Diş hekimliğinde hamilelik süreci içerisinde ek bir müdahalede bulunmaktan her zaman kaçınılır. Bu konuda bayanlarımıza çok iş düşmektedir. Özellikle gebelik öncesinde ve hamilelik döneminde anne adayarı dişlerine olabildiğince özen göstermeleri gerekmektedir. Normalindan daha fazla özen ve bakım gerekliliği duyulan ağız hijyeni hamilelik döneminde ve sonrasında bir takım problemlere ve ağrılara neden olmaktadır.
Hamilelik döneminde hormonlarında etkisi ile apızda bir takım iltihabi ve kanamalı değişiklikler oluşabilmektedir. Apız bakımını yeterli ve oğru bir şekilde yapmayan anne adaylarında ise bu durum daha da tehlikeli olacaktır. Hamilelik sonrasında diş ağrılarına ve diş kayıplarına kadar varabilen sonuçlar anne adayları için zaten zorlu olan bu dönemi daha da zora sokacaktır.
Hamilelik dönemindeki hormanel değişimler anne adaylarının diş etlerini olması gerekenden çok daha fazla etkleyerek seyrine devam edecektir. Bkteriler bu dönemde ağızda daha fazla tutunacak, kanamalı diş etlerine ve iltihablarına neden olacaktır. Bir çok bayan bu dönemde diş etlerinin kanamasından dolayı tiksinecek mide bulantıları yaşayacak ve çoğu bu dönemde diş fırçalamasını bırakacaktır. Dişlerini fırçalayamamaktan şikayetçi durumda olan anne adaylarını hamilelik sonrasında ise çok daha ağır sonuçlar beklemektedir.
Her doğum anneden bir diş götürür mü ?
Her doğum anneden bir diş götürme düşüncesi tamamen uydurulma bir düşüncedir. Her doğum anneden diş götürmez ama her eksik yapılan yada hiç yapılmayan diş bakımı ağızdan çok diş götürür. Hamilelik döneminde de busıklıkla yaşanan bir durumdur. Bakterilerin hızlı bir şekilde çoğaldığı hamilelik dönemi diş çürüklerinin ve diş ağrılarının yoğun bir şekilde yaşandığı dönemdir. Anne adayının yapması gereken ise hamilelik öncesi ve takip eden süreçte diş hekimi kontrollerini eksik etmemesi ve diş bakımına her zamankinden daha fazla özen göstermesidir.
Gebelik öncesinde dişlerle ilgili olarak alınacak tedbirler nelerdir ?
Hamilelik için hazırlık yapan bilinçli bir anne adayı önceden diş hekimi kontrollerini eksiksiz bir şekilde tamamlamalıdır. Bunun yanı sıra diş bakımına ve ağız hijyenine özen gösteren anne adayı, diş eti tedavisini tamamlamış, çürüklerinin dolgularını yaptırmış, 20 yaş dişi problemlerini ortadan kaldırmış, kanal tedavisi olabilecek dişlerini temizlettirpi kanal tedavisi sürecini geçmiş olmalıdır.
Hamilelik sonrasında diş ağrılarım oluştu ?
Hamilelik dönemi içerisinde eksik yapılan yada hiç yapılmayan diş bakımı ve diş hekimi kontrollerinin yapılmaması sonucu hormonlarında değişimi ile diş eti hastalıkları ve diş çürükleri bu dönemde ilerleyecektir. Hamilelik sonrasında ise bu durum ağrılar ve diş kayıpları olarak kendini gösterecektir.
Diş ağrısı ile ilgili diğer öneriler
Acısız, Ağrısız, Kanamasız Diş Tedavisi
Diş Ağrısı Evde Nasıl Geçirilir ?
Diş Eti Şişmesi, Diş Eti Ağrısı, Diş Eti Kanaması, Diş Eti Tedavisi
Baş Ağrılarınızın Sebebi Diş Hastalıkları Olabilir
20 lik Diş Çekimi Sonrası Kanama ve Ağrılar Ne Kadar Sürer ?
Diş Çekimi Sonrasında Ağrı
Hamilelik Sonrası Diş Ağrıları
Ağrıyan Dişe Ne Yapılmalı ?
Yirmilik Diş Ağrısına Ne İyi Gelir ?
Diş Ağrıları, Şiddetli Diş Ağrısı ve Diş Ağrısı Tedavisi
Diş Hekimi ve Diş Ağrıları Hikayesi
İmplant ağrılı ve acılı bir yöntem midir?
İmplant diş tedavileri ağrılı bir süreç mi ?
Merhaba doktor bey gebeyim ve aradan 30 hafta kadar bir zaman geçti. Arka dişlerimde inanılmaz derecede kötü ağrılarım var. Özellikle geceleri uyuyamıyorum bu ağrılardan dolayı. Acaba ne yapmalıyım hamileyken diş tedavisi yapılmaz diyorlar.
Merhabalar öncelikli olarak geçmiş olsun dileklerimi kabul edin lütfen eğer dişhekiminden aşırı bir korkunuz yoksa bulunduğunuz şehirdeki meslektaşlarım size yardımcı olacaklardır en azından ağrınızı dindirerek gebelik sonrası uzun sürebilecek tedavilerinizi yapacaklardır, endişelenmeyiniz, bir an önce dişhekiminize başvurunuz,şimdiden bebeğiniz hayırlı olsun diyorum
Merhaba doktor bey hamile olmayı düşünüyorum ve alt 20 lik dişlerim çok ağrıyorlar. Sanırım yandaki dişlere bir baskı uyguluyorlar. Gebelik durumunda 20 lik diş tedavileri zor mu olur ? Bana yol gösterirmisiniz.
Hamilelik diş bakımı konusunda oldukça zor bir dönemdir. En kısa zamanda bir diş hekimine gitmeniz gerekmektedir. Sadece ağrıyan dişleriniz için değil, bütün bir diş bakımı yaptırmanız size hamilelik süresi boyunca rahatlık sağlayacaktır. Çünkü biz diş hekimleri denelde hamileliğin ikinci üç aylık dönemde işlem yapmaktan taraftarız. Bu süreye kadar acil ağrılarınız olması, sizin için çok önemli bir dönem olan hamileliiğinizde rahatsız olmanızı sağlamasın. Sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmenizi dilerim.
Merhabalar hamilelik sonrasında bir kaç dişimi çektirmek zorunda kaldım. Şimdi ise dolguulu olan arka dişimde inanılmaz derecede ağrılar başladı. Ön dişlerimde de sızlamalar var yemek yerken inanılmaz derecede ağrılarım sızlamalarım oluyor. Diş etlerimde kanamalar var dişlerimi fırçalarken sürekli kanıyorlar. Dişlerimi ve diş etlerimi tedavi ettirmek istiyorum Acaba çok pahalı bir işlem olurmuyum ?
Diş çekimini düşünmezden önce her zaman tedav seçeneğini imkanlarınız dahilinde sonuna kadar zorlamanızı tavsiye ediyorum.. Kaybettiğiniz dişler belki de doğru tedavi ile kurtulabilirdi… Unutmayın, problemli dişinizi çektirmek nisbeten ucuz bir çözüm gibi görünse de sonrası için yaptıracağınız tedavi maliyetlerini arttıracak bir seçenektir. Oysa tedaviler önce çekime göre pahalı gibi bile görünse doğru mantıkla bakarsak daha ucuz seçeneklerdir.. Öncelikle bir diş hekiminde sorunlu dişlerinizin tedavisini yaptırınız. Özel hekime gidemem derseniz, devlet kurumlarında ve belediyelerin ağız diş sağlığı merkezlerinde hizmet alabilirsiniz.. Ayrıca diş fırçalamayı asla ihmal etmeyin, hiçbir problem dişlerinizi (kurallara uygun) fırçaladığınız için oluşmamıştır.. Muayene etmeden mail üzerinden ilaç tavsiyesi yapılamayacağı için ve de muayene etmeden fiyat belirlemek mümkün olmayacağı içn bu konularda size yardımcı olamam kusura bakmayın.. Bunlar için acilen bir dişhekimine muayene olunuz.
Merhabalar doktor bey hamilelik sonrası diş problemlerim başladi 2tane dişim kendi kendine kırıldı ve çok ağrıyo sızlıyo.ama sadece kırılanlar değil her yemekten sonra hepsi sızlıyo bu kırık dişlerim ne yapmalıyım aldırmalımıyım sizce yardımcı olurmusunuz.tşkkrler
Diş çekilmesi en son yapılması gereken tedavi yöntemidir. Öncelikli olarak bu dişlerin kanal tedavisi yapılarak kurtarılması ve yeniden dolgu dulgu yapılamıyorsa kaplama uygulamaları yapılması gerekir. Mutlaka diş hekiminize gidin. Diş kontrollerinizi yapırın geciktirmeyin. Aynı zamanda diş bakımınızı da günlük olarak yapmaya çalışın.
Yirmilik disim cok agri yapti hamilelik supem oldugu icin doktora gitmekten kacindim agri kesiciler ile
duruyordum sonra doktora gittim agrili doktorda cekilmesi gerektigini soyledi cektirdim rotgen falan cekmemisti ertesi gun bogazlarim sismis ve
agri cekiyordum tekrar doktora gittim ve ogrendimki hamileyim disci bana antibiyotuk verdi gunde bir defa kullabmam icin simdi antibiyotige basladim ve bebege zarr vermesinden korkuyorum ama agrim cok fazla mecburum butun dislerime vurdu baska birsey yapilamazmi bana yardimci olurmusunuz
Nihal hanım verilen ilaçlar bebeğinize herhangi bir zarar vermez fakat yan etkileri olur mu bunun için mutlaka doğum uzmanına danşışması gereklidir.
Merhaba Doktor bey hamilelikte fazla bir Diş ağrısı çekmedim ama sonradında Dişlerim çok ağrımaya başladı. Arka Dişlerim de kırılmalar oldu. Yemek yerken korkarak bişeyleri ısırıyorum. Çok ağrı oluyor. Ve geceleri çok ağrı yapıyor. Ne yapmalıyım. Yardımcı olursanız sevinirim.