Ortodonti Tedavisi, Ortodonti Ücretleri, Ortodonti Fiyatları

7271-ortodonti_3

Ortodonti tedavilerinde yanlış bilinenler

1-) Ortodonti tedavisinde yaş sınırı vardır ?

Belli bir yaş üzerindeki bireylere ortodonti tedavisi uygulanamaz konusundaki yanlış bilgi 14 yaş üzeri kişilerde bu tedavinin olamayacağı psikolojisi insanlara aşılanmış durumdadır. Oysa ki erişkin kişilerde de ortodonti tedavisi çok başarılı bir şekilde yapılabilmektedir.

2-) Ortodonti tedavileri 12 yaşından küçüklerde yapılamaz ?

Bu bilgide sanılan aksine yanlış olan bir bilgidir. Hastad var olan bir sorunun örneğin alt çenesinin yana doğru kayması yada buna benzer bir alışkanlığın olması, kişide kalıtsal bir çene probleminin olması bunlara benzer durumlarda mutlaka müdahale edilmelidir.

3-) Ortodonti tedavileri dişleri çürütür bu nedenle yapılmamalıdır ?

Ortodonti tedavisi dişleri çürütmez. Dişin çürümesine neden olan şey kişinin kendisidir. Ortodonti tedavilerinde ağız bakımı çok önemlidir. Ortodonti tedavilerinde dişler üzerine takılan teller mikroorganizmaların bölgede daha fazla tutunmalarına neden olmaktadır. Bu durum yetersiz diş bakımı durumunda dişlerin daha hızlı çürümelerine neden olmaktadır.

4-) Yirmilik dişlerin çıkması diğer dişleri yamultur?

Bu konudan dolayı bizlere çok soru gelmektedir. Yirmilik dişlerin sürmesi illaki diğer dişlerin yamulmasına neden olmazlar. Eğer çene bölgesinde yirmilik dişler için yeterli alan varsa herhangi bir sorun yoktur demektir.

5-) Ortodonti tedavisi çok uzun süren ve en az 3 yıl süren bir tedavi yöntemidir ?

Ortodonti tedavisi kişiye bağlı değişen süresi ile herşeyin doğru gittiği varsayılırsa 8 – 9 ay süren bir tedavidir.

Ortodonti tedavisinde sık sorulan sorular

Ortodonti ne demektir ?

Ortodonti Latince Orthos ve Dontos köklerinden türemiş olup düzgün diş anlamına gelir. Günümüzde dişlerin çapraşıklığını ve çene bozukluklarını düzelten bilim dalının adıdır.

Ortodontist nedir ? Ortodontist kime denir ?

Ortodonti tıbbın diğer dalları dahiliye, kadın doğum, göz vs. gibi bir ihtisas dalıdır. Ortalama dört yıl süren ihtisas, teorik ve pratik çalışmaları kapsar. Ülkemizde yalnız Diş Hekimliği Fakülteleri, Askeri Akademiler ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı bazı diş hastanelerinde ortodonti ihtisası yapılabilmektedir. Dört yıllık eğitimini tamamlayan kişi ortodontist ünvanını alır.

Ortodonti tedavisi kimler tarafından yapılır ?



Ortodontik tedavi genelde ortodontistler tarafından yapılmalıdır. Ancak diş hekimlerinin ortodonti yapması da sık rastlanan bir durumdur. Yasal olarak diş hekimlerinin ortodontik tedavi yapmasını engelleyen herhangi bir kanun yoktur. Ancak önemli olan diş hekimlerinin sınırlarını iyi bilmeleridir. Diş hekimlerinin yapacağı ortodontik tedavi, ileride ortaya çıkabilecek diş çapraşıklığını önlemeye yönelik yönde olmalıdır. Koruyucu ortodontik tedavi dediğimiz bu işlemler, yer tutucu ve hareketli aparey uygulamaları şeklinde olmalıdır.

1) Tedavi için en uygun yaş hangisidir ?

Tedavi yaşı hastada mevcut olan diş bozukluğuna göre değişir, örneğin parmak emme, dil itme vs kötü alışkanlıkların önlenmesinde mümkün olduğu kadar erken dönemde tedaviye başlanmalıdır.

Çene anomalileri de denilen ortopedik bozuklukların tedavisinde büyüme ve gelişimin aktif olduğu dönemlerin seçilmesi, tedavinin kısa sürede başarılı olmasını ve sonuçların kalıcılığını sağlayacaktır.

Şiddetli iskeletsel bozuklukların tedavisinde ortodonti ve plastik cerrahinin ekip çalışması gereklidir. Bu tip olguların büyüme gelişimlerini tamamlamış olmaları esastır.

2) Erişkinlerde ortodontik tedavi yapılabilir mi ?

Dişler sağlıklıysa her yaşta diş hareketi elde edilmesi mümkündür. Dolayısıyla ortodontik tedavi için bir yaş sınırlaması söz konusu değildir.

3) Ortodontik tedavi ortalama kaç yıl sürer ?

İyi planlanmış ve doğru zamanlama ile yapılan ortodontik tedavi, ortalama 12-18 ay civarında sürer. Tedavi süresi konusunda hastayı kesin olarak bilgilendirmek herzaman mümkün olmayabilir. Çünkü olay hücresel bir olaydır ve hücre gelişimini yüzde yüz tahmin etmek olası değildir. Ancak uzun yıllar devam eden ortodontik tedaviler (Örn.3-4 yıl ve fazlası) birşeylerin doğru gitmediğinin göstergesidir. Tedaviye erken yaşta başlanmış olabilir, hasta uyumu yeterli olmayabilir veya yanlış tedavi uygulaması yapılıyor olabilir.

4) Damak dudak yarıklarında ortodontik tedavi ne zaman yapılmalıdır ?

Bu tip olgularda tedaviyi iki ayrı döneme ayırıyoruz; İlk yaklaşım doğumdan hemen sonra yapılan tedavidir. Bunda amaç damak segmentlerinin yer değiştirmesinin önlenmesidir. Bu süreç doğumdan hemen sonra başlar ve hastanın damak ameliyatı olacağı 1.5 yaşına kadar devam eder.

İkinci tedavi dönemi ise hastanın daimi dişlerinin çıktığı dönemde yapılır. Bu dönemdeki hasta normal ortodontik hastadan farklı değildir ve benzer şekilde tedavi edilir.

5) Ortodontik cerrahi nedir ?

Özellikle şiddetli iskeletsel bozuklukların tedavisinde başvurulan yöntemdir. Tedavi bir ekip çalışması şeklinde yürütülmelidir. Ekipte ortodontist, plastik cerrah, psikolog, gerekli ise protez uzmanı bulunmalıdır.

Tedavi iki bölüme ayrılır ;

Öncelikle ameliyat öncesi ortodontik tedavi yapılır, bu dönem 3-6 ay civarında sürer, ameliyatı takiben ameliyat sonrası ortodontik tedavi yapılır. Bu dönem de 3-6 ay civarında sürer. Ortodontik cerrahi olgularının büyüme gelişimlerini tamamlamış olmaları tercih edilir, ancak bazı özel durumlarda erken cerrahi müdahale söz konusu olabilir.

6) Tedaviden sonra dişlerin ve çenelerin eski hallerine dönmeleri mümkünmüdür ?

Tedavi sonunda dişlerde ve çenelerde eski hale dönme meyli vardır. Bu nedenle hastalara tedaviyi takiben pekiştirme tedavisi uygulanmalıdır. Pekiştirme tedavisinde mevcut düzeltmeyi koruyacak apareyler hastalara kullandırılır. Pekiştirme tedavisi ortalama 6 ay civarında sürer.

Uygun yapılan tedavi ve yeterli pekiştirme süresi elde edilen okluzyonun kalıcı olmasını sağlar. Şayet tedavi yanlış planlanmışsa pekiştirme süresinin uzun olması dişlerin tekrar bozulmasını engellemez.

7) 20 Yaş dişleri çapraşıklığa neden olur mu ?

Uzun yıllar 20 yaş dişlerinin, dişlerin çapraşıklığına neden olabileceğine inanılmıştır. Ancak günümüzdeki son araştırmalar 20 yaş dişlerinin bir çapraşıklık nedeni olmadığını açık bir şekilde göstermektedir.

8) Artan yaşla dişlerde çapraşıklık ortaya çıkar mı ?

Nasıl vücudumuzun tümünde yaşlanmaya bağlı olarak birtakım değişiklikler ortaya çıkıyorsa, dişlerimizde de birtakım değişikliklerin ortaya çıkması kaçınılmazdır. Dişler çiğneme kuvvetlerinin etkisi ile öne doğru kayma meyilindedirler. Bu hareketin sonucu olarak mevcut çapraşıklık artarken, hiç çapraşıklığı olmayan olgularda sonradan da çapraşıklık ortaya çıkabilir. Özellikle alt çenenin ön bölgesi bu tip çapraşıklığa en fazla rastlanan bölgedir.

9) Artan yaşla yüzümüzde ve ağız çevremizde ne tür değişiklikler gözlenir ?

İnsanların yaşlanmasında etkili olan fiziksel kuvvet yer çekimidir. Yer çekimi etkisi ile tüm yüz dokuları aşağıya doğru inme eğilimindedir. Örneğin 20 yaşında güldüğü zaman tüm ön dişleri tam olarak görünen bir genç kızın 40 yaşında ancak yarısı gözükür. Hasta 60 yaşına geldiğinde ise gülümsediğinde hiçbir dişi gözükmez. Bu durum özellikle estetik protez yapıldığında mutlaka göz önüne alınmalıdır. Örneğin 60 yaşında bir hanıma tüm ön dişlerin tam olarak görüldüğü bir protez yapılması oldukça uyumsuz duracaktır.

10) Tedavi amacıyla çekim yapılmalımıdır ?

Günümüzde ortodontik tedavide eğilim daha az çekim yapmaya yöneliktir. 15 – 20 Yıl önce çekimli tedavi oranı % 50-60 iken, günümüzde bu oran %10-15 lere düşmüştür. Diş çekimi yapılırken ortodontistin en fazla dikkat etmesi gereken nokta, hastanın yüzünde çekime bağlı olarak olumsuz bir değişikliğin olmamasıdır.

11) Ortodontik apareyler dişleri çürütür mü ?

Ortodontik apareylerin diş çürüğüne neden olacak bir etkisi söz konusu değildir. Ancak çürük ağızda biriken yiyecek artıklarının bakteriler tarafından işlenmesi ile ortaya çıkan organik asitlerin neden olduğu düşünüldüğünde ve ortodontik apareylerin bakımsız bir ağızda daha fazla yiyecek artığı kalmasına neden olacağı göz önüne alındığında, arada indirekt bir ilişki herzaman vardır. Bu nedenle ortodontistlerin ağız hijyeni düzgün olmayan hastalarda kesinlikle tedaviye başlamamaları ve tedavi süresince ağız hijyeni motivasyonu yapmaları şarttır. Ayrıca belirli aralıklarla antiseptik gargaraların kullanımı ve florlu diş macunlarının kullanılması önerilebilir.

12) Ortodontik tedavi sırasında dişlerin sallanması normal midir ?

Normaldir, zaten sallanmayan diş hareket edemezki. Tedaviyi takiben pekiştirme tedavisi ile bu dişler iyice sabitleşeceklerdir.

13) Ortodontik tedavi diş köklerini eritir mi ?

Evet böyle bir risk vardır. Ancak doğru yapılan ortodontik tedavi uygulamalarında bu risk gözardı edilebilecek düzeydedir. Yinede hekimin tedavi süresince zaman zaman kontrol röntgenleri alarak köklerde erime olup olmadığını kontrol etmesi şarttır.

14) Ağız solunumu çene bozukluklarına neden olur mu ?

Evet büyük bir olasılıkla olur. Yalnız ağız solunumu değil, yanlış yapılan her fonksiyon çene bozukluğuna neden olacaktır. İnsanlar normalde ağızdan değil burundan nefes almalıdırlar. Şayet ağızdan nefes alınıyorsa kalıcı birtakım değişikliklerin ağız ve çevre dokularda gözlenmesi kaçınılmazdır. Şayet çocuğunuz ağzından nefes alıyorsa mutlaka bir K.B.B uzmanına başvurup bunun mümkün olan en erken dönemde önlenmesi gereklidir. Örneğin 3 – 4 yaşlarında ağız solunumu tedavi edilirse çenelerde kalıcı bozukluk olmaz. 5 Yaşından sonra devam eden ağız solunumu olgularında mutlaka kalıcı bozukluk beklenmelidir.

15) Ortodontik teller konuşmamı etkiler mi?

Takılıp çıkarılan apareylerde konuşma ilk üç gün etkilenir. Üç günlük süre sonunda dil adapte olur ve konuşma etkilenmez. Sabit apareylerde konuşmanın etkilenmesi söz konusu değildir.

Ortodonti ile hangi sorunlar tedavi edilebilir ?

Her türlü diş çapraşıklığı ve dişler arası aralık olma durumları
Çapraşıklık tedavisinde çekimli tedavi oranı büyük ölçüde düşmüştür, bugün ancak %20 olguda çekim yapılmaktadır.

Çeneler arası anomaliler ve tedavisi

Çeneler arası bozuklukların tedavisi büyüme gelişim döneminde ortopedik apareylerle yapılabilirken erişkin dönemde ortodontik cerrahi uygulamaları ile yapılabilmektedir. Ortodontik cerrahi uygulaması plastik cerrah ve ortodontistin işbirliği ile gerçekleşmektedir.

Diş eti hastalıklarında ortodontik tedavi

Diş eti hastalıklarına bağlı olarak ortaya çıkan diş konum bozuklukları periodontal tedaviyi takiben ortodontik tedaviyle düzeltilebilirler. Bu tedavi ile daha iyi estetik görünüm yanında periodontal hastalığın yeniden gelişmesi de önlenir.

Damak dudak yarıklarında ortodontik tedavi

Damak dudak yarıkları her 1000 doğumda 1 rastlanan doğumsal anomalilerdir. Tedavilerinde ortodontistin rolü ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası dönem olmak üzere iki kısımdır.

Ameliyat öncesi dönem ortodontik tedavi

Doğumdan sonra en kısa sürede başlamalıdır. Burada hedef henüz yer değiştirmemiş damak segmentlerinin konumunu korumaktır. Segmentler yer değiştirmişse ameliyat öncesinde onlar doğru konuma getirilmelidir.

Ameliyat sonrası dönem ortodontik tedavi

Burada tedavi prensipleri bazı küçük ayrıntılar dışında normal tedavi prensipleri ile aynıdır. Amaç okluzyonu düzeltmek ve gerekli ise proteze yer açmaktır.

Temporomandibular eklem bozukluklarında ortodontik tedavi

EPİDEMİYOLOJİ

Toplumda % 40-60
Sağlıklı bireylerin %70 inde en az bir belirti
Çocuklukta başlayan belirtiler ileri yaşlarda artıyor
TME rahatsızlığı için tedaviye başvuran kadın/erkek oranı 3/1
Yetişkin dönemdeki sorunlar yaşla azalıyor
Gerçekten tedavi gerektiren durumlar %7

TEDAVİ

Öncelikle akut belirtilerin giderilmesi önemlidir. Akut belirtilerin giderilmesini takiben teşhise geçilmesi gerekir. Teşhiste splint kullanılarak eklem sorununun dişlerin kapanış bozukluğundan kaynaklanıp kaynaklanmadığı anlaşılır. Sebep kapanış bozukluğu ise ortodontik tedavi gereklidir.

Splint tedavisi sonucu herhangi bir düzelme gözlenmezse sebebin okluzal uyumsuzluk olmadığı düşünülür ve konunun ortodontisti ilgilendirmediği kanaatine varılır.

Diş hekimi fiyatları hakkında diğer bilgiler

Diş Estetiği Fiyatları
Empress Diş Fiyatları
Yaprak Porselen Diş Fiyatları
Diş Beyazlatma Fiyatları
Diş Eti Estetiği Fiyatları
Lamina Diş Kaplama Fiyatları
Diş Taşı Temizleme Ücreti
Dişlerde Köprü Fiyatları
Porselen Diş Kaplama Fiyatları
Diş Estetiği Fiyatları, Diş Estetiği Resimleri, Diş Estetiği Görüntüleri
Ortodonti Tedavisi, Ortodonti Ücretleri, Ortodonti Fiyatları
Doğum Fotoğrafçısı Fiyatları
Çocuk Diş Fiyatları
Pedodonti Fiyatları
Görünmeyen Diş Teli Fiyatları
Diş Zirkonyum Fiyatları
Protez Diş Fiyatları
Diş Röntgen Filmi Fiyatları
Diş Hekimi Muayenesi Fiyatları
Kanal Tedavisi Fiyatları
Diş Dolgusu Fiyatları
Amalgam Dolgu Fiyatları
İnley (Onley) Dolgu Fiyatları
Kompozit Dolgu Fiyatları
Bonding Fiyatları
Diş implant fiyatları
İçten Tel Fiyatları

65 Yorum

Yorum Yaz

gözde

Doktor bey merhabalar 12 yaşında olan bir kısım var. Çocuğumu diş hekimine götürdüm dişleri önde olduğundan dolayı bir ortodonti uzmanına gitmemiz gerektiğini söyledi. Tedavi fiyatları nedir ? Bu tedavi süresi ne kadar sürer ?

Uzman doktor

Merhaba tedavi süresi ve ucreti cocuğunuzun problemine göre degisecektir. Ortodonti uzmanına muayene olmanız gerekiyor. Sizi bu konuda bilgilendirecektir.

veysel

Doktor bey devlet ortodonti tedavilerini karşılıyor mu ? SSK yeni sağlık yasasında durum nedir ?

Uzman doktor

BU KONU HENÜZ BİR AÇIKLIĞA KAVUŞMADI. ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE NETLEŞECEĞİNİ TAHMİN EDİYORUZ.

ortodonti

Ortodonti bölümü hangi üniversite hastanelerinde vardır. Ortodonti tedavisini devlette yaptıramazmıyım ?

Uzman doktor

İ.Ü (Çapa) ve Marmara üniversitesi diş hekimliği fakültelerinde ortodonti bölümleri bulunmaktadır.

can

Doktor bey merhabalar benim 10 yaşımda bir dişim düştü bu diş ön dişimdi şimdi yaşım 16 Dişime kancalı geçirme bir diş yaptılar. Diş implant yapılırsa implant tedavisi sonrasında ortodonti tedavi yapılabilir mi ?

Uzman doktor

Merhaba : İmplant uygulamasından sonra ortodontik tedavi yapılması doğru olmaz . ancak eksik olan dişinizin yeri estetik olarak doldurularak ortodontik tedavi uygulanabilir.

Ayfer

Hocam merhabalar istanbulda ortodontik tedavi uygulayan devlet hastaneleri varmıdır ? Bu konuda bana yardımcı olmanızı istiyorum..

Uzman doktor

Merhaba, yaşınız 18 den büyük ise zaten SGK sizin ortodontik tedavinizi karşılamayacaktır. Bu nedenle özel kliniklere gidebilirsiniz. Diş hekimliği Fakülteleri ya da ortodontist bulunan Ağız Diş Sağlığı Merkezlerin de de ancak ücretini ödeyerek tedavi olabilirsiniz.

Gökhan

Doktor bey ortodonti tedavisi geçirdim ve bitti yaklaşık olarak 2 hafta oluyor. Dişlerimin sallandığını hissediyorum acaba bu durum normalmidir ? Diş taşı temizliği yaptırmak istiyorum. Korkuyorum acaba dişlerime bir şey olur mu ?

Uzman doktor

Ortodontik tedavinin sonunda dişlerin bir miktar sallanması normaldir. Bu sallanma zamanla duracaktır ve sizinde bu zaman zarfında tedaviyi yapan ortodonti uzmanının verdiği pekiştiricileri sürekli kullanmanızı öneririm. Diş taşı temizliği yaptırabilirsiniz ama normalde ortodontik tedavi görmüş birinin ağız bakımı mükemmel olması ve ağzında tedavi sonunda diştaşı ve dişeti problemlerinin minimum olmuş olması gerekirdi.

Nihal

Doktor bey merhabalar ben 3 yıldır diş teli tedavisi görüyorum. Diş telleri çıkarıldılar fakat dişlerim ayrık ayrık duruyorlar. Şimdi ise pekiştirme apareyleri kullanıyorum. Dişlerim yapışık ve daha düzgün olur mu ? Dişlerimde uzun gözüküyorlar dişlerde kısaltma yapılır mı ?

Uzman doktor

Öncelikle 3 yıllık bir tedavinin sonunda tedaviniz bitirilmeden ortodonti uzmanınıza bu memnuniyetsizliğinizi bildirseydiniz belkie bir çözüm yolu bulunabilirdi. pekiştirme apareyleri adı üstünde şu anki dişlerinizin durumunun değişmemesi için yapılıyor . Yani apareylerden sonra daha düzgün dişlerinizin olacağını söylemek biraz zor. Siz yinede tedavinizi yapan ortodonti uzmanı arkadaşımıza bir danışın. İyi günler.

Esma

Doktor bey ben 2 yıldır diş teli tedavisi görüyorum şimdi diş telleri çıkacaklar. Acaba çıkarken diş telleri acı oluyor mu ? Çok korkuyorum bu nedenden dolayı

Uzman doktor

Endişe etmenize gerek yok. Doktorunuza güvenin.

volkan

Doktor bey merhabalar ön dişlerim oldukça aralık ve ben bu durumdan son derece rahatsızım son yıllarda ortodonti tedaviyi çok fazla düşünmeye başladım ve buna karar verdim.. Diğer dişlerimde de bir takım sorunlar var. Dolgular, kanal tedavileri ve çürümüş olan diğer dişler öncelikli bu dişlerin tedavi edilmesi mi gereklidir ?

Uzman doktor

Evet ortodontik tedavi öncesinde ortamın hazırlanması gerekiyor. Gerekiyorsa Önce dolgu yada çekimleri yapıyorum.

çağla

Doktror bey ben 20 yasindayim agizimda daha dogrusu cenemde seslerkit kit diye geliyr ve bazen geceleri uyurkende dislerimi sıkıyorum dis fakultesinde yanlis bilmiyorsam 18 yasina kadar ucretsiz peki buu tedavisi nasil olur ortalama ne kadar tutar ve ameliyat gerekirmi

Uzman doktor

Doktorunuz sizi muayene edecek.. Eğer çene bölgenizde bir sorun yoksa ve bu sesler yada ağrılar gece diş sıkmasından dolayı ile bir plak verecek. Gece plağı dediğimiz bu aparatı gece uyurken kullanacaksınız. Bu sizin çene bölgesindeki baskıya engel olacak ve problemlerinizi çözecektir. Muakkak tedavi olun ertelemeyin.

insanlık

ne kadar adaaletsizce doktora gittim cene ve diş bozuklukları var bende ne yani o kadar paramız yok diye kaderimiz mi yani yok mu devlet hastanesinde bir tedavi psikolojim çok kötü ya

Uzman doktor

Bu konuda devlette düzenlemeler yapılıyor. Yakında yapılacak yeni uygulamalarla devlet hastanelerinde bu işlemleri yaptırabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Ağzımda çok fazla dolgu ve kanal tedavisi var.Bunlar diş teli tedavisini mümkün kılar mı?

Uzman doktor

Sorun olmayacaktır. Bir ortodonti uzmanına danışarak gerekli diş teli tedavisine başlayabilirsiniz.

ersan

Merhaba 30 yasindayim. Ortodonti tedavisi ile implant tedavisi birlikte yapilarak surenin kisalmasi mumkunmudur.yurt disinda yasiyorum aylik kontrollere gelme olasiligim dusuk kontroller icin baska bir care var midir. Tesekkurler

Uzman doktor

Ersan bey.. Diş boşluklarının ortodonti ile düzeltilip eksik dişin implant ile telafisi ideal bir yaklaşımdır. Bu durum bir ortodonti uzmanı tarafından kontrolünüz gerçekleştirildikten sonra daha net yanıtlanabilir.

hasta

Dis teli 18 yasindan kucuklere ucretsiz mi

Uzman doktor

Devlet hastenelerinde durum nedir bilemiyorum fakat özellerde değil..

hasta

Devlet hastanelerindeki durumla ilgili hic bir bilgi yok mu yoksa taktiramayacagim

can

ben 24 yaşındagım acaba tel taktırsam acaba dişlerim düzelir mi

Uzman doktor

Evet can bey ortodonti tedavisinin yaşı yoktur. Yaptırabilirsiniz.

sudenaz

18 yaş altındakilere ücretsizmi lütfen cevaplayın

Uzman doktor

Devler hastaneleri böyle bir uygulama başlatıcaktı.. Fakat şu anda durum nedir bilemiyorum..

mehtap

merhaba ben 30 yaşındayım. 2 haftadır ortodonti tedaviye başladım. biraz maaliyeti fazla ama hem estetik için mükemmel ama sağlık için doktor bey öneriyormusunuz.

aycan

merhabalar ben 36 yaşındayım ön çenem önde diş kayıplarımda var bana ortadonti tedavisi nasıl olur

melik

ortodonti tedavisi için;lingual fiyatını öğrenebilirmiyim,

Uzman doktor

Fiyatlarla ilgili bilgileri ancak muayene sonrasında öğrenebilirsiniz. Her doktorun yada her merkezin kendine göre bir fiyat listesi vardır. Bu fiyatlar uygulanacak olan hastaya, uygulanacak olan tedaviye, doktora, merkeze ve semte göre farklılıklar göstermektedir.

beraat dogan

hocam 17 yaşındayım dişlerimde çarpıklık var.tel taktırım düzeltilirmi.fiyatı ne kadar olur.

Uzman doktor

Beraat bir ortodonti uzmanına giderek muayene olmalısın. Tel taktırırsan dişlerin istediğin görünüme gelecektir. Geçmiş olsun.

seren

iyi gunler 21 yasindayim. carpik dislerim var. ust dislerimin ilk ikisi fazla yukarda ve saginda ki solunda ki tam tersi cok icerde. neredeyse damakta diyebilirim. ayrica ust cenem ile alt cenem arasinda fazla fark var. ust disarda alt icerde. doktorum dis teli icin 10.500 tl istedi vana cok fazla geldi ne yapsam

büsra

19 yaşındayım. Alt çenem üst çenemden daha önde.üst dişlerimi kapatıyor alt dişlerim. Diş yapımda bir bozukluk yok. Çenemde sorun var Hic hoş bi görüntü olmuyor haliyle. Tedavi olmayı düşünüyorm ameliyat şart mı ? Tedavi süresi ne kadar olur ?

Uzman doktor

Büşra hanım bu durum için bir çene cerrahisi uzmanına danışmanız gerekiyor. Muayene sonrası tedavi yöntemleri ile ilgili olarak doktorunuz sizi bilgilendirecektir.

büsra

Teşekkür ederim.

seyit

Merhaba doktor bey 34 yaşındayım üst dişlerimin dördünde hafif bir yamukluk var. Yozgat’ta yaşıyorum bu tedaviyi en yakın nerede ve tahmini olarak ne kadar fiyata yaptırabilirim

gulcan

Kızım 8 yaşında çene yapısı küçük ve dişleri büyük olduğu için hepsi yamuk ve ağzına sığmıyor dr hareketli ortodonti tedavisi gerektiğini söyledi fiyat olarak ta 2500 tl dedi sizin fiyatlarınız ne kadar

Uzman doktor

Gülcan hanım ortodonti tedavisi kızınız için şart devlette de bu imkanları veriyorlar. Devlet hastanelerine başvurmalısınız.

Dilek

ben dişlerime taktırmak istiyorum benimle iletişime geçer misiniz bilgi almak istiyorum

Uzman doktor

Dilek hanım dr. cem erdoğan ı önerebilirim istanbulda ofisi nişantaşında

ünal aşcı

iyi günler, kızım 14 yaşında. afyon kocatepe üniversitesi diş fakültesinde “e”sınıfı tanısıyla ortodonti bölümünde tedaviye başladık. 1600 tl. civarında malzeme aldık.çalışan kişi olarak sgk dan yaptığım harcama için tarafıma ödeme yapılır mı. şimdiden teşekkürler,

Uzman doktor

Ünal bey bu konuda bir bilgim maalesef yok.

merve

Hocam ben 19 yaşındayım da devlet hastanelerinde tel tedavisini görmek istiyor um acaba SSK karsilarmi

merve

Hocam ben 19 yaşındayım da devlet fakültelerinde dış tedavisini SSK karsilarmi

ferid

merhaba ben iki yil kadar tel taktim su anda teli cikardim dort hafta kadar oldu ama sag taraftaki disler oturmuyor ve cigneme sirasinda gicirti yapiyorlar ve yuzumun sag tarafinda dislere bagli olarak bir uyumsuzluk var su an pekistirme tedavisindeyim ne yapmaliyim yardimci olun

Didem

Mrb bn 23 yasindayim ve on iki disim ayrik sadece devlet hastanelerinde tedavi yaparlarmii acaba. Ve bn ozelde yaptirmis olsam ne kadara olur?

esma

görünmeyen diş teli fiyatları ne kadar

Ezgi

Merhabalar 15 yaşındayım 16 ma az kaldı alt çenem üst çeneme göre önde ne yapmalıyım ve ücreti nedir acaba?

Esin

Doktor Bey 14 yaşında bir kızım var sorunumuz ağzında sol altta en son dış yanındaki dişin yamukluğundan dolayı çıkmamış ayrıca dişlerde yamukluğundan var dış teli takılması gerekiyor.Birde çene fazla kapanıyor yani üst dişler alt dişlerin üzerine fazla baskı yapıyor.Bir ortodentisler görüştük bütün bu tedavi süreci için 5.000 tl istedi.Sizden bir yorum rica edebilir miyim ?Yardımcı olursanız çok sevinirim.

IREM

Hocam merhaba. Ben 20 yasindayim ortadonti tedavisi yaptirmak istiyorum. Sizce devlette mi ozelde mi tedavi olmaliyim ? Avantajlari ve dezavantajlari nelerdir ?

Uzman doktor

İrem hanım merhabalar herkesin de Tercih edebilirsiniz devlete ya da Özelde de bu işlem yapılabilir

Tuna

Ön alt ve üst dişlerim çarpıktı 14 yaşımda takıp çıkabilen apereyle başlamıştık tedaviye fakat 3 ay sonra tedaviyi bıraktım devlet karsılıyodu şuan 16 yasımdayım tedaviye tekrar başvursam devlet karsılarmı yine

nurcn

Doktor bey benim alt cene ileride ve ust cenem dar ben dis fakultesine gittm 2 sene sonrasina sira verdiler ins seneye martta gidecem yasim 21 ssk hic bir katkida bulunmuyrmu? Ne yapmam gerekiyr?

Gökhan

Merhabalar
Paradonti nedeniyle tedaviye başlanacakmış,dişlerim ve kemiklerim de eğrilme sıkışma ve alt üst çene de kıvrılmalar başladı

Bu 6 ay sürecek işlemden sonra çene ve dişlerin eski pozisyonlarına getirilmeli mümkünüdür? Kemikte oluşan iltihap yüzünden olduğu söylendi,ancak bu iltihap temizlenince kayan dişlerim yerlerine otururmu? Eğrilen kemikler duzelebilirmi?

pınar

merhabalar,
Benim alt ve üst dişlerim yamuk üst üste olduğu için diş teli taktırmak istiyordum. Devlet hastanesinde muayene oldum. Alt sağ ve sol arka iki dişimde az çürük olduğunu ve önde süt dişim onunda arkasının hafif çürük olduğunu söyledi. Ortodontiste görünmemi söyledi. Ama ben uzman doktora gözükmek istiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Ss

Merhaba ben 14 yaşındayım doktora gittim takılması gerek dedi üst dilerim ayrık atlar biraz yamuk ben bundan çok rahatsız oluyorum maddi durum pek iyi deyil devlette taktırmak istiyorum en acil hangi devlet HST nesine gidebilirm istambulda oturuyorum ve fiyat nası olur lütfen geri dönüş yapabilir misiniz 😉

Kaan

Merhabalar ben diş teli tedavisi görüyorum.yaşım 18. Ağızda diş teli varken diş törpületme yapılabilir mi? 2 ön dişim diğerlerine oranla daha büyük ve rahatsız oluyorum, ne yapmalıyım?

Sorunuzu Gönderin




EN ÇOK OKUNAN KONULAR

Diş implant Fiyatları
8078946 kez okundu
Diş eti çekilmesi nasıl durdurulur ?
5678946 kez okundu
Porselen Diş Kaplama Fiyatları
4859032 kez okundu
20 lik Dişler
4309836 kez okundu
Ağız ve diş sağlığının önemi nedir ?
3891269 kez okundu
Protez Diş Fiyatları
2698402 kez okundu
Diş Dolgusu Fiyatları
2457036 kez okundu
Dişlerde Köprü Fiyatları
2238602 kez okundu
Yaprak Porselen Diş Fiyatları
1894583 kez okundu
Lamina Diş Kaplama Fiyatları
1579302 kez okundu
Diş Zirkonyum Fiyatları
1043865 kez okundu
Diş Beyazlatma Fiyatları
936201 kez okundu
Estetik Diş Hekimi
738596 kez okundu
Görünmeyen Diş Teli Fiyatları
573805 kez okundu
Çapraşık Dişlerin Tedavisi
346902 kez okundu
Diş eti çekilmesi nedir ?
246693 kez okundu
Diş Kırılması, Diş Kırığı
164976 kez okundu

SON YORUMLAR

Hamilelikte diş çekimi nasıl yapılır ?
Handan tarafından 1 gün önce
Diş Sallanması
Halide tarafından 1 gün önce
Dilde Çıkan Uçuklar, Dil Yaraları, Ağız Yaraları
Filiz yıldız tarafından 1 gün önce
Diş apsesi, Diş iltihabı, Apseli diş
Mahsun tarafından 1 gün önce
Diş Çürükleri, Diş Çürümesi ve Dişim Çürüdü Tedavisi
Nur Banu tarafından 1 gün önce