Çocuk Diş Fiyatları

cocuk-dis

Çocuklarda süt dişlerinin önemi

Çocuklarda daimi dişlerden önce rehber yani süt dişleri çıkar. Bu dişlerin bakımı ve dizaynı daimi dişlerine öncelik ederek belkide onların ölene kadar kullanacakları dişlerin belirlenmesinde yardımcı olacaktır. Süt dişleri doğru bir bakım yapılamadığında daimi dişlerin geç çıkmasına, erken yaşlarda çürümelerine, daimi dişlerde diş kayıplarına, estetik olmayan görüntülere ve çarpışık olmalarına neden olabilmektedir. Süt dişlerinin erken çekildiği durumlarda ise diş hekimi çekilen diş bölgesine yer tutucular yerleştirip daimi dişlerin çıkış pozisyonlarını ayarlaması gerekmektedir.

Süt dişlerinin seri bir şekilde düşüp yerine daimi dişlerin geldiği dönem ailelerin en dikkatli olması ve mutlaka bir diş hekiminden yardım alması gerektiği dönemdir. Bu dönem daimi dişlerin çürümeye en yatkın olduğu bir dönemdir. Süt dişlerde olduğu gibi daimi dişlerin çıkış ve büyüme sürelerinde de diş fırçalanmasına ve ağız hijyenine çok daha öenli bir şekilde yaklaşılmalıdır.

Çocuğun dişlerinin çıkmasına yakın dönemlerde bir pedodontist tarafından mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Bu hem sizin bilgilendirilmeniz hemde çocuğun çıkacak dişlerinin bakımı, estetik görünümü ve fonksiyonel görevlerini tam yapabilmesi adına oldukça önemldir.

Pedodonti nedir ? pedodontist kimdir ?

Pedodonti Fiyatları sayfamızda ağırlıklı olarak üzerinde durduğumuz bir konu olan pedodonti ve pedodontistler çocuk diş hekimliği olarak tanımlanmaktadır. Bu alan oldukça uzun yıllar eğitim almış olup doktorluk eğitiminden sonra ayrıca doktorasını tamamlamış olan ve pedodontist üvanını almış uzman çocuk diş doktorları tarafından yürütülmektedir. Pedodontistler yanlızda dişlere ve dişlerdeki problemelere yönelik işlemler yapmazlar. Pedodontistler insan psikolojisi üzerine eğitimlerini tamamlamış ve çocuklar üzerinde psikolojik yaklaşımlar sergileyerek onlara dişçi koltuğunu ve diş hekimlerini sevdirerek tedavi etmektedirler.

Pedodontistler çocuklarla ilk tanıştıklarında onları muayene yada tedaviye girişmezler, diş tedavisi işin özende elbetteki var fakat öncelik çocukların alışmaları ve tedaviye kendi istekleri ile yaklaşmalarıdır. Bu bilgi ve donanımı çocuklara aşılayan pedodontistler daha sonraki seanlarda çocukları muayene edecek ve dişlerde oluşan yada oluşabilecek problemlere müdahale edeceklerdir. Çocuk bu sayede hem diş hijyenine özen gösterecek hemde uzun yıllar sağlıklı diş ve dişetlerine sahip olacaklardır.

Çocuklarda çürüklere neden olan etkenler

Çocukların dişlerinde en sık görülen çürük nedenlerinden birisi biberonlardır. Biberon çürükleri süt dişlerini ve köpek dişlerini kapsayan yaygın çürükler bütünüdür. Gece uyurken verilen meyve suları, şekerli sütler, bebeğin biberon yada memeye alışması için verilen şekere yada bala batırılan emzikler çocuğun süt dişlerinin çok hızlı bir şekilde çürümesine neden olan sebeplerdir. Çocuklarda oluşan çürükler yanlızca diş kayıplarına değil konuşma bozukluklarına ve yemek yemedeki fonksiyonel bozukluklara da neden olabilmektedir. Tüm sağlık problemlerini beraberde getiren dişlerin sağlıksız bakılması ve eksik olan diş hekimi kontrolleri çocuğun hayatı boyunca uğraşacağı sağlık problemlerine neden olabilmektedir. Bu konuda son derece sorumlu olan anne ve babalar dikkatli olmalı ve çocuklarının sağlıkları ile meşgul olmalıdırlar.

Çocukların daimi dişleri ve bu dişlerin korunmasına yönelik tedaviler

Çocukların diş ve dişetlerinde oluşabilecek problemlere alınacak en önemli tedbirlerin başında diş temizliği ve diş hekimi kontrolleri gelmektedir. Çocuğun dişlerinin çıkmasına yakın bir dönemde (bu 1 yaşını geçmeyecek) diş hekimi kontrollerine başlanmalıdır. Bu kontroller süt dişlenmenin bittiği 2 – 3 yaşından sonra daha da arttırılmalı ve 3 yada 6 aylık rutin kontrollere döndürülmeldir. Doktorunuzdan çocuğunuzun dişleri hakkında tüm bilgileri aldığınızdan emin olmalısınız. Özellikle 6 yaş dişleri dediğimiz daimi dişlerde oluşabilecek problemlerde mutlaka acil bir şekilde tedaviye giderilerek bu dişlerin zarar görmemelerine özen gösterilmelidir. Çünkü bu dişlerin yerine birdaha başka dişler gelmeyecektir. Erken dönemde ailesi tarafından diş fırçalama ve ağız hijyeni konusunda alışkanlık kazanmış ve diş hekimini bir yakınıymış gibi gören çocuklar bu konuda daha bilinçli hareket etmekte ve bu alışkanlıklarına önem vermektedirler.

Yapılan rutin kontroller sırasında diş hekiminiz çocuğunuzun ağzına bir takımı diş koruyucu fissür örtücüler yerleştirecektir. Fissür örtücüler dişlerin üst bölgelerinde bulunan yemeklerin çiğnenemesine yardımcı olan girinti ve çıkıntılara uygulanmaktadır. Bu girinti ve çıkıntılar bakterilerin en sık biriktileri ve diş çürümelerinin görüldüğü bölgelerdir. Bu bölglere örtücülerle korunarak, erken dönemde diş çürümelerinin önüne geçilmiş olacaktır. Bu işlem oldukça basit ve anestezi gerektirmeden yada çocuğa herhangi bir ağrı vermeden basitçe yapılabilecek bir işlemdir. Fissür örtücü tedavi uygumaları 3 yada 6 aylık dönemlerde yapılan kontrollerle yenilenebilmektedir.

Çocuklarda parmak emme alışkanlıkları

Çocukların içgüdüsel olarak anne karnında başlayan ve 3 – 4 yaşına kadar devam eden bir alışkanlıktır. Uzun süreli olması durumunda dişlere zarar veren bir alışkanlıktır ve neticesinde dişlerin çarpışık olmasına da neden olabilen bir durumdur. 4 yaşına kadar bırakılamayan bu alışkanlık psikolojik sorun olarak nitelendirilmeli ve tedavisi aranmalıdır. Bu alışkanlığın devamında alt ön dişlerin geriye üst ön dişlerin ise ilriye doğru gelişmelerine neden olabilmektedir. Aynı durum bibron alışkanlığında da olabilmektedir. Bu durum karısında anne ve babalar çocuklarına çok sabırlı bir şekilde yaklaşmaları gerekmektedir. Bu durumun kötü bir alışkanlık olduğunu ve bu alışkanlığından çocuğun vazgeçmesi gerektiği anlatılmalıdır.

Parmak emme alışkanlığına sahip olan çocuğa bu alışkanlığından dolayı cezalar vermek onu psikolojik anlamda daha da zor durumlara düşürecek onu duygusal anlamda başka problemlere doğru sürükleyecektir. Bu durum karşısında en iyi tedaviyi bir uzman tarafından almak daha doğru olacaktır.

Çocukların ilk dişlerinin çıkmaya başladığı dönemler

Çocukların ilk dişeri 6 – 7 aylarda başlamaktadır. Bu durum bazen daha erken bazende daha geç olabilmektedir. En ideali yaşında çıkarılan dişlerdir. Gecikmeler bazı genetik problemlerden yada buna bağlı hastalıklardan olabilir. Her ne olursa olsun bu dönem bir diş hekimi kontrolünde geçirilmeli ve çocuğun dişleri diş hekimine emanet edilmelidir.

Dişlerin çıkmsı ve gelişimi döneminde bebeklerde bazı değişimler

Dişlerin çıkması ve gelişim dönemlerinde bebeklerde bazı değişimler gözlenmektedir. Bunların en belirgin özelliklerinden birisi bebeğin aşırı ağlamaları ve huysuzluklarıdır. Bu dönem bebekler için ağrılı bir dönemdir. Özellikle damaktan çıkmaya başlayan dişlerin ağrısı bebeklerin kulaklarına vurur. Bu durumda bebekler kulaklarını tutar yada yüz bölgesinde sürekli olarak yüz kaşımaları gözlemlenebilir. Bebeğin belirli oyuncak yda etrafta bulduklerı cisimleri ağızlarına götürmeleri damaktaki ağrıları bastırma isteğindendir. Diğer belirtiler ise; salyaların aşırı akması, iştahsızlık, kilo kaybı, diş eti bölgesinde kaşınmaların olması

Tedavisi yoktur. Kaşıntıyı ve ağrıyı geçiricek doktorunuzun önereceği ilaçlar olabilir.

Diş hekiminin aileye önerileri

Diş hekimi anne ve babaya bebeğin röntgen filmini çektikten ve muayenesi yaptıktan sonra dişleri hakkında bir takım bilgiler verir. Belirli aralıklara verilecek olan seansları ihmal etmemelerini ister.

Çocuk Diş Fiyatları

Çocuk diş fiyatları yapılacak diş muayenesi ve diş röntgeni gerçekleştirildikten sonra belirlenebilir. Çocukların ileriki dönemlerde diş sağlığı açısından son derece önemli olan diş temizliği alışkanlığı erken dönemde çocuklara kazandırılmalıdır. Belirli aralıkla diş hekimi kontrollerine giderek, çocuğun diş gelişimlerini kontrol altına almalısınız.

Çocuk diş hekimi fiyatlarını neler değiştirir

Çocuk diş fiyatları hakkında çocuğun kontrolleri yapılmadan bir görüş söylenemez. Fakat bu fiyatları belirleyen bir takım etkenler vardır. Bunlar; Diş hekimi uzmanına, muayene yerine, muayene semtine, çocuğun dişindeki problemlere vb. durumlara göre değişkenlik gösterebileceğini söyleyebiliriz.

Çocuk diş hekimi fiyatları hakkında bilgiler

Çocuk diş hekimi fiyatları hakkında bilgiler verilmesi Türk Diş Hekimliği Birliği tarafından yasaklanmıştır. Kendi sitelerinde vermiş oldukları asgari ücretler ise bilgilendirme amacı taşımaktadır. Yukarı belirtmiş olduğumuz tedaviler ve asgari fiyatları şu şekildedir.

Fisssür Örtülmesi (Sealant-Tek Diş) 35,00 TL
Yerel Flour Uygulaması (Yarım Çene) 35,00 TL
Prefabrike Kron 85,00 TL
Yer Tutucu (Sabit) 160,00 TL
Yer Tutucu (Hareketli) 251,48 TL
Çocuk Protezi (Akrilik-Bölümlü-Tek Çene) 443,28 TL
Çocuk Protezi (Akrilik-Tam-Tek Çene) 477,63 TL
Amputasyon (Dolgu Hariç) 70,00 TL
Strip Kuron 50,00 TL
Kompomer dolgu 100,00 TL
Açık Apeksli Dişte Kanal Tedavisi (Her Kanal İçin – Dolgu Hariç) 217,79 TL

Diş hekimi fiyatları hakkında diğer bilgiler

Diş Estetiği Fiyatları
Empress Diş Fiyatları
Yaprak Porselen Diş Fiyatları
Diş Beyazlatma Fiyatları
Diş Eti Estetiği Fiyatları
Lamina Diş Kaplama Fiyatları
Diş Taşı Temizleme Ücreti
Dişlerde Köprü Fiyatları
Porselen Diş Kaplama Fiyatları
Diş Estetiği Fiyatları, Diş Estetiği Resimleri, Diş Estetiği Görüntüleri
Ortodonti Tedavisi, Ortodonti Ücretleri, Ortodonti Fiyatları
Doğum Fotoğrafçısı Fiyatları
Çocuk Diş Fiyatları
Pedodonti Fiyatları
Görünmeyen Diş Teli Fiyatları
Diş Zirkonyum Fiyatları
Protez Diş Fiyatları
Diş Röntgen Filmi Fiyatları
Diş Hekimi Muayenesi Fiyatları
Kanal Tedavisi Fiyatları
Diş Dolgusu Fiyatları
Amalgam Dolgu Fiyatları
İnley (Onley) Dolgu Fiyatları
Kompozit Dolgu Fiyatları
Bonding Fiyatları
Diş implant fiyatları
İçten Tel Fiyatları

10 Yorum

Yorum Yaz

Aslı

Merhaba, ozel muayenelerdeki cocuk dis tedavi fiyatlari tabipler birliginin yayinladiginin uc-dort kati uzerinde ise ne yapilmali, bu kadar fahis fiyatlar uygulanabilir mi?
Tesekkurler,
A.

Uzman doktor

Muayene fiyatları diş hekimine, diş hekiminin bulunduğu şehir ve ilçeye, hastaneye veya muayenehaneye, uygulanan tedavi işlemlerine vb. değişkenlik gösterebilir. Diş hekimlerinin kendi sitelerinde fiyat vermesi yasaklanmıştır. Bu değişkenlere ilişkin olarak fiyatlar belirlenmektedir. Oldukça uygun fiyatlarda olabilir. Sizin dikkat etmeniz gereken hususlar ise başta sağlık, hijyen ve deneyim..

Sevda

Merhaba, oğlum henüz 5,5 yaşında ve 6 dolgu, 2 kanal tedavisi yapılması gerektiğini belirtti doktor. Bunun için anestezi vermeleri gerekiyormuş. Ancak dolgu için anestezi uygulanması ne kadar doğru sizce. Ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz?

Uzman doktor

Diş hekiminize güvenin…

Gamze

Merhaba, 16 yaşındayım küçükken bir tane dişim erken çıktığı için şimdi diğerlerine göre daha küçük duruyor tek diş yaptırmanın fiyatı nedir öğrenebilirmiyim

Uzman doktor

Gamze hanım bu dişinize nasıl bir uygulama gerçekleşeceğine göre değişmektedir. Kaplama yapılabilir fiyat farkı uygulamayı gerçekleştirecek doktora yada diş hastanesine göre değişmektedir.

SELEN

Merhaba ben 16 yaşindayim ukardaki On Iki dişim biraz ust uste geliyor kaplamanin fiyati nedir

sevda

merhabalar 8 yasinda oglum 2 adet dis cekimi oldu sut disi ve yerini yer tutucu koyuldu daha 1 hafta olmadi okulda dusurmus bulamamis 260 tl odedim ozel bi hastanede simdi bem yine pari odeyerek yaptiricam sizin fikriniz nedir.

Tarik

Mrb hocam benim cocum 3 yasinda birkactane curuk dişi var bunlardan birtanesi cok agriyor buna kal tedavisi yapilmasi gerekiyor beni ararmisiniz 05392584786 en azindan agriyan dişine müdale edelim capaya randövü düşmüyor ayni zamanda okmeydani hastanesinede randövü yok özelde yaptiralim dedik yardiminiza ihtiyac var

Ekrem

Merhaba hocam oğlum 4 yaşında alt arka sağ ve sol azı dişlerinde çürük var birde kırılma şimdi agriyor diyor birşey yediği zaman dolgu yapılabilir mi nasıl bir yol izlenmeli pandemi den dolayı hiç bir yere güvenip gidemiyoruz bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler hocam

Sorunuzu Gönderin




EN ÇOK OKUNAN KONULAR

Diş implant Fiyatları
8078946 kez okundu
Diş eti çekilmesi nasıl durdurulur ?
5678946 kez okundu
Porselen Diş Kaplama Fiyatları
4859032 kez okundu
20 lik Dişler
4309836 kez okundu
Ağız ve diş sağlığının önemi nedir ?
3891269 kez okundu
Protez Diş Fiyatları
2698402 kez okundu
Diş Dolgusu Fiyatları
2457036 kez okundu
Dişlerde Köprü Fiyatları
2238602 kez okundu
Yaprak Porselen Diş Fiyatları
1894583 kez okundu
Lamina Diş Kaplama Fiyatları
1579302 kez okundu
Diş Zirkonyum Fiyatları
1043865 kez okundu
Diş Beyazlatma Fiyatları
936201 kez okundu
Estetik Diş Hekimi
738596 kez okundu
Görünmeyen Diş Teli Fiyatları
573805 kez okundu
Çapraşık Dişlerin Tedavisi
346902 kez okundu
Diş eti çekilmesi nedir ?
246693 kez okundu
Diş Kırılması, Diş Kırığı
164976 kez okundu

SON YORUMLAR

Hamilelikte diş çekimi nasıl yapılır ?
Handan tarafından 1 gün önce
Diş Sallanması
Halide tarafından 1 gün önce
Dilde Çıkan Uçuklar, Dil Yaraları, Ağız Yaraları
Filiz yıldız tarafından 1 gün önce
Diş apsesi, Diş iltihabı, Apseli diş
Mahsun tarafından 1 gün önce
Diş Çürükleri, Diş Çürümesi ve Dişim Çürüdü Tedavisi
Nur Banu tarafından 1 gün önce