir. Bu ağrıları azaltmak için ağrı kesici ilaçların yanı sıra şişmesini önleyici buz tedavisi uygulayabilirsiniz. Bu durum ağrılarınızı azalttığı gibi sizide rahatlatacaktır.

Bir kaç gün bölgede sert yiyecekler yememeye özen göstermelisiniz.

Anestezinin etkisi ile uyuşan bölge yemek sırasında ısırılabilir. Bu nedenle tedavi sonrasında bir kaç saat yani anestezinin etkisi geçene kadar bir şeyler yememeye özen gösteriniz.

Mutlaka diş hekimize ulaşabileceğiniz telefon numarası elinizin altında olmalıdır.

Diş ağrısı ile ilgili diğer öneriler

Acısız, Ağrısız, Kanamasız Diş Tedavisi
Diş Ağrısı Evde Nasıl Geçirilir ?
Diş Eti Şişmesi, Diş Eti Ağrısı, Diş Eti Kanaması, Diş Eti Tedavisi
Baş Ağrılarınızın Sebebi Diş Hastalıkları Olabilir
20 lik Diş Çekimi Sonrası Kanama ve Ağrılar Ne Kadar Sürer ?
Diş Çekimi Sonrasında Ağrı
Hamilelik Sonrası Diş Ağrıları
Ağrıyan Dişe Ne Yapılmalı ?
Yirmilik Diş Ağrısına Ne İyi Gelir ?
Diş Ağrıları, Şiddetli Diş Ağrısı ve Diş Ağrısı Tedavisi
Diş Hekimi ve Diş Ağrıları Hikayesi
İmplant ağrılı ve acılı bir yöntem midir?
İmplant diş tedavileri ağrılı bir süreç mi ?

29 Yorum

Yorum Yaz

Zahide

Doktor bey geçenlerde bir dişime dolgu yapıldı aynı gün iki dişime de kanal tedavisi uygulandı. Bu tedavilerden sonra yalaşık olarak 10 gün kadar bir zaman geçmesine rahmen dişlerim sızlamaya ve ağrı yapmaya devam ediyor. Bu ağrılar neden olabilir.

Uzman doktor

Dişeti probleminiz yoksa bu sızlamalar geçecektir. Ağrıya dönüşür ve geçmez ise dr unuza başvurunuz.

Onur

doktor bey uyurken diş gıcırdatmam var bu durumdan eşim çok şikayetçi ben kendimde bazen kendi sesime uyanabiliyorum. Uyandığımda ise diş ağrısı çekiyorum. diş etlerimde diş sıkmamadan dolayı problemler oluştu. Acaba bunun tedavisi varmıdır ? Dişlik yapılabilir mi ?

Uzman doktor

Merhaba. Diş gıcırdatma toplum içinde sıklıkla görülen bir durumdur ve tedavisi oldukça kolaydır. Gece plağı denilen şeffaf bir plak kullanarak bu sorununuzu giderebilirsiniz. Yapımı kolaydır ve hastaya rahatsızlık vermez. Bu konuda size diş hekimleri yardımcı olabilir. Eğer önerdiğim tedaviye başlamaz iseniz ilerki zamanlarda dişlerde aşınma ve çürük, çene ekleminde rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Geçmiş olsun.

Nermin

Doktor bey kızımın dişleri çürümeye başladı bu dişler kalıcı dişleri ve ağrısı çok oluyor. Bir sorumda acaba bu dişlere kanal tedavisi olursa diş ölür mü ?

Uzman doktor

Ağrı şikayeti var ise kanal tedavisi yapılmalıdır. Kanal tedavisi olması dişin bittiği anlamına gelmez.. Düzgün ve titizlikle yapılan bir kanal tedavisi çok uzun yıllar sorun çıkarmadan dişin ağızda durmasını sağlayacaktır..

firnaz

Merhaba doktor bey hamileyim diş hekimine gidebilirmiyim ? dişlerim çok ağrıyor.

Uzman doktor

Evet gidebilirsiniz. Sorun yok.

şenol

Merhabalar benim oğlum 13 yaşında arka azı dişinin birine kanal tedavisi uygulanıyor^.3 seanstır doktora gidiyor. haftaya yine gidecek.Sanırım son kez tedavi uygulanacak.Sizce normal mı bu kadar uzun sürmesi.

Uzman doktor

Normal sinirlerin alınması gerekiyor. Doktor daha sonra durumunu kontrol ediyor ve yeniden müdahalede bulunuyor. Doktorunuza güvenin doğru bir işlemdir bu..

Nihal

Doktor bey benim çocğumun azı dişleri daha çıkmadı akat bölgede şişlik ve kızarıklık var. Doktora götürdüm dişlerin çıkacağını söyledi. Eve geldim iki gün sonra diş bölgesinde iltihaplanma olduğunu gördüm. Ne yapılmalıdır. Lütfen yardım ediniz.

Uzman doktor

Diş çıkmakta zorlanıyorsa, dişin çıkış yolu ufak bir kesi ile açılarak dişin çıkması kolaylaştırılabilir. Şikayetlerde düzelme olmazsa yeniden doktorunuzla görüşebilirsiniz.

tayfun

Doktor bey 18 yaşındayım azı dişlerimden birisinde dolgu yapıldı daha önce daha sonra bu dişimde diş taşı oluşmuş ve yanıda şişlik oluştu. Doktora gittiğimde doktorum bana antibiyotik verdi. Bunları kullan daha sonra dişimi çekeceğini söyledi. Acaba dişi çektirmeden başka bir tedavi yapılabilir mi ?

Uzman doktor

Hangi dişiniz olduğunu yazmamışsınız. Bu tür durumlarda dişin bölgesi önemli. Sorun ön dişinizde ise apikal rezeksiyon işlemi uygulama ihtimali olabilir. Dişinizin filimini görmek gerekir.

Nurcan

Doktor bey merhabalar 8 aylık hamileyim. Bir kaç gündür diş ağrılarım iyice arttılar. Bir ağrı keici ilaç bana önerebilirmisiniz. B konuda ne yapmalıyım lütfen yardım ediniz.

Uzman doktor

Diş Çekimi ve röntgen çektirmek haricinde işlemleriniz yapılabilir. Alacağınız ilaçlar için jinekoloğunuzun iznini almanızda fayda var.

yasemin

dişim çok agrıyo ve artık dayanamıyorum dun diş hekimine gittdim ama igneyi görünce masadan hemen kalktım .ama artık dayanamıyorum agrılara napmalıyım

Uzman doktor

Yasemin hanım dişçi koltuğundan kaçmamalısınız. Hiç ağrsı duymayacaksınız. çekmiş olduğunuz bu ağrılar daha da artabilir.

Atilim

Merhabalar 2 tane cekim var ve kopru yapilmasi lazm ama migde bulantisi oluyo bunun icin napmamiz lazim

kemal

İğneden korkuma dişlerimi yaptıramıyorum narkozla bu tedavi yapılazma ne önerirsiniz hocam

Uzman doktor

Kemal bey genel anestezi ile uygulanan işlemler maddi anlamda çok yüklü olabilir. Ufak bir işlemle çözüme kavuşabilecek bir sorunu siz daha da büyütmüş olacaksınız. Korkacak bir durum yok.

güner

Meraba benim sağdan üst 5. Dişime dolgu uapılıcaktı ağrı veya sızı yoktu sadece dilim giriyodu ama tedavi sırasında kanama oldu ve yarın gelmem söylendi sonraki gün de kanal tedavisi yapıldı. Dolgu yerine kanal yapıp dişimin ömrünü azalttı ve kararmaya başladı . Bu doğru mu yani kanama olunca direk kanal yapması o kadar çürük olsa ağrı vs olmazmıydı. Cevap için şimdiden teşekkürler

Uzman doktor

Güner eğer diş içerisinde bir çürüme varsa bu dışarıdan görülemez bu durumu ancak diş hekiminiz fark eder. Kanal tedavisi uygulanması doğru bir yaklaşım olmuş ayrıca dilinizin girmesi bir çürüme ve madde kaybının olduğununda açık bir göstergesidir. Geçmiş olsun

gamze

Meraba benim üst azı dişime 18 yaşında kanal yapıldı dolgusu kompozitti 3 sene geçti dolgu grimsi yeşil bi renk aldı aynı anda yaptırdığım dolsularda bi sorun yok dolgunu yenilenmesi oluyor mu neden karardı acaba ve yenidden yaparken dişe zarar gelebilir mi kırılır mı?

Uzman doktor

Gamze hanım bu yapılan dolgunun değişmesi gerekiyor olabilir. Neden bu durumda olduğu konusunda muayene sonrasında bilgi verilebilir. Bu işlemi gerçekleştiren doktorunuza başvurmalısınız.

ömer

benim arka azı dişimde çürük oluştu ve ben 1 yıla yakındır dişçiye gitmiyorum kanal tedavisi çok acıtırmı

Ebrar

Üst sağ5 alt sağ 5 ve sol üst ve alt 4 dişlerimim tel için çekilmesi gerekiyor canım yanarmı yanmaması için ne yapmalıyım ( 13 yaş)

eyyüp

iyi günler doktor bey benim dişlerimde çurukjluk var ve ağzıma iğne girmesinden alerjim oluyor bir ikincisi de ağrısız diş tedavisi yapılıyormu devlet hastanelerinde .saygılarımla

Abdullah costu

Dislerim carpik ve ileri derece 4 cürük bulunuyor tedavi süreci ve kac aylik bir sürec te tedavi edilebilir

Sorunuzu Gönderin




EN ÇOK OKUNAN KONULAR

Diş implant Fiyatları
8078946 kez okundu
Diş eti çekilmesi nasıl durdurulur ?
5678946 kez okundu
Porselen Diş Kaplama Fiyatları
4859032 kez okundu
20 lik Dişler
4309836 kez okundu
Ağız ve diş sağlığının önemi nedir ?
3891269 kez okundu
Protez Diş Fiyatları
2698402 kez okundu
Diş Dolgusu Fiyatları
2457036 kez okundu
Dişlerde Köprü Fiyatları
2238602 kez okundu
Yaprak Porselen Diş Fiyatları
1894583 kez okundu
Lamina Diş Kaplama Fiyatları
1579302 kez okundu
Diş Zirkonyum Fiyatları
1043865 kez okundu
Diş Beyazlatma Fiyatları
936201 kez okundu
Estetik Diş Hekimi
738596 kez okundu
Görünmeyen Diş Teli Fiyatları
573805 kez okundu
Çapraşık Dişlerin Tedavisi
346902 kez okundu
Diş eti çekilmesi nedir ?
246693 kez okundu
Diş Kırılması, Diş Kırığı
164976 kez okundu

SON YORUMLAR

Diş Sallanması
Halide tarafından 1 gün önce
Dilde Çıkan Uçuklar, Dil Yaraları, Ağız Yaraları
Filiz yıldız tarafından 1 gün önce
Diş apsesi, Diş iltihabı, Apseli diş
Mahsun tarafından 1 gün önce
Diş Çürükleri, Diş Çürümesi ve Dişim Çürüdü Tedavisi
Nur Banu tarafından 1 gün önce
Diş apsesi olanların dikkat etmesi gerekenler
Gns tarafından 1 gün önce